Laman Utama
Terapi Pusat Rawatan Madinatul Asrar

RAWATAN AKUPUNTUR KOSMETIK / KECANTIKAN

TENTANG KLINIK AKUPUNTUR MADINATUL ASAR

Setiap insan ingin mendapatkan perawatan kesihatan dan kecantikan pada bahagian-bahagian tubuh yang dirasakan kurang sempurna. Salah satu methode untuk menwujudkan keinginan itu adalah melalui Akupunktur.

Akupunktur merupakan suatu pelayanan kesihatan promotif, preventif, kuratif dan rehabilitatif yang selamat, ekonomi, hasilnya memuaskan dan tanpa kesan sampingan yang negatif. Akupunktur Kecantikan didasarkan pada fisiologi dan patologi kulit. Method pengubatannya berdasarkan meridian, titik-titik akupunktur dan pengubatan tentang perawatan penyakit mahupun kecantikan.

Akupunktur merupakan jenis pengubatan yang menggunakan jarum yang ditusukkan ke dalam tubuh manusia pada tempat-tempat tertentu di bawah kulit atau sampai ke otot-otot, guna mencapai pengaturan keseimbangan Qi Xue (energi dan darah). Dengan demikian dapat tercapai hasil pengubatan dan perawatan yang optimum.

Klinik Akupuntur Madinatul Asrar dikelola oleh 2 pakar akupunktur yang ingin memasyarakatkan akupunktur sebagai pengubatan, juga sebagai prasarana mencapai kebugaran dan kecantikan semulajadi tanpa kesan sampingan negative dan selamat.

Pengubatan yang umum ditangani antara lain :

Berbagai keluhan sakit (sakit kepala, sakit lambung, sakit pinggang, sakit otot/tulang dll)

Kelainan fungsional alat gerak dan system syaraf organ tubuh (kelumpuhan,rheumatik, asma, diabetes, hipertensi, kolesterol, buasir, sukar tidur, alergi dll)

Sedangkan akupunktur kecantikan yang umum ditangani antara lain :

Penurunan berat badan dan pembentukan tubuh yang ideal.

Masalah rambut (gugur, tipis, kelemumur, beruban).

Masalah kulit dan wajah (jerawat, liang roma besar, kedut, flek, mengencangkan kulit wajah, selulit, bau badan).

Masalah payudara (membentuk dan mengencangkan payudara yang indah dan sihat).

Masalah kesihatan wanita ( haid tidak teratur, sakit haid, keputihan,mengencangkan otot vagina yang kendur, frigid).

Masalah kesihatan lelaki(impoten, ejakulasi pra-matang, stamina).

Masalah keturunan / infertiliti.

Perawatan seluruh tubuh calon pengantin.

dll

Tersedia pula :

Totok Wajah (terapi tanpa jarum yang dapat membuat segar segera dan awet muda)

Pijat Refleksi (terapi pengurutan pada titik-titik akupuntur dibahagian kaki, untuk pengubatan, kesihatan dan rileksasi).

Body Relax (terapi pengurutan diseluruh tubuh dengan tahapan tertentu, untuk mengatasi keletihan, sengal-sengal tubuh dan sakit otot).

Tradisional Massage (urut di seluruh tubuh untuk mengatasi keletihan tubuh). 

UNTUK AKUPUNTUR KECANTIKAN, TERSEDIA PULA DALAM BENTUK PAKEJ-PAKEJ ISTIMEWA. 

1) Bagaimana cara kerja Akupunktur?

Akupunktur melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh manusia, sehingga dapat meningkatkan tenaga yang mempengaruhi keseimbangan tubuh melalui titik-titik tertentu.

2) Apa yang boleh dilakukan oleh akupuntur?

Kebanyakan orang mencuba Akupunktur dan Traditional Chinese Medicine (TCM) sebagai jalan terakhir setelah beberapa methode pengubatan lain tidak dapat mengatasi keluhannya.   Ketika ini Akupunktur dan TCM telah dapat mengatasi pelbagai keluhan penyakit dan kecantikan dan telah dikira sebagai salah satu methode pengubatan masyarakat.   Akupunktur dapat pula menjadi sarana pencegahan penyakit, meningkatkan antibodi dan stamina tubuh.

3) Keluhan penyakit mahupun kecantikan apa saja yang umumnya dapat ditangani dengan akupuntur?

Sinusitis, radang tekak, demam, telinga berdenging, pusing, tekanan darah tinggi / rendah, kesulitan buang air besar, cirit-birit, alergi, sakit perut, buasir, diabetes mellitus, insomnia / sukar tidur, migrain, ghout, kolestrol, trigliserid   , stress, lumpuh, sakit belakang, asma / sesak nafas, batuk, influenza / selsema, trigeminal neuralgia, disfungsi seksual lelaki dan wanita, ketidakseimbangan hormon, menopause, sakit haid, haid tidak teratur, mandul, jerawat, rambut gugur, kulit kedut, beg   mata, flek, kulit kendur, selulit, obesiti, dll.

4) Berapa kali terapi akupuntur diperlukan?

Tergantung dari keadaan, usia dan lamanya keluhan yang dialami pesakit.

5) Bila hasil terapi mulai nampak atau dirasakan pesakit?

Umumnya selepas terapi pertama sehingga keempat.

6) Berapa frekuensi terapi yang harus dijalani pesakit?

Tergantung dari apa yang diubati dan nasihat akupunkturisnya.   Pada umumnya 1 x seminggu atau 2 x seminggu pada tahap awal untuk mencapai hasil optimum.

7) Berapa lamanya waktu terapi satu kali Rawatan?

Lama terapi umumnya 20 - 30 minit.   Jarum yang digunakan adalah jarum pakai buang buang / disposable needles.

8) Apakah ada kesan sampingan / risiko dari terapi akupuntur?

Tidak ada kesan sampingan, pada umumnya akupunktur adalah rawatan yang sangat selamat, kerana bersifat merangsang dan meningkatkan fungsi-fungsi organ tubuh manusia itu sendiri.

9) Apakah ada rasa sakit pada pesakit pada saat terapi?

