Laman Utama
Terapi Pusat Rawatan Madinatul Asrar

MADINATUL ASRAR ADVANCED WELLNESS DIGITAL MERIDIAN SYSTEM (DMS)

Nilai Kesihatan Tidak Akan Dihargai Sehinggalah Terdapatnya Penyakit.

"Ingat Pencegahan Adalah Kunci Kesihatan" 

HASIL KEPUTUSAN PENYELIDIKAN DI AMERIKA KE ATAS PENCEGAHAN PENYAKIT :

Jumlah Penyakit menurun sebanyak  43 %

Kemasukkan Hospital menurun sebanyak  54 %

Perbelanjaan Perubatan menurun sebanyak  73 %

Ketahuilah Keadaan Sub-Sihat Anda Dengan Analisa AWDMS Hanya Dalam Masa 10 Minit

PROSES ANALISA DMS        

Tiada Suntikan
Tiada Pengambilan Darah
Tiada Pengambilan Air Kencing


KEPUTUSAN ANALISA DMS
 

Status Fungsi Organ Dalaman
Tahap Mental Dan Tenaga
Sistem Proses Metabolik
Mengesan Penyakit 

KEBAIKKAN ANALISA DMS   

Pencegahan Penyakit Akut Dan Kronik
Dapat Mengawal Tahap Kesihatan Dan Sistem Badan Ke Arah Yang Lebih Baik
Dapat Mengetahui Ubat-Ubatan Yang Diambil Kearah Penyembuhan Atau Tidak
Kehidupan Yang Lebih Baik

WELLNESS MONITORING SYSTEMS

APAKAH DMS

DMS (Digital Meridian System) adalah Sub-Sistem Pengukuran Kesihatan berdasarkan TCMs (Tradisional China Medicine) 12 Meridian Teori, menggabungkan dengan Teknologi Barat, yang merupakan teknologi yang canggih pengimbasan alat yang memberi anda pemeriksaan / muat turun semua lapuran kesihatan tubuh anda dalam beberapa minit yang menjimatkan masa. Sistem ini akan memberikan manfaat yang amat berguna bagi semua orang di Malaysia.

Sensor Elektronik Meridian dipasang melalui komputer yang digunakan untuk mengukur dan memproses data gelombang mikrob dikeluarkan oleh acupoints dari kedua-dua tangan dan kaki. Data gelombang mikrob ini akan dihantar ke pusat pelayan data melalui akses internet. Pusat Pelayan Data akan memprofil, menganalisa dan sesuaikan dengan data berjuta-juta kes klinikal untuk menghasilkan satu Laporan Analisa Sub-Kesihatan yang di muat turun kembali ke sensor DMS.

Laporan Analisa Sub-Kesihatan akan memberikan lebih pandangan dari jumlah keseluruhan peringkat Tenaga Qi, Status Mental , Metabolisme, Tendon Bone, Qi dan Darah, Status Saraf Autonomi, Yin dan Yang dari Organ Dalaman (Jantung, Hati, Pundi Hempedu, Pundi Kencing, Limpa) dan Nilai Meridian.

Sistem Digital Meridian membantu dalam mengenal pasti punca penyebab penyakit dan penyakit yang akan di hidapi kerana disebabkan ketidak keseimbangan Tenaga Qi dengan tenaga meridian dan fungsi organ kita.

INTEGRASI ANTARA PENGETAHUAN PERUBATAN TIMUR DAN BARAT TEKNOLOGI

DMS Diteliti dan Dikembangkan Oleh:

 1. Ilmuwan

 2. Ahli Perubatan

 3. Doktor

 4. Pakar Kesihatan

 5. Dan Statistik dari Lembaga Penyelidikan Ilmiah Soviet Russia Tengah ke Monitor Kesihatan angkasawan.

Keputusan:

