Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Mematikan Pelbagai Jenis Virus dan Bakteria

ANUGERAH AGUNG BIO-RESONANCE FREQUENCY THERAPY
(Rawatan Penyakit Yang Disebabkan Oleh Virus dan Bakteria Menggunakan Teknologi Saintifik Bio-Resonansi Frekuensi Untuk Mematikan Atau Melemahkan Virus & Bakteria)

ANUGERAH AGUNG BIO-RESONANCE FREQUENCY THERAPY
Rawatan Penyakit Yang Disebabkan Oleh Virus dan Bakteria Dengan Menggunakan Teknologi Anugerah Agung Bio-Resonance Frequency Therapy (Pertama Seumpamanya di Malaysia)

VIRUS

Ilmu tentang Virus disebut Virologi. Virus (bahasa latin) = racun. Hampir semua virus boleh menyebabkan penyakit pada organisma lain. Saat ini virus adalah makhluk yang bersaiz paling kecil. Virus hanya boleh dilihat dengan mikroskop elektron dan terlepas dari saringan bakteria (bakteria penapis).

SEJARAH PENEMUAN

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenelitian mengenai virus bermula dengan penyelidikan mengenai penyakit mosaik yang menghalang pertumbuhan tanaman tembakau dan membuat daun tanaman tersebut mempunyai tompok-bercak.Pada tahun 1883, Adolf Mayer, seorang saintis Jerman, mendapati bahawa penyakit tersebut boleh berjangkit ketika tanaman yang ia teliti menjadi sakit selepas disembur dengan getah tanaman yang sakit. Kerana tidak berjaya mencari mikrob di getah tanaman tersebut, Mayer menyimpulkan bahawa penyakit tersebut disebabkan oleh bakteria yang lebih kecil dari biasanya dan tidak boleh dilihat dengan mikroskop.

Pada tahun 1892, Dimitri Ivanowsky dari Rusia mendapati bahawa getah daun tembakau yang sudah ditapis dengan penapis bakteria masih boleh menimbulkan penyakit mosaik. Ivanowsky lalu menyimpulkan dua kemungkinan, iaitu bahawa bakteria penyebab penyakit tersebut berbentuk sangat kecil sehingga masih boleh melewati saringan, atau bakteria tersebut mengeluarkan toksin yang dapat menembusi saringan. Kemungkinan kedua ini dibuang pada tahun 1897 setelah Martinus Beijerinck dari Belanda mendapati bahawa agen jangkitan di dalam getah yang sudah ditapis tersebut boleh membiak kerana kemampuannya menimbulkan penyakit tidak berkurangan setelah beberapa kali dipindahkan antartanaman. [1] Patogen mosaik tembakau disimpulkan sebagai bukan bakteria, tetapi merupakancontagium vivum fluidum, iaitu sejenis cecair hidup pembawa penyakit.

Setelah itu, pada tahun 1898, Loeffler dan Frosch melaporkan bahawa penyebab penyakit mulut dan kaki lembu boleh melewati penapis yang tidak boleh dilewati bakteria. Namun demikian, mereka menyimpulkan bahawa patogennya adalah bakteria yang sangat kecil.

Pendapat Beijerinck baru terbukti pada tahun 1935, setelah Wendell Meredith Stanley dari Amerika Syarikat berjaya mengkristalkan zarah penyebab penyakit mosaik yang kini dikenali sebagai virus mosaik tembakau.Virus ini juga merupakan virus yang pertama kali divisualisasikan dengan mikroskop elektron pada tahun 1939 oleh saintis Jerman GA Kausche, E. Pfankuch, dan H. Ruska.

CIRI-CIRI VIRUS

Saiz tubuhnya rata-rata antara 0,02-0,3 μm dan yang paling besar berukuran 200 nm
Tersusun atas asid nuklid (DNA dan RNA) yang dilindungi oleh lapisan protein yang disebut kapsid
Memiliki bentuk yang beraneka ragam
Hanya dapat berkembang biak di dalam sel hidup
Dapat dikristalkan
Pada umumnya setabil pada pH 5,0-9,0
Dapat dimatikan dengan sinar ultraviolet atau sinar X
Tidak terpengaruh oleh zat antibiotic atau bahan anti kuman
Dapat berperanan sebagai agen penyakit, ertinya virus boleh menjangkiti sel atau boleh menebabkan perubahan, gangguan fungsi, atau kematian sel.
Dapat berperanan sebagai agen genetik, bererti boleh menyebabkan perubahan genetik pada sel yang dijangkiti