Pesakit merasakan sensasi seperti digigit semut hanya pada saat jarum masuk, selanjutnya pesakit akan merasa rileks dan selesa.   Pesakit hendaklah bersikap tenang dan serileks mungkin, agar tidak tegang.

10) Bagaimana peringkat kejayaan dari terapi akupuntur?

Pada umumnya tahap keberkesanan terapi ini agak lumayan, tentunya semakin awal keluhan pesakit datang, akan semakin cepat pula baik.   Disamping itu diperlukan pula disiplin dan ketekunan pesakit untuk mentaati nasihat yang diberikan.

PAKEJ AKUPUNTUR

Penurunan berat badan & selulit (Pakej Slim & Health)

Kegemukan / obesiti adalah keadaan dimana terjadi penumpukan lemak tubuh yang melebihi batas normal. Boleh disebabkan kerana faktor genetik / keturunan, pola makan berlebihan, gangguan hormon. Adanya selulit terbentuk dari gumpalan-gumpalan minyak, sisa-sisa metabolisme dalam tubuh dan air yang terperangkap di bawah kulit.Umumnya terdapat pada bahagian paha, pinggul, perut, lengan. Menyebabkan kulit kelihatan kendur, kurang kenyal dan tidak halus, sehingga mengganggu penampilan seseorang.

Pembentukan tubuh Ideal(Pakej Body Sculpting)

Tubuh yang menawan adalah dambaan setiap orang baik lelaki mahupun wanita.Namun pada kenyataannya tidak semua orang memiliki tubuh yang seimbang, di mana terdapat bahagian-bahagian tubuh yang lebih besar / kecil sehingga mengurangkan estetika penampilan.

Masalah rambut (Pakej Hair Treatment)

Rambut adalah mahkota setiap orang yang harus dirawat. Rambut sihat mempunyai tahap kelembapan penuh di seluruh batang rambut, sehingga kutikula rambut utuh.Rambut kurang sihat nampak rapuh, nipis, bercabang dan kering.

Masalah kulit & wajah (Pakej Acupuncture Facelift)

Wajah merupakan pusat ekspresi seseorang, sehingga memerlukan rawatan khusus. Kulit wajah harus dijaga kebersihannya. Mempertahankan dan menambah kelembutan kulit, merangsang regenerasi, mengencangkan kembali & mencerahkan kulit wajah, mengurangkan kedutan, mengecilkan liang roma, menghilangkan flek, beg mata. Kulit sihat mencerminkan keadaan tubuh yang sihat pula.

Jerawat (Pakej Acne Treatment)

Umumnya jerawat muncul di kulit wajah, leher, bahu, punggung, dada. Timbulnya jerawat akibat liang roma kulit tertutup minyak dan sel-sel kulit mati. Dipengaruhi oleh perubahan hormon (proses pertumbuhan, gangguan hormon kerana situasi tertentu).

Masalah payudara (Pakej Breast Treatment)

Membentuk dan mengencangkan payudara

Masalah kesihatan wanita (Pakej Women 's health)

Gangguan kesihatan yang berkaitan dengan organ kewanitaan, seperti masalah menstruasi (sakit haid, haid tidak teratur), gangguan hormon, gangguan pra-menopause, keputihan, frigid (menurun / menghilangnya libido), mengencangkan otot-otot vagina, terutama selepas melahirkan.

Masalah kesihatan lelaki (Pakej Men 's Health)

Gangguan kesihatan yang berkaitan dengan organ lelaki, seperti mati pucuk, ejakulasi awal, seminal emission, menurun / menghilangnya libido,membesar dan memanjangkan zakar dengan kaedah akupuntur.

Masalah keturunan (Pakej Infertility)

Membantu mengatasi pasangan yang mempunyai kesulitan mempunyai keturunan (kurang subur, mandul).

Penjagaan keseluruhan untuk calon pengantin (Pakej Bridal)

Disyorkan bagi calon pengantin untuk melakukan rawatan ini minimum 2-3 bulan sebelum hari perkahwinan untuk mendapatkan hasil yang optimum.

Totok Wajah (Pakej Face Acupressure)

Membuka aura inner beauty, mencerahkan & membuat segar dan cergas, awet muda.Untuk lelaki mahupun wanita

ARTIKEL - AKUPUNTUR KOSMETIK (AKUPUNTUR WAJAH)

Akupuntur wajah adalah prosedur tanpa rasa sakit yang memperbaharui tidak hanya wajah tetapi juga tubuh, kerana boleh memadam beg dan garis mata sehingga membuat anda kelihatan muda dan juga membantu menghilangkan bintik-bintik hitam serta jerawat.

Cara kerjanya iaitu jarum-jarum halus diletakkan pada titik akupuntur di mata, wajah, dan leher untuk menstimulasi tenaga alami seseorang, di mana hasilnya juga dapat meningkatkan warna wajah anda.

Siapapun boleh cuba akupuntur wajah kerana tidak menyakitkan dan terbukti untuk membalikkan tanda-tanda penuaan.   Tetapi, jika anda sedang hamil, menderita demam atau flu, mempunyai herpes akut atau reaksi alergik, maka anda harus menunggu hingga sembuh.

Tetapi, sebelum seseorang boleh cuba akupuntur wajah, ia pertama perlu dinilai oleh doktor akupuntur.   Doktor ini akan menilai usia, gaya hidup dan makanan anda.Jika semuanya nampak baik maka anda akan menjalani sekitar 12 - 15 rawatan dan lebih banyak akan dilakukan apabila kulit anda cenderung untuk mengendur, berubah menjadi daging di bawah dagu atau mengeluarkan banyak air mata.

Rawatan akupuntur wajah harus dilakukan 2 kali seminggu sekitar 45 minit - 1 jam.Untuk mereka yang tidak dapat melakukan 2 sesi dalam seminggu, mereka boleh memilih untuk 1 kali rawatan selama 90 minit.

Setelah sesi biasa, maka disyorkan semula untuk mendapatkan rawatan lanjutan setiap 2 minggu selama 2 bulan ke depan dan selepasnya hanya sekali sebulan.

