Laman Utama
Terapi Pusat Rawatan Madinatul Asrar

MADINATUL ASRAR HIPNOTHERAPY

Hipnoterapi adalah terapi fikiran yang dilakukan dalam keadaan hipnosis.Sedangkan hipnosis adalah keadaan santai fikiran yang biasanya disertai relaksasi tubuh.   Dalam keadaan hipnosis, fikiran anda menjadi lebih terbuka terhadap perubahan.

Banyak orang mengira hipnosis itu sama dengan tidur.   Perlu anda fahami bahawa keadaan hipnosis adalah keadaan semula jadi.   Tidak ada yang aneh ketika anda memasuki keadaan hipnosis.   Tubuh anda akan tenang dan fikiran anda menjadi tenang.   Namun hipnosis tidak sama dengan tidur atau pengsan.

Dalam keadaan hipnosis, anda tetap mendengar suara kami dengan jelas dan anda menyedari kewujudan anda.   Sekali lagi kami jelaskan, kami tidak akan membuat anda tidak sedar atau tertidur.   Kami tidak mahu anda tidur atau pengsan.Kerana kami perlukan kesedaran anda untuk menjalani proses terapi.

Mungkin nanti ketika kami membimbing anda menuju keadaan hipnosis, kami akan menggunakan kata "tidur" dalam saranan kami.   Yang kami maksud bukanlah tidur seperti yang anda lakukan setiap malam.   Maksud kami adalah meminta anda untuk merilekskan tubuh dan fikiran anda.   Sekali lagi, hipnosis bukan tidur.   Hipnosis adalah keadaan santai tubuh dan fikiran.

Kejayaan hipnoterapi memerlukan kerjasama anda.   Semasa proses hipnosis, anda perlu membuka fikiran anda untuk menerima dan mengikuti Arahan dari kami.   Kami ingin anda bersikap pasrah dan terbuka terhadap proses terapi ini.   Penting untuk anda ketahui bahawa kami tidak akan menguasai fikiran anda.   Kawalan sepenuhnya ke atas diri anda tetap berada pada diri anda sendiri dan kami berperanan sebagai pemandu sahaja.   Seandainya fikiran anda adalah kereta, maka anda adalah pengemudinya dan kami adalah penunjuk jalannya.   Kami tahu jalan menuju penyelesaian dari masalah anda.   Jika anda mahu mengikuti petunjuk kami, kami tahu anda akan sampai di destinasi anda.   Namun kami tidak boleh memaksa anda untuk mengikut arahan kami.   Maka dari itu, anda perlu membuka fikiran anda untuk mengikuti proses terapi.

Kami tidak boleh memaksa diri anda untuk berubah.   Walaupun anda dalam keadaan hipnosis, kawalan sepenuhnya ke atas diri anda tetap ada di tangan anda sendiri.   Semua hypnotherapist, termasuk kami, tidak akan pernah menguasai fikiran anda.   Namun jika anda mahu menerima saranan kami dengan sepenuh hati, kami tahu penyelesaian yang pasti bagi masalah anda.   Jika anda mahu mengikuti Arahan kami dengan fikiran terbuka, kami boleh membantu anda mencapai matlamat anda dengan cepat.   Agar hasil dari hipnoterapi ini maksimum, ada satu perkara penting yang harus anda perhatikan.   Bila-bila masa kami memberi saranan yang baik untuk anda, maka kami ingin anda menerima sepenuh hati.   Kami ingin anda membuka diri anda dan bersikap optimis agar saranan yang kami berikan kesannya maksimum untuk diri anda.   Dan ketika kami membimbing anda untuk menjalani suatu proses terapi, kami ingin anda mengikutinya dengan sepenuh hati.

Dalam hati, mungkin sekarang anda bertanya.   Benarkah hipnosis tidak boleh digunakan untuk memaksa orang lain?   Bagaimana dengan kejahatan hipnosis yang sering diberitakan di akhbar?