STRUKTUR TUBUH

Virus merupakan organisma subselular yang kerana ukurannya sangat kecil, hanya boleh dilihat dengan menggunakan mikroskop elektron. Ukurannya lebih kecil daripada bakteria. Kerana itu pula, virus tidak boleh ditapis dengan penapis bakteria. Zarah virus mengandungi DNA atau RNA yang boleh berbentuk untai tunggal atau ganda. Bahan genetik kebanyakan virus haiwan dan manusia berupa DNA, dan pada virus tumbuhan kebanyakan adalah RNA yang Beruntai perseorangan. Bahan genetik tersebut diselubungi lapisan protein yang disebut kapsid. Kapsid boleh berbentuk bulat (sferik), teras dan terdiri atas protein yang disandikan oleh genom virus.

Untuk virus berbentuk heliks, protein kapsid (biasanya disebut protein nukleokapsid) terikat langsung dengan genom virus. Misalnya, pada virus campak, setiap protein nukleokapsid berhubung dengan enam basa RNA membentuk heliks sepanjang sekitar 1,3 mikrometer. Komposisi kompleks protein dan asid nuklid ini disebut nukleokapsid. Pada virus campak, nukleokapsid ini diselubungi oleh lapisan lipid yang diperolehi dari sel inang, dan glikoprotein yang disandikan oleh virus melekat pada selubung lipid tersebut. Bahagian-bahagian ini berfungsi dalam pengikatan pada dan kemasukan ke sel inang pada awal jangkitan.

Kapsid virus sferik menyelubungi genom virus secara keseluruhan dan tidak terlalu terikat dengan asid nuklid seperti virus heliks. Struktur ini boleh berubah-ubah dari saiz 20 nanometer hingga 400 nanometer dan terdiri atas protein virus yang tersusun dalam bentuk simetri ikosahedral. Jumlah protein yang diperlukan untuk membentuk kapsid virus sferik ditentukan dengan koefisien T, iaitu sekitar 60t protein. Sebagai contoh, virus hepatitis B mempunyai nombor T = 4, butuh 240 protein untuk membentuk kapsid. Seperti virus bentuk heliks, kapsid sebahagian jenis virus sferik boleh diselubungi lapisan lipid, namun biasanya protein kapsid sendiri langsung terlibat dalam penginfeksian sel. Zarah lengkap virus disebut virion. Virion berfungsi sebagai alat pengangkutan gen, sedangkan komponen selubung dan kapsid bertanggung jawab dalam mekanisme penginfeksian sel inang.

STUKTUR VIRUS

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan Bakteria

BENTUK VIRUS

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan Bakteria

REPRODUKSI VIRUS

Virus hanya boleh berkembang biak dalam sel atau rangkaian hidup. Oleh kerana itu, virus menjangkiti sel bakteria, sel haiwan, atau sel tumbuhan untuk membiak.Cara pembiakan virus disebut proliferasi atau replikasi.

Pada Bakteriofage reproduksinya dibezakan menjadi dua macam, iaitu kitar litik dan kitar lisogenik. Pada kitar litik, virus akan menghancurkan sel induk setelah berjaya melakukan pembiakan, sedangkan pada kitar lisogenik, virus tidak menghancurkan sel bakteria tetapi virus berintegrasi dengan DNA sel bakteria, sehingga jika bakteria membelah atau membiak virus pun ikut membelah.Reproduksi virus dibahagikan kepada dua iaitu kitaran litik dan kitaran lisogenik.

KITARAN LITIK

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan Bakteria

Tahap-Tahap Kitaran Litik

Adsorbsi
Pada proses ini, virus menempel ke sel inang.

Penetrasi
Virus mengeluarkan enzim Lisozim untuk melubangi dinding sel inang, kemudian memasukkan DNA virus ke dalam sel inang.

Replikasi
Setelah DNA virus mengambil alih metabolisme sel, kemudian DNA virus mensintesis bahagian-bahagian tubuh virus.

Perakitan
Setelah bahagian-bahagian tubuh virus terbentuk, kemudian terjadi proses pemasangan bahagian-bahagian tubuh virus menjadi virus yang utuh.

Lisis
Pada fasa ini, virus yang telah terbentuk akan keluar dari sel inang dengan cara merosakkan sel.