Selain jarumnya, kebanyakan klinik menggunakan tumbuh-tumbuhan dalam bentuk topeng, tuam, dan pelembab.   Sebelum anda menggunakannya, jumpa dengan doktor anda untuk memastikan bahawa tidak ada reaksi alergis dalam bentuk apapun dari rawatan yang anda lakukan.

Selepas rawatan akupuntur wajah pertama, anda biasanya akan melihat peningkatan sinar pada corak kulit seseorang, atau biasa disebut orang Cina peningkatan Qi atau aliran darah menuju wajah.   Aliran darah akan menjadi lebih terbuka, sehingga keriput mulai hilang dan kulit tampak lebih sihat.

Pada rawatan ke 5 atau 7, hasilnya akan lebih nampak jelas kerana wajah anda kelihatan lebih rileks seperti apabila anda baru pulang dari bercuti.

Hasil akhirnya adalah anda akan kelihatan dan merasa lebih muda 5 - 15 tahun, tetapi tetap keputusan ini bergantung akan bagaimana pesakit merawat dirinya sendiri diluar rawatan klinik.

Keseluruhannya, akupuntur wajah bermanfaat bagi anda kerana dapat menghilangkan garis-garis halus, mengurangkan kedut, meningkatkan keseluruhan warna wajah, memberikan kilauan pada kulit, merilekskan ketegangan dan kerut pada wajah dan kening, menjadikan mata terang dan mengurangkan lingkaran hitam dan kebengkakkan, meningkatkan kesihatan otot   pada kulit yang mengendur, menambah sinar alami pada kulit dan mata, melambatkan penuaan, meningkatkan keseluruhan kesihatan serta merilekskan dan memperbaharui seluruh tubuh.

Yang perlu anda lakukan sekarang adalah mencari klinik yang menyediakan perkhidmatan tersebut dan anda akan segera kelihatan lebih berseri bagi orang lain.

AWET MUDA DENGAN AKUPUNTUR

Manfaat Akupunktur Untuk Kecantikan

Kecantikan wanita tidak hanya sekadar tampak dari kulit sahaja.   Kulit yang tampil cantik adalah kulit yang sihat, sedangkan kesihatan kulit sangat dipengaruhi oleh beberapa faktor antara lain suhu panas, suhu sejuk, alahan, jangkitan, trauma, dan gesekan fizikal atau faktor dari dalam seperti penyakit keturunan, penyakit dalam, ubat-ubatan dan jangkitan   .

Mahu muka tetap kencang walaupun dimakan usia?   Kerana kulit merupakan cermin tubuh.Akupuntur adalah salah satu cara perubatan tradisonal China dengan cara menusukkan jarum ke titik-titik tertentu di bawah kulit.   Akupuntur kepada menyihatkan tubuh juga kulit.

Jarum tersebut disimulasi dengan gerakan pusingan atau diberi aliran elektrik, sehingga dapat merangsang saraf bahagian paling dalam.  Gunanya untuk otak bahagian tengah mengeluarkan zat anti sakit tubuh sendiri.

Seiring dengan perkembangan rawatan kecantikan yang banyak digemari masyarakat, kini banyak yang tertarik dengan rawatan kecantikan secara tradisional yang disebut dengan akupuntur kecantikan.

Rawatan kecantikan ini relatif risikonya kecil, kerana akupuntur dalam dunia perubatan telah terbukti nilai ilmiahnya.   Akupuntur merupakan suatu cara perubatan dengan menusukkan jarum pada titik tertentu di permukaan tubuh untuk mengubati suatu penyakit ataupun mencegah penyakit, termasuk juga rawatan kecantikan, melalui akupuntur kecantikan, boleh mengendalikan kelainan kulit contohnya; muka kedut, noda hitam, merawat beg mata, peremajaan kulit,   lumpuh wajah, kedut kantung mata, gatal dan lain-lain.

TERAPI PERAWATAN BADAN

Peranan Akupuntur Terhadap Obesiti

Pengelolahan sari-sari makanan yang sangat baik dapat berguna untuk tubuh seseorang, tetapi apabila adanya kelebihan pengambilan makanan akan menyebabkan masalah iaitu tidak cantiknya bentuk tubuh dan mudah diserang pelbagai penyakit.   Begitu juga sebaliknya, kurang mampunya organ-organ tubuh menguruskan pengambilan makanan sehingga seseorang kelihatan sangat kurus.Seperti yang sudah diketahui bahawa obesiti merupakan kelainan dari pelbagai organ baik Zang mahupun Fu yang sangat kompleks dan emosi pesakit.   Sesuai teori asas dalam TCM yang berperanan terjadinya obesiti adalah organ LAMBUNG, LIMPA, HATI, PARU-PARU, GINJAL, dan komplikasi organ lain.

AKUPUNKTUR PELANGSINGAN

Keindahan seorang lelaki mahupun wanita dapat dilihat dari tubuhnya, apakah kurus / gemuk. Di era zaman globalisasi ini baik lelaki mahupun wanita tidak hanya ingin kelihatan indah tetapi ingin juga kelihatan sihat. Terutama para wanita ingin memiliki tubuh yang ideal. Bentuk tubuh yang seimbang dapat dilihat dari pinggang yang langsing, payudara yang kencang, perut rata, punggung yang menarik, kaki yang ramping serta disokong dengan kulit yang halus. Untuk mencapai bentuk yang disebut di atas diperlukan usaha untuk mengimbangkan pengambilan makanan, memperbaiki pola hidup dan mengelakkan penimbunan lemak.

Apabila berlaku penimbunan lemak akan mengakibatkan:

Menimbulkan pelbagai penyakit, antara lain: Obesiti, Diabetes, Kolesterol, Darah Tinggi, Jantung Koroner, ghout, dll.

Berkurangnya keselesaan keadaan, seperti: sering berpeluh, peluh yang bau, kurang lincahnya bergerak, mudah lelah, dll.

Seseorang boleh disebut menderita Obesiti apabila jumlah lemak dalam tubuhnya meningkat jauh dari nilai normal yang boleh diterima dari, jantina serta perkembangan tubuhnya.