Justeru inilah salah faham yang ingin kami jelaskan kepada anda.   Bahawa yang diberitakan di media masa mengenai kejahatan hipnotis kenyataannya bukanlah hipnosis.   Kalau ditelusuri, kejadiannya maka hal sebenarnya adalah pembiusan atau penipuan, bukan hipnosis.   Namun kerana kejahilan masyarakat, kes pembiusan dan penipuan itu dipercayai sebagai hipnosis.

Jika barang berharga diambil ketika korban tertidur setelah diberi ubat tidur yang dicampur di minuman atau makanan, itu bukanlah hipnosis.   Namun kes seperti ini sering diberitakan sebagai hipnosis kerana kejahilan masyarakat atau sengaja oleh wartawan yang menulis berita itu dengan tujuan menimbulkan sensasi.

Orang yang tertipu mentah-mentah, sering kali mengaku dihipnosis untuk menutup kebodohannya.   Kerana jika dia mengaku telah menjadi mangsa penipuan, dia akan dianggap bodoh oleh keluarga dan orang-orang di sekitarnya.   Oleh kerana itu, agar dia tidak disalahkan dan tidak dianggap bodoh, dia mengaku dihipnosis.   Dari penjelasan ini, kami berharap anda dapat memahami bahawa berita di media masa tentang kejahatan hipnotis adalah berita yang tidak boleh dipercayai.

Lalu bagaimana dengan pesulap di televisyen yang nampaknya boleh menguasai orang lain dengan hipnosis?   - Jika anda melihat proses shooting persembahan hipnosis di Televisyen, maka anda akan tahu bahawa seseorang yang akan dihipnosis adalah orang yang dari awal sudah bersedia dihipnosis dan bersedia tampil dalam acara Televisyen.   Mereka tahu kalau akan dihipnosis dan tahu dirinya sedang diserlahkan kamera.   Dari awal mereka sudah bersedia mengikuti perintah sang ahli hipnotis.   Mereka pun sudah tahu bahawa mungkin mereka akan "dipermainkan" apabila mereka mahu dihipnosis.   Namun kerana mereka ingin masuk televisyen atau kerana ingin mencuba rasanya dihipnosis atau kerana ingin ganjaran selepas ikut permainan hipnosis, maka mereka adalah "dipermainkan".Jadi kenyataannya, seorang ahli hipnosis tidaklah menguasai orang lain yang dihipnotisnya, kerana seorang ahli hipnosis hanya boleh menghipnosis orang yang mahu dihipnosis dan mahu dipermainkan.   Kadang seorang dalam seorang ahli hipnosis pertunjukkan juga menggunakan seorang figuran yang sudah dipersiapkan sebelumnya.

Sekarang kita bahas cara kerja hipnoterapi.   Fikiran anda sangat mirip dengan komputer.   Anda boleh memasang program pada suatu komputer dan jika anda tidak memerlukan program itu lagi, anda boleh memadamnya.   Kadang-kadang, tanpa anda sengaja, komputer anda boleh juga terkena program negatif yang kita kenal dengan "virus komputer".

Minda anda juga begitu.   Ketika anda masih bayi, fikiran anda diibaratkan seperti komputer baru dan belum dipasang program apa-apa. Kemudian anda mula mendengar, melihat dan merasakan segala sesuatu yang ada di sekitar anda.   Saat itulah fikiran anda mula diprogramkan.   Fikiran anda, dengan sengaja atau tidak, telah diprogramkan ke oleh orang-orang di sekitar anda dan persekitaran anda.Segala maklumat yang masuk ke fikiran anda dan semua pengalaman hidup yang sudah anda lalui memprogram anda hingga menjadi seperti sekarang ini.

Apa yang sering anda katakan pada diri sendiri juga merupakan program yang akan menjadi kenyataan bagi diri anda sendiri.   Apa yang anda terima dari persekitaran dan apa yang sering anda katakan pada diri sendiri membentuk sebuah program kebiasaan, perasaan, persepsi atau keyakinan yang menjadi dasar dalam hidup anda.   Dan kita tahu bahawa tidak semua yang kita terima dari persekitaran kita adalah baik.   Kadang tanpa kita kehendaki kita pun mendapatkan pengalaman buruk sehingga menimbulkan "virus fikiran" yang selalu menggangu kita.