FASA LISOGENIK

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan Bakteria

Tahap Kitaran Lisogenik

Adsorbsi
Pada proses ini, virus menempel ke sel inang.

Penetrasi
Virus mengeluarkan enzim Lisozim untuk melubangi dinding sel inang, kemudian memasukkan DNA virus ke dalam sel inang.

Penyisipan Gen
Setelah DNA virus masuk, kemudian dilanjutkan dengan penyisipan DNA virus ke dalam DNA sel dan kemudian disebut dengan provirus. (Khas untuk sel inang sang dijangkiti bakteriofage, disebut profage)

Pembelahan
Setelah terbentuk provirus, sel akan membelah, dan hasil pembelahan sel telah dijangkiti virus. Setelah terbentuk banyak provirus atau selepas sistem kekebalan sel lemah, virus akan meneruskan pembiakan dengan proses eklipase (replikasi, perhimpunan, lisis)

PERANAN VIRUS DALAM KEHIDUPAN

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan Bakteria Beberapa virus ada yang boleh dimanfaatkan dalam rekombinasi genetik.

Melalui terapi gen, gen jahat (penyebab jangkitan) yang terdapat dalam virus diubah menjadi gen baik (penyembuh) disebut vaksin.Contohnya pembuatan vaksin polio, rabies, hepatitis B, influenza, cacar, dan vaksin MMR (Measles, Mumps, Rubella) untuk cacar gondong, dan campak.

Pada umumnya virus bersifat rnerugikan. Virus sangat dikenali sebagai penyebab penyakit jangkitan pada manusia, haiwan, dan tumbuhan. Setakat ini tidak ada makhluk hidup yang tahan terhadap virus. Tiap virus secara khusus menyerang sel-sel tertentu dari inangnya. Virus boleh menjangkiti tumbuhan, haiwan, dan manusia sehingga menimbulkan penyakit.

A) Penyakit Pada Tumbuhan Yang Disebabkan Oleh Virus Mosaik, penyakit yang menyebabkan tompok kuning pada daun tumbuhan seperti tembakau, kacang soya, tomato kentang dan beberapa jenis labu. Penyakit ini disebabkan oleh Tobacco Mozaic Virus (TMV). Mentimun (Cucumber Mozaic), buncis (Bean cane mozaic dan Bean mozaic), gandum (Wheat mozaic), tebu (Sugar cane mozaic). Virus TMV pada tanaman disebarkan secara mekanikal atau melalui benih. Virus ini belum diketahui boleh disebarkan melalui vektor (serangga penular). Virus boleh bertahan dan bersifat infektif selama beberapa tahun. Virus adalah sangat stabil dan mudah disebarkan dari benih ke pembibitan pada saat pengurusan tanaman secara mekanikal misalnya pada saat pemindahan bibit ke pertanaman. Gejala Serangan daun tanaman yang diserang menjadi berwarna belang hijau muda sampai hijau tua. Saiz daun relatif lebih kecil berbanding dengan saiz daun normal. Jika menyerang tanaman muda, pertumbuhan tanaman terbantut dan akhirnya kerdil.

Yellows, penyakit yang menyerang tumbuhan aster.Daun menggulung, terjadi pada tembakau, kapas, dan lobak yang diserang virus TYMV.Penyakit tungro (virus Tungro) pada tanaman padi. Tungro adalah penyakit virus pada padi yang biasanya berlaku pada fasa pertumbuhan vegetatif dan menyebabkan tanaman tumbuh kerdil dan berkurangnya jumlah anakan. Pelepah dan helaian daun memendek dan daun yang diserang berwarna kuning sampai kuning-oren. Daun muda sering berlurik atau jalur berwarna hijau pucat sampai putih dengan panjang berbeza sejajar dengan tulang daun. Gejala mulai dari hujung daun yang lebih tua. Daun menguning berkurang bila daun yang lebih tua dijangkiti. Dua spesies wereng hijau Nephotettix malayanus dan N.virescens adalah serangga yang menyebarkan (vektor) virus tungro.

Penyakit degenerasi pembuluh tapis pada jeruk (virus citrus vein phloem degeneration (CVPD). Virus ini dengan begitu cepat tersebar disebarkan serangga vektor Diaphorina Citri Kuwayana (Homoptera psyllidae) atau masyarakat umum menyebutnya kutu loncat atau kutu putih.