Obesiti boleh disebabkan kerana beberapa faktor, antara lain:

Faktor keturunan

Faktor hormonal

Faktor pengambilan makanan

Faktor cara makan

Cara-cara rawatan obesiti boleh dilakukan dengan:

Diet

Sukan

Ubat-ubatan

Penggunaan cream pelangsing

Pembedahan

Terapi akupunktur / totok

Diet

Tetapan pengambilan makanan merupakan penyelesaian yang terbaik dalam rawatan obesiti.   Untuk pelaksanaannya diperlukan petunjuk yang benar untuk mendapatkan keputusan yang baik kerana apabila diet yang dilakukan dengan tidak benar boleh menyebabkan penyakit bagi pesakit.   Motivasi yang merupakan perkara utama agar dapat terlaksana diet tersebut.

Olah raga

Latihan setiap hari dapat dilakukan untuk pesakit obesiti, tetapi harus dilihat dari umur dan berat badan yang perlu dikurangkan.   Selain pembakaran lemak, olah raga juga boleh berguna untuk melancarkan peredaran pesakit agar tetap sihat.

Ubat-ubatan

Penggunaan ubat-ubatan juga banyak digunakan pesakit obesiti.   Biasanya penggunaan ubat-ubatan ini boleh melancarkan BAB dan sekresi lemak baik melalui BAB atau BAK.   Untuk kegunaan ubat yang berlebihan boleh menyebabkan kesan sampingan yang merugikan oleh kerana itu perlunya penerangan yang sejelas-jelasnya agar tidak terjadi hal-hal yang tidak diingini.

Penggunaan Cream pelangsing

Cream pelangsing banyak digunakan untuk membantu melunturkan lemak lapisan atas bukan untuk kolesterol.   Biasanya penggunaan cream ini dilakukan di malam hari.

Pembedahan

Hal ini biasanya dilakukan apabila pelbagai cara tidak berjaya dan pesakit harus dalam keadaan sihat.

Terapi Akupunktur

Terapi akupunktur merupakan salah satu cara yang sangat selamat untuk mengurangkan lemak tanpa memasukkan bahan apapun ke dalam tubuh.

MADINATUL ASRAR AKUPUNKTUR menyediakan pakej terapi akupuntur sebanyak 12 kali terapi dapat menurunkan berat badan sebanyak 10 kg dengan kos sebanyak RM720

TERAPI AKUPUNTUR UNTUK LEMAH SYAHWAT / IMPOTENSI / EJAKULASI AWAL

Adakah anda sering berasa tidak ghairah dalam hubungan intim anda?

Adakah anda adalah seorang lelaki yang tidak percaya diri pada ereksi anda?

Apakah alat yang terpenting anda sukar untuk berdiri?

Adakah anda mengalami mani cair?

Adakah anda belum mempunyai keturunan?

Apakah sperma anda kurang berkualiti?

Adakah anda merasa kaki anda mudah lemas, pinggang anda terasa kaku, pinggul anda terasa tidak enak, perut bahagian bawah anda kurang lepas / tidak selesa, selangkang anda berat, atau anda berdiri kurang tegak dan selalu ingin duduk saja?

Jika jawapannya YA, maka anda telah mengalami Kelainan Pembuluh Darah atau pembuluh darah anda kurang lancar.

Dan kesannya adalah mengalami disfungsi ereksi / impotensi atau kehilangan daya ereksi anda yang tidak sesuai dengan semestinya.

Disfungsi ereksi atau mati pucuk adalah ketidakupayaan untuk memulakan dan mengekalkan ereksi.

Impotensi biasanya merupakan akibat dari:

Kelainan pembuluh darah

Kelainan persarafan

Ubat-ubatan

Kelainan pada zakar

Masalah psikologi yang mempengaruhi ghairah seksual.

Tetapi secara am, penyebab yang paling besar pada gangguan disfungsi ereksi adalah kelainan pembuluh darah atau pembuluh darah tersumbat atau pembuluh darah kurang lancar ke daerah zakar (alat kelamin)

Definisi ereksi melibatkan pembuluh darah di zakar dan sistem saraf.   Penis terdiri atas dua struktur yang bermula pada bahagian dalam pelvis dan mengalir sejajar satu sama lain sampai mencapai hujung-hujung zakar.

Disfungsi ereksi boleh tergolong dalam beberapa jenis, iaitu disfungsi ereksi ringan, menengah dan berat.   Disfungsi ereksi yang cukup berat adalah ereksi yang tidak dapat dicapai ketika bercumbu dan tidak boleh melakukan koitis selama berhubungan intim.

Rawatan Disfungsi ereksi yang menengah dan berat tidak dapat hanya dicegah / diatasi dengan bersenam, terutama disfungsi ereksi yang tidak dapat diketahui puncanya.

Disfungsi ereksi boleh diketahui penyebabnya seperti stroke, diabetes, ubat-ubatan terlarang, ubat-ubatan psikitri, alkohol atau kemurungan.   Jika anda tidak mengalami penyakit seperti itu namun anda mengalami disfungsi ereksi, maka puncanya adalah adanya gangguan pembuluh darah.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar dapat menyembuhkan gangguan disfungsi ereksi yang disebabkan oleh penyakit mahupun gangguan aliran darah dengan rawatan akupunktur, urut refleksi dan urutan badan perubatan.

Rawatan akupunktur untuk disfungsi ereksi adalah mengaktifkan organ seksualnya, terutama organ buah pinggang, organ zakar dan organ pembiakan lelaki sehingga aliran darah di kawasan organ tersebut menjadi lancar.

Rawatan refleksi adalah dengan urut daerah kaki yang mempunyai titik-titik yang berkaitan dengan alat reproduksi, seperti prostat, zakar, buah pinggang. Rawatan refleksi adalah bertujuan untuk mengobatan organ-organ dalamnya.

Namun Perubatan akupunktur dan refleksi tidak cukup untuk mengubati mati pucuk secara menyeluruh, kerana kedua-dua rawatan tersebut hanya mengubati organ dalamnya namun kelainan pembuh darah / sumbatan aliran darah perlu disembuhkan dengan rawatan urut badan, seperti urut daerah kaki, daerah paha, daerah pinggang, daerah pinggung   , daerah perut bawah dan perut atas, daerah selangkangan dan kawasan tukang ekor.