Sekarang, dengan fikiran anda yang sudah dewasa, anda boleh memilih untuk hanya menerima program yang baik dari persekitaran anda.   Namun, dulu ketika anda masih kecil, anda belum mempunyai kemampuan untuk menolak pengaturcaraan dari orang-orang di sekitar anda.   Anda menerima begitu saja apa yang anda lihat atau dengar.   Pada masa kanak-kanak itulah biasanya suatu program negatif mula tertanam di fikiran anda.   Masalah-masalah yang anda alami sekarang, boleh jadi merupakan kesan daripada program negatif yang tertanam sejak kecil dan program itu menjadi semaki kuat seiring bertambahnya usia anda.

Hipnoterapi berkerja sebagai alat untuk menghapuskan program-program negatif atau virus dalam fikiran anda sekaligus memasang program-program positif yang akan membuat anda lebih baik dari sebelumnya.   Dengan hipnoterapi, anda boleh menghilangkan segala hal buruk yang ingin anda hilangkan dari fikiran, perasaan dan perilaku anda.   Dengan hipnoterapi, anda juga boleh menanamkan fikiran, perasaan dan kelakuan baru yang baik untuk kemajuan hidup anda.

Namun kami perlu jelaskan disini.   Hipnoterapi tidak sama dengan hipnosis permainan yang kadang anda lihat di televisyen.   Di televisyen, anda mungkin pernah melihat seorang ahli hipnosis seolah-olah boleh mengubah perilaku orang lain dengan seketika dan kemudian menormalkannya kembali dalam sekejap.Hipnoterapi tidak berlangsung seperti persembahan hipnosis yang anda lihat di Televisyen.   Perlu anda fahami juga bahawa acara hipnosis yang ada di Televisyen hanyalah hiburan semata-mata, seperti filem dan sinetron.   Untuk tujuan hiburan, berpura-pura adalah hal yang wajar.   Jadi jangan bandingkan hipnoterapi dengan hipnosis yang anda lihat di Televisyen.   Perbezaannya seperti kenyataan dan khayalan.   Jika anda berharap kami boleh mengubah diri anda dalam sekejap seperti silap mata, maka anda telah mempercayai khayalan.   Namun jika anda mahu bekerjasama dengan kami untuk mengatasi masalah anda, maka itulah cara kerja hipnoterapi yang sesungguhnya.

Banyak orang mengatakan bahawa hipnoterapi adalah cara cepat untuk mengatasi masalah fikiran, perasaan dan kelakuan.   Namun jangan bayangkan hipnoterapi boleh mengubah anda dalam masa sedetik seperti pesulap menukar merpati menjadi arnab dalam sekelip mata.   Hipnoterapi merupakan kaedah yang terpantas apabila dibandingkan dengan kaedah psikoterapi konvensional.   Misalnya dalam psikoterapi konvensional memerlukan sekurang-kurangnya 12 kali pertemuan untuk menyembuhkan fobia dan trauma, sedangkan dengan hipnoterapi kita hanya perlu 1 hingga 2 kali pertemuan sahaja untuk mengatasi fobia dan trauma sehingga sembuh.

Dalam hipnoterapi anda tidak hanya duduk diam dan mendengar saranan kami.Ketika hipnoterapi, anda akan kami ajak berbincang untuk menyelesaikan masalah yang anda hadapi.   Hipnoterapi yang kami lakukan bukan untuk supaya anda melakukan sesuatu sesesuai keinginan kami, melainkan supaya anda boleh mencapai keinginan anda sendiri.   Kami tidak akan membuat anda tidak berdaya.Malah sebaliknya, kami akan membimbing anda supaya anda boleh menggunakan kekuatan fikiran anda sendiri untuk menyelesaikan masalah anda atau untuk meraih tujuan anda.