B) Penyakit Pada Haiwan Yyang Ddisebabkan Oleh Virus

Penyakit tetelo, yakni jenis penyakit yang menyerang bangsa unggas, terutama ayam. Penyebabnya adalah new castle disease virus (NCDV). Ayam yang terjangkit penyakit ini harus dimusnahkan kerana dapat bertindak sebagai sumber pencemaran dan penular.diikuti oleh gangguan saraf serta cirit-birit.

Penyakit kuku dan mulut, yakni jenis penyakit yang menyerang ternakan lembu dan kerbau. penyakit kuku dan mulut merupakan suatu penyakit yang disebabkan oleh virus yang mudah menyerang haiwan ternakan berkuku belah di antaranya lembu, kerbau, kambing, kambing, dan babi. Penyebaran penyakit itu boleh disebabkan oleh beberapa perkara antaranya virus yang terbawa-bawa oleh angin, persinggungan badan dengan haiwan ternak yang sudah terinveksi, bercampurnya haiwan ternak dalam pengangkutan lori, serta makanan ternakan yang mengandungi virus. Penyakit kuku dan mulut menyebabkan sariawan yang mengganggu kuku dan mulut sehingga ternakan tidak nafsu makan selama hampir dua minggu, hingga beransur kurus dan akhirnya mati.

Penyakit kanser pada ayam oleh rous sarcoma virus (RSV).

Penyakit rabies, yakni jenis penyakit yang menyerang anjing, kucing, dan monyet.Penyebabnya adalah Rhabdovirus. Penyakit anjing gila (rabies) adalah suatu penyakit menular yang akut, menyerang susunan saraf pusat, disebabkan oleh virus rabies jenis Rhabdho virus yang boleh menyerang semua haiwan berdarah panas dan manusia. Penyakit ini sangat ditakuti dan mengganggu ketenteraman hidup manusia, kerana apabila sekali gejala klinikal penyakit rabies timbul maka biasanya diakhiri dengan kematian.

Polyoma, penyebab tumor pada haiwan.

Adenovirus, penyebab tumor pada haiwan tertentu.

C) Penyakit Pada Manusia Yang Disebabkan Oleh Virus

lnfluenza

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyebab influenza adalah virus orthomyxovirus yang berbentuk seperti bola. Virus influenza disebarkan melalui udara dan masuk ke tubuh manusia melalui alat pernafasan. Virus influenza pada umumnya menyerang hanya pada sistem pernafasan. Terdapat tiga jenis serologi virus influenza, iaitu jenis A, B, dan C. Jenis A boleh menjangkiti manusia dan haiwan, sedangkan B dan C hanya menjangkiti manusia. Gejala influenza adalah demam, sakit kepala, pegal linu otot, dan kehilangan nafsu makan, Orang yang diserang influenza biasanya akan sembuh dalam 3 hingga 7 hari.

Penanggulangan virus ini telah diusahakan oleh ahli-ahli dengan pembuatan vaksin.pendekatan terkini adalah dengan pemakaian mutan virus hidup vang dilemahkan untuk menggalakkan agar respon kekebalan tubuh meningkat.Pencegahan terhadap penyakit influenza adalah dengan menjaga daya tahan tubuh dan mengelakkan kenalan dengan pesakit influenza.

Campak

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaCampak disebabkan oleh virus paramyxovirus yang tidak rnengandung enzim neurominidase.Gejala campak adalah demam tinggi, batuk, dan rasa sakit di seluruh tubuh. Di awal masa inkubasi, virus berlipat ganda di saluran pernafasan atas. Di akhir masa inkubasi, virus menuju darah dan beredar ke seluruh bahagian tubuh, terutama kulit.

 

 

 

Cacar air

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaCacar air disebabkan oleh virus herpesvirus varicellae. Virus ini mempunvai DNA ganda dan menyerang sel-sel diploid manusia.

 

 

 

 

Hepatitis

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaHepatitis (pembengkakan hati) disebabkan oleh virus hepatitis. Ada 3 macam virus hepatitis iaitu hepatitis A, B, dau C (non-A, non-B).

Gejalanya adalah demam, mual dan muntah-muntah, dan perubahan warna kulit dan selaput lendir menjadi kuning.

Virus hepatitis A cenderung menimbulkan hepatitis akut, sedangkan virus hepatitis B cenderung menimbulkan hepatitis kronik.