Badan anda yang aliran darahnya yang tersumbat akan kami urut / urut sampai aliran darahnya lancar kembali.   Biasanya terdapat batu-batu kecil yang menghalang aliran darah anda menuju zakar.   Kami boleh membuktikan kepada anda, bahagian tubuh mana anda yang tersumbat sehingga boleh diurut menjadi normal kembali, biasanya daerah selangkangan, paha, pinggul, dan sebagainya.   Alhasil, anda akan merasa kaki / paha / pinggung / pinggul / perut bahagian bawah / selangkangan anda merasa lega dan kuat dan automatik aliran darah ke zakar menjadi lancar dan ereksi anda menjadi kuat dan lama.

Terapi untuk memperbesar alat vital atau alat kelamin juga boleh dilakukan.Prinsipnya adalah mencari dan membuang darah beku yang terdapat di kawasan kelamin, iaitu di daerah atas kelamin dengan kaedah urutan agar darah beku tersebut dapat berjalan lancar sehingga pertumbuhan aliran darah ke daerah zakar menjadi lancar dan perkembangan alat vital bertambah besar dan panjang, kemudian akan anda cari juga   syaraf-syaraf/urat yang bermasalah di sekitar alat kelamin, iaitu di atas alat kelamin yang bermasalah, tersepit atau kurang lancar yang boleh menghalang perkembangan alat kelamin tersebut akan diterapi menjadi lancar sehingga saiz alat vital yang semula kurang besar akibat permasalahan tersebut menjadi maksimum ukurannya.

Jika anda ingin menambah kekuatan ereksi anda,Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar juga boleh mempelancar aliran darah anda ke zakar anda.

PENGUBATAN KAMI TIDAK MENGUNAKAN ubat-ubatan kimia, UBAT KUAT, DSB. Pengubatan Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar adalah rawatan semulajadi tanpa kesan sampingan.

PENGUBATAN PENYAKIT MATA TANPA PEMBEDAHAN

Mata adalah organ yang tubuh yang paling penting dalam seluruh aspek kehidupan kita kerana mata adalah jendela dunia dan mata adalah sumber segala keindahan, namun mata juga boleh berlaku gangguan dan penyakit.

Penyakit / gangguan mata dapat dikategorikan dalam pelbagai jenis, seperti katarak, glaukoma, mata minus, keradangan pada konjungtiviti mata, kekeringan pada mata, rabun senja, permasalahan pada kanta mata atau retina sehingga membuat penglihatan kita menjadi bercabang atau timbul bulatan hitam pada pandangan kita, rabun jauh, jangkitan / sakit pada kelopak mata, pengeluaran air berlebihan bahkan sampai terjadi kebutaan pada mata.

Saat ini, penyakit mata yang paling banyak dialami oleh pesakit adalah penyakit katarak dan glaukoma.

Katarak adalah sejenis kerosakan mata yang menyebabkan kanta mata berselaput dan rabun.   Kanta mata menjadi keruh dan cahaya tidak dapat menembusinya.Keadaan ini memburukkan penglihatan seseorang dan akan menjadi buta jika lewat, atau tidak dirawat. Masalah katarak berbeza dengan masalah mata glaukoma.

Glaukoma adalah salah satu jenis penyakit mata dengan gejala yang tidak langsung, yang secara beransur-ansur menyebabkan penglihatan pandangan mata semakin lama akan semakin berkurang sehingga akhirnya mata akan menjadi buta.Hal ini disebabkan kerana saluran cecair yang keluar dari bola mata terbantut sehingga bola mata akan membesar dan bola mata akan menekan saraf mata yang berada di belakang bola mata yang akhirnya saraf mata tidak mendapat aliran darah sehingga saraf mata akan mati.

Beberapa penyakit mata boleh disebabkan oleh:

1) Adanya riwayat penyakit mata di dalam keluarga.

2) Diabetes / hipertensi

3) Kecelakaan operasi mata sebelumnya

4) Menggunakan steroid atau contact lens yang tidak benar dalam jangka masa yang panjang

5) Migrain atau adanya kerosakan / pertembungan keras pada kawasan mata.

6) Dll.

Kini perubatan akupunktur moden telah hadir untuk memaksimumkan penyakit / gangguan mata dalam bentuk apapun, termasuk kebutaan akibat kemalangan. Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar melayani perubatan akupunktur mata untuk mengubati segala jenis penyakit gangguan mata, seperti katarak, glukoma, tidak boleh melihat akibat kemalangan / kesalahan dalam operasi mata, rabun dekat dan rabun jauh, keletihan mata dan sebarang kekaburan mata yang akut mahupun kronik.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar akan menggunakan terapi akupunktur dan urut ke kawasan mata yang bertujuan untuk mengaktifkan saraf-saraf mata yang sudah tidak berfungsi dan aliran darah di kawasan mata yang tersumbat sehingg boleh berjalan normal kembali.   Kami juga boleh memanfaatkan terapi refleksi ke titik-titik bahagian mata di kaki untuk mengubati penyakit mata.   Ramuan-ramuan tradisional cina juga akan dimanfaatkan untuk membantu proses penyembuhan penyakit mata.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar mempunyai pengalaman rawatan penyakit mata kepada pesakit yang 10 tahun telah tidak boleh melihat akibat kesalahan / kemalangan operasi pada gangguan mata jenis glukoma.   selepas diterapi selama sebulan (lebih kurang 7 kali), pesakit telah dapat melihat dalam jarak dekat walaupun masih kabur dan telah boleh mengenal warna dan bentuk besar yang lain.

Penyakit mata yang sering dialami oleh pesakit Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar pada gangguan mata, seperti keletihan mata akibat terlalu banyak bekerja, sakit / sakit pada mata ketika melihat media televisyen, penyakit katarak sampai pada gangguan penglihatan yang berlaku ketika melihat sesuatu akan timbul bulatan hitam yang   signifikan dan setelah diterapi dalam dua bulan, bulan hitam pada penglihatannya beransur-ansur sembuh dan menghilang.

Hubungi Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar sekarang untuk mendapatkan rawatan akupuntur tanpa kesan sampingan dan bermutu.