Agar anda lebih memahami keberkesanan hipnoterapi, ada baiknya jika anda memahami fikiran anda.   Selama ini mungkin anda berfikir bahawa anda hanya punya satu fikiran.   Sebenarnya, fikiran anda terdiri daripada tiga bahagian, iaitu Fikiran Sedar, Bawah Sedar dan Tidak Sedar.

Fikiran Tidak Sedar adalah fikiran yang mengendalikan tubuh anda secara automatik.   Detak jantung, pembiakan sel, penyembuhan luka, peredaran darah dan sistem automatik yang lain dikerjakan oleh Fikiran Tidak Sedar.   Fikiran Tidak Sedar selalu aktif, walaupun anda tertidur pulas.

Selanjutnya, Fikiran Bawah Sedar yang merupakan sebahagian fikiran yang sangat dominan dan sering kali mengendalikan diri anda.   Fikiran Bawah Sedar memuat kebiasaan, dorongan perasaan, keyakinan, persepsi, dan memori kekal.   Menurut seorang tokoh psikologi, Sigmund Freud, tindakan manusia sebahagian besar berdasarkan program-program yang tertanam di Fikiran Bawah sedarnya, bukan berdasarkan logikanya.   Fikiran Bawah Sedar adalah tempat simpanan semua memori dan program-program fikiran anda.   Program apa-apa yang ada di Fikiran Bawah Sedar anda, akan sentiasa menjadi asas bagi tindakan anda.

Kemudian, Fikiran Sedar adalah bahagian fikiran anda yang selalu bersifat logik dan rasional.   Dengan berfikir logik dan rasional, anda boleh mencipta kehendak atau keinginan untuk berubah.   Namun ternyata kehendak sahaja tidak cukup untuk mewujudkan perubahan yang kekal, kerana kehendak Fikiran Sedar selalu kalah apabila bertentangan dengan program yang tertanam di Fikiran Bawah Sedar.

Contoh mudahnya adalah perokok.   Secara rasional dan logik, hampir semua perokok tahu bahawa merokok adalah kegiatan yang merugikan diri sendiri.   Para perokok sebenarnya juga punya kehendak untuk berhenti merokok.   Namun kehendak itu tidak pernah menang melawan kebiasaan merokok yang sudah menahun.   Kebiasaan merokok merupakan sebuah program yang tertanam di Fikiran Bawah Sedar.   Inilah bukti nyata bahawa program yang tertanam di Fikiran Bawah Sedar selalu lebih kuat kesannya daripada kehendak Fikiran Sedar.

Tujuan dari hipnoterapi adalah menghapuskan atau menanamkan program di Fikiran Bawah Sedar supaya perubahan yang anda alami berlangsung dari dalam diri anda sendiri.   Dengan menukar program yang ada di Bawah Sedar anda, maka anda tidak perlu susah payah memaksa diri anda untuk berubah.   Misalnya anda ingin menurunkan berat badan.   Dengan hipnoterapi, anda tidak perlu susah payah menahan keinginan untuk makan.   Fikiran Bawah Sedar anda boleh diberi program supaya anda merasa kenyang dengan makanan yang sedikit dan tetap merasa kenyang sampai tiba waktu makan.   Dengan begitu, anda tidak merasa tersiksa walaupun makan cuma sedikit.

Kesimpulannya, hipnoterapi merupakan sebuah kaedah yang boleh menukar program di pusat kawalan dalam diri anda.   Yang kami maksud pusat kawalan adalah Fikiran Bawah Sedar.   Hipnoterapi merupakan terapi yang langsung berurusan dengan sumber segala masalah peribadi, iaitu Fikiran Bawah Sedar.Kerana hipnoterapi langsung mengatasi akar masalahnya, maka perubahan yang berlaku melalui hipnoterapi adalah kekal.   Contohnya anda punya sakit gastrik kerana asid perut anda tinggi.   Tingginya asid perut disebabkan oleh rasa kecemasan.   Jika anda hanya minum ubat, maka itu hanya menyembuhkan sementara.   Dengan hipnoterapi, kecemasan anda dihilangkan sehingga sakit gastrik tidak akan muncul untuk selamanya.