Pesakit hepatitis B mempunyai risiko menderita kanser hati. Penyakit ini boleh rnenular melalui minuman yang tercemar, pemindahan darah, dan penggunaan jarum suntikan yang tidak steril.

 

 

Polio

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPolio disebabkan oleh poliovirus. Serangan poliovirus menyebabkan lumpuh bila virus menjangkiti selaput otak (meninges) dan merosakkan sel saraf yang berkaitan dengan saraf tepi.

Virus ini menyerang kanak-kanak - kanak-kanak berusia antara 1 - 5 tahun.

Virus polio dapat hidup di air selama berbulan - bulan, sehingga dapat menjangkiti melalui air yang diminum.

Dalam keadaan beku virus ini boleh disebarkan melalui persekitaran yang buruk, melalui makanan dan minuman. penularan boleh berlaku melalui alat makan bahkan melalui ludah.

Beguk

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyakit beguk disebabkan oleh paramyxovirus dapat hidup dijaringan otak, selaput otak, pankreas, testis, kelenjar parotid dan radang di hati.

Penyakit beguk bertanda pembengkakan di kelenjar parotid pada leher di bawah daun telinga.

Penularannya berlaku melalui kenalan langsung dengan pesakit melalui ludah, urin dan muntahan.

 

AIDS

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaAIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome) adalah penurunan sistem kekebalan tubuh yang disebabkan oleh virus HIV (Human Immunodeficiency Virus). Virus HIV adalah virus kompleks yang rnempunvai 2 molekul RNA di dalam intinya.

Virus tersebut diduga kuat berasal dari virus kera afrika yang telah mengalami mutasi.Walaupun AIDS sangat mematikan, penularannya tidak semudah penularan virus lain. Virus HIV tidak ditularkan melalui hubungan biasa seperti berjabat tangan, pelukan, batuk, bersin, peralatan makan dan mandi, asalkan tidak ada luka di kulit.

Virus HIV dapat masuk ke dalam badan melalui luka di kulit atau selaput lendir.Penularannya boleh berlaku melalui hubungan seksual, pemindahan darah, dan penggunaan jarum suntikan yang tidak steril. Gejala awal ditandai oleh pembesaran nodus limfa.

Penyakit yang umumnya dialami adalah pneumonia, cirit-birit, kanser, penurunan berat badan, dan gagal jantung. Pada pesakit, virus HIV banyak tertumpu di dalam darah dan cecair mani. Sekali virus menjangkiti pesakit, virus akan tetap ada sepanjang hidup pesakit.

Ebola

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaGejala awal vang ditimbulkan ebola mirip influenza, iaitu demam, menggigil, sakit kepala, sakit otot, dan hilang nafsu makan. Gejala ini muncul setelah 3 hari dijangkiti. Setelah itu virus ebola mula mereplikasikan dirinya.

Virus ebola menyerang sel-sel darah.

Sebagai akibatnva sel darah yang mati akan menyebabkan kapilari darah, menyebabkan kulit memar, rnelepuh, dan seringkali larut seperti kertas basah.

Pada hari ke-6, darah keluar dari mata, hidung, dan telinga. Selain itu pesakit memuntahkan cecair hitam vang merupakan sebahagian rangkaian dalam tubuh yang hancur. Pada hari ke-9, biasanva pesakit akan mati.

Ebola disebarkan melalui kenalan langsung dengan cecair tubuh pesakit ebola (darah, feses, urin, ludah, keringat). Sampai saat ini belum ada ubat penyembuhnya.

Virus ebola ditemui pada tahun 1976 di Sudan dan Zaire. Habitatnya di alam belum diketahui, demikan pula bagaimana proses menjadi epidemik. Virus ebola dapat hidup di atmosfera selama beberapa minit. kemudian akan mati oleh radiasi uliraviolet.

Herpes Simplex

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaDisebabkan oleh virus ahli sukuHerpetoviridae, yang menyerang kulit dan selaput lendir. Virus herpes simplex boleh menyerang bayi, kanak-kanak, dan orang dewasa.

Penyakit ini biasanya menyerang mata, bibir, mulut, kulit, alat kelamin, dan kadang - kadang otak. Jangkitan pertama biasanya tempatan dan cenderung hilang timbul.Virus masuk ke dalam badan melalui luka kecil. Pada bayi, virus sering disebarkan pada saat dilahirkan.