TERAPI GANGGUAN KEBAS TANGAN / KAKI / JARI

Tubuh manusia terdiri daripada rangkaian saraf yang kompleks. Masing-masing saraf mempunyai fungsi berbeza-beza.

Saraf pengatur indera perasa adalah salah satunya.   Saraf ini perlu dijaga sedemikian rupa, agar tetap menjalankan fungsinya.   Sedikit gangguan saja, akan membawa masalah kesihatan yang lain.

Ganggun saraf ini boleh dialami oleh orang-orang yang berusia 35 tahun ke atas pada umumnya, namun tidak dinafikan bahawa orang-orang yang berusia 35 ke bawah boleh mengalami penyakit ini.

Keluhan seperti ini hampir pernah dirasakan setiap orang, seperti kebas (mati rasa, kebas atau kesemutan), dan kejang otot.   Itu sebabnya, ketiga gangguan ini sering disebut sebagai kebas, kesemutan dan kram.   Bahkan gangguan ini sering kali disertai dengan rasa sakit.   Kebas-kebas pada tubuh umumnya boleh berlaku pada tangan, kaki, jari, tangan dan jari.

Penyebab gangguan itu adalah terganggunya bahagian saraf tepi.   Contohnya, gangguan pada fungsi pengatur indera perasa, akibat saraf mengalami tekanan (contohnya duduk terlalu lama).   Boleh juga kerana saraf tersepit (kerana pengapuran pada tulang belakang).   Atau saraf koyak / putus akibat kemalangan.

Sering pula terjadi rosaknya saraf tersebut kerana gangguan pada pembuluh darah, misalnya pada penderita diabetes, tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, ghout, pengambilan minuman beralkohol / ubat-ubatan terlarang, merokok.   Selain itu, kekurangan nutrisi, khususnya vitamin / gizi juga mengambil peranan cukup penting.

Pengaruh makanan juga berperanan tinggi dalam gangguan ini, seperti terlalu banyak mengambil makanan berlemak, terlalu banyak kacang-kacangan.Kadang-kadang pula penyakit ini tidak diketahui puncanya.

Gangguan saraf ini boleh sembuh dengan sendirinya dan ada juga yang bertambah lebih parah.   Jika tidak diubati maka ganguan kebas ini boleh menyebabkan perasaan yang tidak selesa, tangan dan kaki menjadi lemas bahkan boleh menyebabkan sakit yang sangat hebat. Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar yang komited pada perubatan pada urat dan saraf, terutama urat / syarat yang sakit kerana urat lari, tersepit, angin mahupun tersumbat, mampu mengubati gangguan tubuh yang disebabkan oleh kebas dalam masa yang cukup singkat.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar menggunakan terapi akupunktur dan urut rawatan untuk melancarkan darah-darah pada saraf / urat yang sakit dan kebas sehingga sakit kebas pada tangan / kaki / jari akan berfungsi normal kembali.   Tangan / kaki / jari akan menjadi terasa kembali.

Lama rawatan dengan menggunakan akupunktur untuk merawat kebas bergantung oleh seberapa lamanya dari penyakit tersebut.   Jika gangguan baru terjadi maka satu / dua kali terapi, gangguan tersebut akan hilang langsung.

Kami menggunakan terapi yang selamat dan tanpa kesan sampingan, terapi untuk bahagian tubuh yang kebas adalah terapi akupunktur, bekam darah untuk membuang darah kotor, fisioterapi dan urut rawatan supaya darahnya kembali jalan ke daerah bahagian tubuh yang kebas.

Hubungi Kami segera untuk mendapatkan rawatan seawal mungkin agar penyakit kebas tersebut tidak bertambah parah menjadi mati rasa / stroke.

TERAPI AKUPUNTUR UNTUK SAKIT PINGGANG

Sakit pinggang/pedih pinggang bawah (Low back pain) adalah rasa sakit yang terjadi di daerah pinggang bahagian bawah dan dapat menjalar ke kaki terutama bahagian sebelah belakang dan samping luar.

Keluhan ini dapat demikian hebatnya sehingga pasien mengalami kesulitan dalam setiap pergerakan dan harus perlu berehat.

Faktor penyebab sakit pinggang:

1) Sumbatan oleh angin, dingin, dan lembab di dalam sistem meridian dan cabang-cabangnya.
Nyeri pinggang bawah biasanya berlaku selepas mendapat serangan angin sejuk, dan lembab.   Secara klinikal pesakit menyatakan adanya perasaan berat dan sakit di kawasan pinggang di bahagian belakang, simpulan otot-otot, tubuh bahagian belakang sukar digerakkan dan sakit bila bergerak.   Nyeri ini boleh menjalar ke bahagian punggung dan kaki, dan apabila diraba bahagian tubuh yang sakit akan terasa sejuk.

Rasa sakit semakin menjadi-jadi pada ada awan mendung dan hujan.   Keadaan demikian dengan rehat pun kurang menolong.

2) Defisiensi Qi dalam organ buah pinggang

Timbulnya kelainan boleh dikata misteri kerana bisanya tidak hebat dan datangnya lambat tetapi berpanjangan disertai perasaan lelah dan lemah di daerah pinggang dan lutut.   Gejala demikian akan lebih nyata bila ditarik, ditekan atau berbaring.

3) Trauma

Biasanya kejadian trauma dapat diceritakan oleh pesakit sendiri ketika ditemubual, yakni pernah mengalami kejadian salah urat di kawasan pinggang.   Pada pemeriksaan dengan cara meraba akan dijumpai keaaan kaku / tegang dan sakit di punggung bawah.   Rasa sakitnya akan menetap dan lebih sakit lagi apabila ditekan atau apabila badan disuruh memainkan.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar akan membantu pesakit yang mengalami sakit pinggang yang akut mahupun kronik (menahun) yang disebabkan oleh gangguan Qi pada organ buah pinggang, mahupun adanya perapuhan, salah tidur, trauma, salah urat, tulang bengkok, saraf tersepit atau disebabkan sumbatan aliran darah   kerana angin / lembab sejuk, dengan menggunakan teknik rawatan akupunktur.