Hipnoterapi adalah kaedah yang luar biasa.  Namun apakah semua orang boleh menikmati manfaat hipnoterapi?   Dengan kata lain, apakah semua orang boleh memasuki keadaan hipnosis?

Jika anda percaya hanya orang tertentu sahaja yang boleh memasuki keadaan hipnosis, maka anda telah mempercayai konsep yang keliru.   Sebenarnya semua orang normal, termasuk anda, boleh memasuki keadaan hipnosis dengan mudah asalkan anda bersedia mengikuti Arahan kami dengan senang hati dan tidak takut terhadap proses hipnosis.   Satu-satunya penghambat dalam proses hipnosis adalah rasa takut yang disebabkan oleh salah faham terhadap hipnosis.

Ramai orang menganggap bahawa orang yang boleh dihipnosis adalah orang yang bodoh atau lemah fikirannya.   Ini adalah anggapan yang salah.   Kenyataannya, hipnoterapi hanya sesuai diterapkan kepada orang yang memenuhi kriteria berikut:

1)  Sudah memahami bahasa dan boleh diajak komunikasi dengan lancar.

2)  Bersedia mengikuti hipnoterapi atas keinginan sendiri, bukan paksaan.

3)  Boleh mengikuti atau arahan dari hypnotherapist.

Seseorang hanya boleh dihipnosis apabila orang tersebut cukup bijak dalam mengikuti arahan.   Hipnosis tidak boleh dilaksanakan kepada orang gila, idiot, orang tuli, atau anak kecil yang belum boleh berkomunikasi dengan lancar.Semakin bijak seseorang semakin mudah memasuki keadaan hipnosis.

Jika anda sudah pernah mengikuti hipnoterapi di tempat lain dan hypnotherapist anda yang dulu mengatakan bahawa anda adalah orang yang sukar dihipnosis, maka itu menandakan hypnotherapist anda perlu belajar lagi.   Bukan anda yang tidak boleh dihipnosis, melainkan hypnotherapist yang anda datangi tidak tahu cara yang tepat untuk membimbing anda menuju keadaan hipnosis.   Bagi kami, semua pelanggan-pelanggan boleh memasuki keadaan hipnosis yang dalam asalkan dia mahu membuka fikirannya, tidak takut dan punya pemahaman yang benar terhadap hipnosis.

Sebahagian daripada anda juga mungkin bertanya.   Apa kesan sampingan hipnosis atau hipnoterapi?   Kami perlu jujur ?? kepada anda bahawa sebenarnya tidak ada kesan sampingan ketika anda menjalani hipnoterapi.   Mungkin anda takut kehilangan kesedaran, kehilangan ingatan atau takut tidak boleh bangun dari keadaan hipnosis.   Namun faktanya, tidak pernah ada orang yang tidak boleh bangun dari hipnosis atau menjadi lemah fikirannya kerana hipnosis.   Sebaliknya, hipnosis memberi manfaat yang sangat baik untuk kesihatan tubuh mahupun fikiran.Manfaat pasti yang boleh anda rasakan langsung dari proses hipnosis adalah relaksasi tubuh dan fikiran serta peningkatan konsentrasi.

Sebelum anda menjalani hipnoterapi, kami ingin anda tahu tahap-tahap apa sahaja yang anda akan lalui dalam hipnoterapi.   Tahap Pertama, pastinya kami akan meminta anda menceritakan apa masalah anda.   Biasanya proses ini memerlukan masa 5 hingga 10 minit. Kami berharap anda tidak malu-malu dalam menceritakan masalah anda. Tenang saja, semua yang anda katakan kepada kami akan menjadi rahsia kami.

Tahap kedua adalah kami membimbing anda untuk merilekskan tubuh dan fikiran.Keadaan hipnosis tidak lain adalah ketika fikiran anda sangat-sangat rileks dan tenang, sehingga fikiran anda lebih jernih dan siap menerima saranan.   Proses ini memerlukan masa lebih kurang 5 minit.