Selain itu virus juga disebarkan melalui hubungan seksual. Kecuali pada mata dan otak, gejala utama penyakit adalah timbul gelembung - gelembung kecil.Gelembung tersebut sangat mudah pecah. Jangkitan pada alat kelamin diduga merupakan salah satu faktor penyebab tumor ganas di kawasan genitalia tersebut.

Papilloma

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaDisebabkan oleh salah satu virus yang diduga boleh menyebabkan tumor pada kulit, alat kelamin, tekak, dan saluran utama pernafasan.

Jangkitan berlaku melalui kenalan langsung dan hubungan seksual dengan pesakit.

 

 

 

 

SARS (Severe Acute Respirotory Syndrome)

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaDiduga disebabkan oleh virus Corona mamalia (golongan musang, rakun) yang mudah sekali bermutasi setiap terjadi replikasi.

Gejala-gejala penyakit: suhu tubuh di atas 39oC, menggigil, keletihan otot, batuk kering, sakit kepala, susah bernafas, dan diare.

 

 

 

 

Rabies

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaDisebabkan oleh virus rabies.

Rabies sebenarnya merupakan penyakit yang menyerang haiwan, misalnya anjing, kucing, dan kelawar penghisap darah.

Haiwan yang terkena dapat menunjukkan tingkah laku agresif ataupun kelumpuhan.

Virus disebarkan kepada manusia melalui gigitan binatang yang dijangkiti.

Setelah masa inkubasi yang sangat berubah-ubah, dari 13 hari sampai 2 tahun (rata-rata 20 - 60 hari), timbul gejaia kesemutan sekitar luka gigitan, gelisah, dan otot tegang.Gangguan fungsi otak, seperti hilangnya kesedaran, terjadi kira - kira satu minggu kemudian, Rabies sering kali menyebabkan kematian.

Sebagai panduan tentang rabies, boleh dipakai teori dari Vaughan sebagai berikut:

Jika haiwan yang menggigit tidak menunjukkan gejala rabies dalam masa 5 - 7 hari selepas menggigit, boleh dianggap bahawa gigitan tidak mengandungi virus rabies.
Tidak semua haiwan berpenyakit rabies mengeluarkan virus rabies dalam ludahnya.
Gigitan kucing lebih berbahaya daripada gigitan anjing, kerana kemungkinan adanya virus pada air liur kucing yang dijangkiti rabies lebih besar (90%) daripada anjing (45%). Pencegahan penyakit pada haiwan dilakukan dengan cara vaksinasi.

D) Penyakit Yang Disebabkan Oleh Bakteria

Tanpa pernah kita sedari, hidup kita sehari-hari tidak pernah luput dari sasaran mikroorganisme yang tidak dapat dilihat oleh mata kasar. Mikroorganisme tersebut berkeliaran di dekat kita. Beberapa jenis tidak berbahaya, namun beberapa jenis yang lain boleh mengancam kesihatan jika masuk ke dalam badan kita. Ini adalah macam-macam bakteria yang boleh menyebabkan penyakit, antara lain:

Pseudomonas Aeruginosa (Pseudomonas Pyocyaneus)

Bakteria ini boleh masuk ke rangkaian tubuh dan menimbulkan gejala penyakit, seperti jangkitan traktus urinarius, jangkitan rangkaian paru, jangkitan kornea.Biasanya jangkitan tersebut menimpa pesakit diabetes mellitus atau penagih dadah. Upaya pencegahan yang paling baik adalah menjaga daya tahan tubuh tetap tinggi dan pada penularan pesakit yang dirawat di rumah sakit dapat dilakukan dengan cara kerja yang steril

Vibrio Cholera

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini menyebabkan penyakit cholera asiatica.

Gejala penyakit yang ditimbulkan ini berupa nausea, muntah, cirit-birit, dan kejang perut.

Keadaan ini boleh menyebabkan kejang kematian dalam masa beberapa jam hingga beberapa hari dari permulaan sakit.

Cara penularan melalui makanan dan minuman yang tercemar bakteria ini.

Rawatan boleh dilakukan dengan menukar cecair dan elektrolit yang hilang, sedangkan pencegahan boleh dilakukan dengan menjaga kebersihan makanan dan minuman serta pembaikan sanitasi alam sekitar.

Vibrio El Tor

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaSifat bakteria ini sama dengan Vibrio cholera.