Sakit pinggang juga boleh diubati melalui kaedah rawatan urut, bekam dan fisioterapi (penyinaran), namun dengan menggunakan terapi akupunktur, proses rawatan lebih berkesan, cepat, pantas, serta semulajadi dan tanpa kesan sampingan.

Hubungi Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar sekarang juga untuk mendapatkan terapi sakit pingang.

PENGUBATAN AKUPUNTUR UNTUK KAKU LEHER, BAHU & PUNGGUNG

Kaku leher disebabkan oleh posisi tidur yang salah atau serangan angin dingin pada tengkuk yang menyebabkan sirkulasi Qi pada meridian setempat.

Leher kaku   /   sakit   boleh   juga disebabkan   aliran yang   kurang   lancar di   sekitar leher , mahu pun   adanya   darah yang   tersumbat atau   penyempitan   aliran darah   sehingga membuat   sakit   leher.  

Jika keadaan   tersebut dibiarkan   terus menerus akan menyebabkan demam, sakit kepala , mengantuk   dan perasaan   mual   /   muntah.

Keracunan   makanan juga boleh menyebabkan   sakit   kepala hingga   menjalar   ke sakit   leher .

Gelaja utama kaku leher, adalah :

1) Kaku dan   sakit   leher dan   tengkuk

2) Miringnya   leher   dan kepala   ke satu   sisi dengan   berkurangnya   pergerakan .

Perubatan   kaku   leher   boleh menggunakan   terapiakupunktur ,   urut   rawatan   dan terapi bekam   badan yang   bertujuan   untuk membuang   angin atau   melancarkan   darah yang   tersumbat .

Kami boleh membantu   anda dalam   menjalani   rawatan akupuntur tanpa   kesan sampingan   dan alamiah   dan tentunya   tanpa   ubat - ubatan. Hubungi segera Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar

SINUSITIS DAPAT DISEMBUHKAN DENGAN AKUPUNTUR TANPA PEMBEDAHAN

Sinusitis terjadi kerana keradangan pada rongga-rongga udara di sekitar hidung yang diikuti oleh jangkitan saluran pernafasan.   Jangkitan pada rongga sinus tersebut mengakibatkan membentuknya lendir sehingga tersumbatnya saluran udara melalui hidung.   Tompokan lendir merupakan tempat berkembang biaknya bakteria.

Sinusitis biasanya berlaku di sekitar kawasan atas mata, tulang pipi dan rongga hidung.   Gejala sinusitis biasanya sakit kepala, sakit dalam telinga, hilang deria bau, sakit pada tulang pipi, kadang-kadang disertai demam.   Sinusitis kronik biasanya disebabkan oleh faktor struktur tulang di dalam hidung yang menghalang laluan keluar masuknya udara melalui hidung sehingga mudah terjadinya tompokan lendir dan berkembang biaknya bakteria.

Sinusitis boleh dibahagikan kepada dua jenis besar iaitu berdasarkan lamanya penyakit (akut, subakut, khronis) dan berdasarkan jenis keradangan yang berlaku (jangkitan dan bukan jangkitan).   Disebut sinusitis akut bila lamanya penyakit kurang daripada 30 hari.   Sinusitis subakut bila lamanya penyakit antara 1 bulan hingga 3 bulan, sedangkan sinusitis kronik bila penyakit dialami lebih daripada 3 bulan.Sinusitis jangkitan biasanya disebabkan oleh virus walau pada beberapa kes ada pula yang disebabkan oleh bakteria.   Sedangkan sinusitis non jangkitan sebahagian besar disebabkan oleh kerana alergi dan kerengsaan bahan-bahan kimia.   Sinusitis subakut dan khronis sering merupakan lanjutan dari sinusitis akut yang tidak mendapat rawatan adekuat.

Gejala sinusitis yang paling biasa adalah sakit kepala, sakit pada kawasan wajah, serta demam.   Hampir 25% dari pesakit sinusitis akan mengalami demam yang berkaitan dengan sinusitis yang dialami.   Gejala lain berupa wajah pucat, perubahan warna pada hingus, hidung tersumbat, sakit menelan, dan batuk.   Beberapa pesakit akan merasakan sakit kepala bertambah hebat bila kepala ditundukan ke depan.Pada sinusitis kerana alergi maka pesakit juga akan mengalami gejala lain yang berkaitan dengan alerginya seperti gatal pada mata, dan bersin bersin.

Komplikasi yang serius jarang berlaku, namun kemungkinan yang paling gawat adalah penyebaran jangkitan ke otak yang boleh membahayakan kehidupan.

Kini Sinusitis boleh disembuhkan melalui perubatan alternatif, terutama akupuntur.   Rawatan akupuntur untuk sinusitis cukup selamat dan tanpa kesan sampingan.   Pesakit akan sembuh secara total dan tanpa perlu melakukan pembedahan.   Teknik akupuntur tersebut juga boleh diberikan kepada anak-anak, kerana akupunktur tidak akan menimbulkan rasa sakit yang berlebihan.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar merupakan pusat perubatan tradisional yang berpusat di kota Medan boleh membantu pesakit yang mengalami penyakit dengan menggunakan terapi akupunktur.   Telah banyak pesakit yang mengalami penyakit sinusitis yang akut mahupun kronik dapat disembuhkan melalui akupunktur.

Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar akan menggabungkan terapi akupunktur dengan terapi urut, refleksi kaki mahupun ramuan ubat herba dll untuk memaksimumkan hasil rawatan sehingga rawatan lebih berkesan, cepat dan tepat.

Hubungi Pusat Rawatan Akupuntur Madinatul Asrar bagi pesakit-pesakit sinusitis untuk mendapatkan rawatan dengan segera..

TERAPI AKUPUNTUR UNTUK KECANTIKAN WANITA

Terapi akupunktur telah lama dikenali sebagai terapi alternatif untuk masalah yang biasa dialami kaum Hawa. Namun sesungguhnya, masalah apa sahaja yang boleh 'disembuhkan' melalui terapi akupunktur ini?

Seperti yang sudah anda ketahui, akupunktur berasal dari negara ChinaManfaat dari terapi akupuntur ini, selain daripada untuk menyembuhkan penyakit juga boleh menjadi penyelesaian untuk masalah kecantikan. Tapi bukannya bererti boleh 'menukar' yang sedia ada, melainkan dengan memaksimumkan total health dari tubuh.