Tahap ketiga adalah tahap Psikoterapi.   Dalam keadaan hipnosis, kami akan melakukan prosedur terapi sesuai dengan masalah anda.   Proses terapi ini masa kira-kira 30 minit.   Setelah prosedur terapi selesai, maka kami akan meminta anda untuk membuka mata sebagai tanda bahawa sesi hipnoterapi telah selesai.

Tahap keempat adalah tahap pemerhatian, ertinya anda melihat dan melaporkan kepada kami perubahan apa sahaja yang sudah terjadi pada diri anda.   Masa pemerhatian ini berlangsung antara 1 hingga 10 hari.

Mungkin, dalam benak anda sekarang muncul soalan "Perlu berapa kali hipnoterapi untuk mendapatkan hasil yang maksimum dan kekal?" - Semua itu bergantung masalah anda, kerana setiap masalah pastinya berbeza.   Pengalaman kami, sebahagian besar masalah boleh diselesaikan dalam sekali terapi.   Namun kadang ada juga masalah yang perlu 2 atau 4 kali terapi.

Kami akan berusaha sebaik mungkin supaya masalah anda boleh diselesaikan dalam sekali terapi.   Maka dari itu, kerjasama dari anda sangat diperlukan.   Jika anda mengikut arahan kami dengan serius dan sepenuh hati, maka kami yakin, masalah anda boleh diatasi dengan cepat.

MASALAH YANG BOLEH DITANGANI DENGAN HIPNOTERAPI

Hipnoterapi adalah terapi penyembuhan dengan saranan dan hipnotis. Hipnoterapi atau terapi dengan hipnotis boleh diterapkan pada masalah fizikal mahupun psikologi, terutama masalah yang berkaitan dengan fikiran, perasaan, dan perilaku.

Melalui hipnoterapi, kami telah membantu sangat banyak pelanggan dengan pelbagai masalah dan dari pelbagai latar belakang. Tidak jarang kami kedatangan pelanggan yang sudah berubat ke mana-mana tapi belum sembuh, dan alhamdulillah melalui kami mereka sembuh sepenuhnya.Insya Allah

Hipnoterapi tidak hanya untuk orang yang mempunyai masalah, orang normal dan sihat pun banyak yang mengikuti hipnoterapi untuk memaksimumkan kemampuannya dalam segala bidang kehidupan. Di bawah ini adalah beberapa masalah yang biasa ditangani dengan hipnoterapi:

kurang percaya diri.
Menurunkan berat badan tanpa diet dan tanpa olah raga.
Fobia atau rasa takut yang tidak wajar.
Melahirkan normal tanpa rasa sakit, mengatasi rasa takut melahirkan.
Menghilangkan gagap dan grogi ketika bicara.
Stress, terlalu banyak beban fikiran.
Depresi, tidak bahagia padahal punya segalanya.
Bangkit dari kesedihan.
Kawalan diri, mengawal rasa marah yang mudah meluap.
Menyembuhkan sakit hati.
Menghilangkan rasa marah, dendam, kecewa terhadap seseorang.
Trauma, selalu terbayang pengalaman buruk.
Merasa cemas atau ketakutan tanpa alasan.
Melupakan masa lalu / pengalaman buruk.
Menghilangkan fikiran negatif.
Berhenti merokok selamanya.
Ketagihan shopping, perjudian, seks, alkohol, coklat, dan sebagainya.
Menghilangkan pelbagai kebiasaan buruk.
Tidak mampu menahan kencing atau kencing di waktu tidur.
Menghilangkan latah (bicara ngawur ketika terkejut).
Panic Attack, Tiba-tiba merasa ketakutan, cemas dan panik tanpa sebab.
Suka menggigit kuku atau mencabuti bulu dan rambut sendiri.
Kelakuan obsessive compulsive.
Berlebihan dalam kebersihan atau bersuci dari najis.
Bolak-balik menyemak kunci pintu rumah, kereta atau sesuatu yang perlu dikunci.
Takut terkena penyakit, selalu terbayang penyakit atau kematian.
Schizophrenia, apapun gejalanya.   Selama pesakit masih boleh diajak komunikasi dengan lancar, semua gangguan mental boleh disembuhkan total.
Fikiran tiba-tiba kosong, tidak tahu apa yang perlu dilakukan.
Mudah tersinggung atau sangat sensitif terhadap kata-kata atau sikap orang lain.
Perasaan yang rata, tidak mampu merasa senang ataupun sedih.   Tidak boleh mengekspresikan perasaan dengan menangis ataupun tertawa.
Paranoid.   Suatu ketakutan atau kecurigaan bahawa orang lain merancang untuk mencelakakan dirinya.   Merasa dirinya selalu dalam bahaya.
Sering pengsan, berteriak-teriak tanpa sedar, dan pergi tanpa arah.
Amnesia, tidak tahu jati dirinya, tidak mengenal ahli keluarga.
Sering melihat, mendengar atau merasakan sesuatu yang tidak nyata.
Kecemasan, tegang, grogi, atau tidak boleh kepekatan saat ujian.
Meningkatkan tumpuan, daya ingatan, dan kreativiti.
Meningkatkan keupayaan menghafal.
Mampu fokus dalam belajar atau pekerjaan.
Boleh khusyuk (merasakan kedamaian) dalam ibadah.
Motivasi untuk meningkatkan prestasi belajar atau kerja.
Menghancurkan mental block, meningkatkan pendapatan.
Sentiasa gagal walaupun sudah cuba segala cara.
Menghilangkan kebiasaan menunda-nunda.
Meningkatkan keupayaan public speaking.
Boleh mengawal diri dan mengawal emosi.
Membangun keperibadian seperti yang anda inginkan.
Menemukan barang hilang kerana lupa atau terjatuh.
Membongkar memori yang dilupakan.
Mengubati psikosomatis, iaitu penyakit fizikal yang disebabkan oleh perasaan.
Sakit gastrik kerana banyak berfikir, stress, kecemasan atau ketakutan.
Insomnia, sukar tidur, mimpi buruk, imaginasi menyeramkan.
Menghilangkan sakit kepala dan migrain yang sering berulang.
Kesulitan melupakan bekas kekasih.
Takut jatuh cinta lagi kerana takut disakiti.
Kurang percaya diri dalam mendekati lawan jenis.
Membangkitkan ghairah cinta antara pasangan.
Mengatasi rasa bosan dalam perkahwinan (terapi suami-isteri).
Menyembuhkan alahan dan asma untuk selamanya.
Menambah nafsu makan tanpa ubat, menambah berat badan.
Mengatasi mati pucuk dan ejakulasi awal non-organik.
Mengatasi frigiditas dan kesulitan orgasme.
Menghilangkan sakit haid yang berlebihan.
Lesbianism, perempuan menyukai perempuan.
Dan masih banyak lagi ....   Semua penyakit "aneh" yang berkaitan dengan fikiran boleh disembuhkan dengan hipnoterapi.

SYARAT PELANGGAN HIPNOTERAPI:

Pelanggan harus punya keinginan dan komitmen dari diri sendiri untuk sembuh / berubah. Jika anda punya teman / keluarga yang bermasalah tetapi dia menolak untuk mengikuti terapi, maka kami tidak berhak membantunya.

Pelanggan boleh diajak komunikasi dengan lancar. Hipnoterapi tidak boleh diterapkan kepada kanak-kanak kecil yang belum boleh bercakap lancar atau dengan gangguan mental parah sehingga tidak menyambung kalau diajak berkomunikasi.

Jika pelanggan adalah anak-anak yang sukar diajak komunikasi oleh orang baru, maka sebaiknya yang datang adalah orang tuanya sahaja. Kami akan mengajar cara menyembuhkan atau mengatasi masalah anak anda sendiri di rumah.