 1. Gabungan Statistik

 2. Aplikasi Perubatan China

 3. Penyelidikan AERO Angkasa Rusia

 4. Elektronik Fisiologi Moden

 5. Penyelidikan Perubatan Barat oleh Doktor Pakar di perbagai bidang.

 6. Akumulasi DMS lebih dari 10 juta keputusan klinikal lebih dari 40 Tahun.

 7. Ketepatan analisa DMS sehingga 90%.

 8. Analisa DMS digunakan sehingga hari ini oleh hampir 3,000 pengamal perubatan di Asia, Eropah, Afrika dan Amerika.

TENAGA SAINS PERUBATAN

Prinsip yang digunakan dalam diagnosis Sistem Digital Meridian adalah milik ilmu perubatan kategori tenaga. Hasilnya secara statistik signifikan dan tepat. Pengajian ilmu perubatan tenaga bermula pada tahun 1950. Dr R. Voll dari Jerman mendapati bahawa setiap sel dalam tubuh manusia adalah pelbagai peringkat yang berbeza memancarkan tenaga elektrik.

Dalam proses penyelidikan, ia hairan dengan carta Meridian yang dihasilkan oleh pakar perubatan China 2000 tahun yang lalu adalah sama dengan "Litar Kuasa" yang dia perolehi daripada pesakit-pesakitnya.

Ilmu Perubatan kajian tenaga mempunyai hubungan antara tenaga dan organisma. Ini termasuk tenaga medan elektrik, medan magnet, gelombang otak, saraf, sel-sel dan lain-lain radiasi nuklear. Di negara Eropah dan Amerika telah melaksanakan ilmu perubatan tenaga selama lebih dari 30 tahun.

Taiwan mula melakukan penelitian di bidang ini 10 tahun yang lalu. Terapi-terapi tenaga yang paling umum digunakan adalah sinar inframerah diagnosis dan terapi elektrik mikro. Sehingga sekarang ini, penggunaan terapi tenaga boleh didalam akupunktur, jarum elektro, herbal, merangsang otot menggunakan arus elektrik dan lain-lain.

Infrared Ray Diagnosis:

Menggunakan inframerah untuk mengimbas tubuh. Berdasarkan gambar scan (perbezaan warna dan suhu), doktor boleh mengdiagnosis kemungkinan radang dan sel-sel bermutasi.

Akupunktur Elektro Dan Denyutan Medan Elektrik:

Terutama digunakan dalam mendorong pertumbuhan saraf dan perbaikan rangkaian perisian manusia.

Peralatan Sinaran Gelombang Rendah:

Umum digunakan dalam mengubati tekanan darah tinggi, arthritis, gangguan saraf dan penyakit lain yang berkaitan.

HUBUNGAN ANTARA TITIK MERIDIAN DAN PATALOGI

Pada tahun 1950, akatani dari Jepun mendapati serangkaian titik-titik pada kulit di mana rintangan elektrik lebih rendah dari kawasan sekitarnya.

Fenomena ini berlaku lebih jelas ketika seseorang itu sakit.

Sebahagian besar arus elektrik masuk ke dalam tubuh manusia melalui pori-pori. Paras konduktiviti ditentukan oleh saiz poer, dan yang kedua dikawal oleh sistem saraf autonomi.

Setiap kali sel-sel organ itu terangsang atau bermutasi, akan merangsang sistem saraf autonomi yang kemudian perubahan konduktiviti elektrik di meridian yang berkaitan

PRINSIP SISTEM DIGITAL MERIDIAN

Ini adalah integrasi Teknologi Barat dan teori Perubatan Tradisional China (TCM). Dengan  Teori Meridian China dan titik akupunktur, Sistem Digital Meridian mengesan Qi (Tenaga) menggunakan komputer, yang kemudian disambung ke pusat maklumat daripada berjuta-juta nota pengkalan data klinikal melalui internet. Setelah data analisa kesihatan yang baru dihantar, laporan status kesihatan akan dihantar kembali ke komputer. 

Sistem Diagnosis Automatik ini memberikan banyak manfaat kita. Ketepatan ujian analisa sehingga  90%. Ujian analisa ini tidak memerlukan sebarang suntikan, pengambilan darah, pengambilan air kencing, tidak sakit dan selamat. Masa yang diperlukan untuk setiap analisa hanya mengambil masa 10 minit sahaja dan mampu mengesan penyakit akut dan kronik.