Prinsipnya, terapi akupuntur kecantikan adalah untuk menjaga, mengubati dan mempertahankan keadaan Qi (tenaga) agar tetap seimbang. Bila keadaan seperti itu boleh tetap terjaga, maka tubuh akan menjadi sihat secara menyeluruh, yang secara automatik akan berkaitan dengan kecantikan semulajadi yang akan terus terpancar. Lamanya proses tusuk jarum, bergantung kepada kes masing-masing.Untuk terapi kecantikan, umumnya anda harus meluangkan masa antara 30 minit hingga 1 jam sekali rawatan.

Ingin tahu problem kecantikan apa saja yang boleh 'diubati' menggunakan terapi akupuntur kecantikan? Lihat pada jadual berikut ...

Masalah-Masalah Kecantikan Yang Dapat Diatasi Dengan Akupuntur Antara Lain:

Mencegah, mengurangkan, atau menghilangkan kedut

Mengubati jerawat

Mencegah, mengurangkan atau mengecilkan kantung mata

Menambah / mengurangkan berat badan

Menipiskan / menghilangkan noda hitam di wajah

Mengencangkan payudara

Merawat keguguran rambut

Setelah mendapatkan terapi akupunktur, adakah pantangannya? Jawapannya relatif.Yang pasti pantangannya selalu berkaitan dengan masalah yang dihadapi. Misalnya untuk mengatasi berat badan, jelas harus mengurangkan karbohidrat dan makanan berlemak. Atau untuk menghilangkan noda hitam di wajah, sebaiknya mengelakkan sinar matahari. Masuk akal 'kan?Jadi, kalau anda tidak takut jarum, terapi ini boleh menjadi alternatif yang berkesan dan relatif berpatutan. 

MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN AKUPUNTUR

Akupuntur sangat membantu dalam menjalankan program menurunkan berat badan kerana akupuntur boleh merangsang pusat-pusat lapar di otak sehingga rasa lapar akan berkurangan.

Akupuntur adalah method pengubatan menggunakan jarum yang ditusukkan pada bahagian-bahagian tertentu dalam tubuh. Akupuntur biasanya digunakan untuk menghilangkan rasa sakit namun sangat efektif untuk membantu  menurunkan berat badan.

Target akupuntur untuk menurunkan berat badan ini adalah bahagian otak yang disebut thalamus  (bahagian terbesar dari batang otak paling atas yang membentuk dinding samping ventrikel ketiga) dan hypothalamus (bahagian dasar batang otak paling atas, berada di bawah thalamus). Keduanya adalah bahagian otak yang mengatur sistem lapar dan haus, degupan jantung, jam tidur dan bekerja, hasrat seksual, pencernaan, dan kontrol keseimbangan cairan tubuh.

Dengan penusukan jarum di meridian yang tersambung dengan thalamus, keinginan untuk makan boleh dikendalikan . Meridian adalah jalur atau tempat mengalirnya chi atau Qi dalam tubuh.

Jika secara rutin Anda menjalani perawatan ini di Klinik Akupuntur Madinatul Asrar, berat tubuh yang berlebihan boleh  berkurang 3-5 kg dalam 11 kali terapi  (kurang dari 1 bulan) dan terapi ini sangat menyihatkan.

Disamping itu, Anda juga perlu menjaga pola makan sihat dan mengatur kebiasaan mengatur kuantiti makan. Berolahragalah secara teratur, misalnya mengikuti kelas senam aerobik atau jogging yang dilakukan 2-3 seminggu

CARA MENURUNKAN BERAT BADAN DENGAN AKUPUNTUR

Cara Menurunkan Berat Badan  dapat dilakukan dengan Akupuntur Telinga.  Akupuntur telah dikenal sejak sekitar 3.000 tahun sebelum masehi. Beberapa terapi pengobatan dapat dilakukan melalui pengubatan tradisional Cina ini.

Salah satunya yang sering diterapkan adalah penurunan berat badan pada penderita obesiti. Penggunaan akupunktur sebagai salah satu alternatif untuk membantu pengurangan berat badan telah terbukti efektif dan tanpa kesan sampingan.

Para doktor ahli akupuntur yang telah melakukan kajian menyimpulkan akupuntur telinga memberikan efek yang baik sebagai upaya untuk  penurunan berat badan.

Menurut Dr.Rizal, dari sekian banyak titik akupuntur telinga yang digunakan  titik lapar (T18)  adalah yang paling efektif. Jenis jarum telinga (press needle) direkat dengan plaster. Penderita diminta memegang jarum selama dua sampai tiga minit pada saat lapar.

Pemegangan jarum dilakukan setengah jam sebelum makan sebanyak tiga kali sehari. Follow-up dilakukan satu minggu sekali untuk evaluasi respon subjektif iaitu pengurangan rasa lapar dan respon objektif
dari penurunan berat badan. Reaksi yang timbul akibat rangsangan pada daerah ini adalah lebih tahan lapar.

Penekanan jarum telinga merangsang ramus auricularis nervus vagus. Melalui nervus vagus disalurkan ke cabang-cabang yang mempengaruhi sistem gastrointestinal atau sistem pencernaan bahagian atas . Kontraksi otot ditekan sehingga keadaan lambung menjadi tenang sehingga rasa lapar berkurang.

Jika secara rutin Anda menjalani perawatan ini di Klinik Madinatul Asrar, berat tubuh yang berlebih boleh  berkurang 3-5 kg dalam 11 kali terapi  (kurang dari 1 bulan) dan terapi ini sangat menyihatkanBagi mereka yang ingin mendapatkan rawatan akupuntur laser tersebut boleh mengunjungi pusat rawatannya di alamat berikut :

PUSAT RAWATAN MADINATUL ASRAR (Co.No:75202)
Dr.Mohamad Rizal Bin Rosdi Ph.D
No.1, Taman Sendayan Indah,
Jalan Depo, 93050 Petra Jaya Kuching, Sarawak. Malaysia
Handphone: 0128802035 (Super Hotline)