ASAL USUL SISTEM DIGITAL MERIDIAN (DMS)

Sistem Digital Meridian berasal dari Russia. Amerika dan Rusia paling lama berada didalam peperangan dingin selepas Perang Dunia II. Mereka mulai saling bersaing dari ciptaan bom nuklear hingga keruangan angkasalepas.

Dalam rangka lebih cemerlang dari satu sama lain, kedua-dua negara mengukuhkan kajian ilmiah mereka di semua bidang, termasuk kesihatan Angkasawan mereka. Angkasawan di stesen ruang angkasa mempunyai jadual yang ketat dan banyak aktiviti-aktiviti seharian. Ini memburukkan kesihatan mereka. Oleh kerana itu, di bawah Arahan kerajaan, Soviet Russia Central Ilmiah Dalam kajian Institut membentuk pasukan penyelidikan, untuk mencari cara untuk memantau kesihatan menyeluruh dari angkasawan di ruang angkasa. Pasukan ini dipimpin oleh seorang saintis terkenal dan mempunyai lebih dari seribu Peneliti yang terdiri daripada saintis, saintis perubatan, doktor dari semua pakar dan statistik. Mereka akhirnya membangunkan aplikasi berasaskan web bernama Sistem Diagnosis Automatik reflektif. Sistem ini membolehkan para angkasawan melakukan pemeriksaan kesihatan tubuh mereka di pesawat ruang angkasa dan keputusan diagnosis akan dihantar ke pusat penyelidikan terus ke Bumi. Dari hasil itu, pegawai perubatan akan dapat menilai tahap kecergasan para angkasawan dan memberikan konsultasi dan cadangan terapi atau rawatan jika bacaan indeks fungsi tubuh tidak normal.

Ketepatan laporan berdasarkan pada sepuluh juta pengkalan data klinikal yang dikumpulkan lebih dari 40 tahun kajian. Setelah asalnya dari kajian Aero-Space Russia, sistem ini menggabungkan Teori Meridian Perubatan China dan Ilmu Perubatan Moden, sehingga ketepatan sangat tinggi iaitu 90% atau lebih.

ASAL USUL DMS (DIGITAL MERIDIAN SYSTEM)

 • Pada awalnya bermula di Rusia untuk memantau kesihatan angkasawan nya - diberikan tegangan dan perubahan yang dihadapi byastronauts dalam ruangan (terbatas dan terhad area).

 • Sistem diganti X-Ray dan Ultra Sound Wave di persekitaran luar angkasa.

 • Sistem ini adalah gabungan Teori Gabungan Perubatan China dan Elektronik Fisiologi Moden:  terbukti berkesan.

 • Ujian terperinci dan lanjutan dilakukan di lembaga perubatan, hospital, pusat pemulihan, jabatan kesihatan perubatan tenaga atom, klinik, hospital tentera, sanatoriums dan klinik pencegahan penyakit.

 • Pengkalan data  ini mempunyai lebih dari satu juta orang selama 40 tahun terakhir, sehingga membuktikan bahawa meridian dan organ tubuh manusia saling berkaitan melalui bacaan gelombang mikrob.

 • Semua bacaan yang diambil akan dihantar ke pelayan untuk profiling dan pemprosesan. Sistem Digital Meridian (DMS) digunakan sebagai alat yang ampuh untuk pengesanan awal penyakit dan pengawasan tahap penyakit.

PENGESANAN AWAL TAHAP KESIHATAN BOLEH MENYELAMATKAN ANDA !   Tahukah anda bahawa stress atau lebihan tenaga adalah salah satu daripada punca penyakit kronik ? Berapa ramai yang menganggap diri mereka sihat tetapi tiba - tiba , mati mengejut ? Dengan Madinatul Asrar Advanced Wellness Digital Meridian System , kami membantu anda mengesan samada anda stress atau tidak. Berbelanjalah kecil dengan manfaat yang besar dengan Madinatul Asrar Advanced Wellness Digital Meridian System  .