Spirillium minus (treponema sodoku) Bakteria ini menyebabkan penyakit rat-bite-fever (demam kerana gigitan tikus), dengan gejala berupa demam yang mendadak, sakit otot, ruam kemerahan pada kulit, sakit kepala, nausea, dan radang kelenjar getah bening serantau.

Pencegahan dilakukan dengan peningkatan sanitasi persekitaran terutama kebersihan rumah sehingga tidak ada tikus.

 

Escherichia Coli

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini boleh menyebabkan berlakunya epidemic penyakit-penyakit saluran pencernaan makanan, seperti kolera, tipus, disentri, cirit-birit, dan penyakit cacing.

Bibit penyakit ini berasal dari feses manusia yang menderita penyakit-penyakit tersebut.

Indicator yang menunjukkan bahawa air rumah tangga sudah dikotori feses adalah dengan adanya E.coli dalam air tersebut, kerana dalam feses manusia baik sakit mahupun sihat terdapat bakteria ini.

 

 

 

Bakteria E.Coli

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaE.coli boleh menyebabkan pneumonia, endokarditis, jangkitan pada luka dan abses pada pelbagai organ.

Bakteria ini juga merupakan punca utama meningitis pada bayi yang baru lahir dan penyebab jangkitan tractor urinarius (pyelonephritis cysticis) pada manusia yang dirawat di rumah sakit (nosocomial infection).pencegahan jangkitan bakteria ini dilakukan dengan rawatan yang sebaik-baiknya di rumah sakit, antara lain: penggunaan antibiotic secara tepat, tindakan antiseptic dengan betul.

 

 

Klebsiella Pneumonia

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini sering menimbulkan pada tractus urinarius kerana nosocomial infection, meningitis, dan pneumonia pada pesakit diabetes mellitus atau penagih alcohol.

Gejala pneumonia yang disebabkan oleh bakteria ini berupa gejala demam akut, malaise (lesu), dan batuk kering, kemudian batuknya menjadi produktif dan menghasilkan sputum berdarah dan purulent (nanah).

Bila penyakitnya berterusan, akan terjadi abses, nekrosis rangkaian paru, bronchiectasi dan vibrosis paru-paru.

Pencegahan dilakukan dengan peningkatan darjat kesihatan dan daya tahan tubuh.

Pencegahan nosocomial infection dilakukan dengan cara kerja yang aseptik dalam rawatan pesakit di rumah sakit.

Proteus Vulgaris

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyakit yang ditimbulkan berupa jangkitan tractus urinarius pada nosocomial infection.

Pencegahan nosocomial infection dilakukan dengan menggunakan kateter dalam keadaan steril.

 

 

 

 

 

Salmonella Typhi

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyakit yang ditimbulkan iaitu penyakit typhus abdominalis. gejalanya berupa demam dengan suhu yang tinggi (400C), seringkali meracau dan gelisah (delirium), lemah, apatis, anoreksia, dan sakit kepala, ada yang mengalami cirit-birit tetapi umumnya mengalami konstipasi.

Pencegahan dilakukan dengan menjaga kebersihan makanan dan minuman, peningkatan higien peribadi, pembaikan sumber air untuk keperluan rumah tangga, peningkatan sanitasi persekitaran khususnya pembaikan cara pembuangan feses manusia serta pemberantasan tikus dan lalat.

Shigella Dysenteriae

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyakit yang ditimbulkan iaitu disentri basiler dengan gejala yang biasanya datang mendadak berupa demam, sakit perut bahagian bawah, cirit-birit, fesenya cair, bercampur lendir dan darah.

Pada penyakit yang berat boleh disertai muntah, dehidrasi, runtuh, bahkan menyebabkan kematian.

Penularan adalah melalui feses pesakit.

Pencegahan dilakukan dengan mencaga kebersihan makanan dan minuman, peningkatan sanitasi persekitaran dan hygene peribadi.

Pasteurella Pestis (Yersenia Pestis)

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyakit pes adalah penyakit yang menyerang binatang pengerat, tetapi dapat menular pada manusia dengan perantaraan gigitan kutu tikus yang disebut Xenopsylla cheopis.

Gejalanya adalah demam dan menggigil.

Bakteria akan ikut dengan aliran limfa sementara tubuh mengerahkan leukosit sehingga kelenjar limfa serantau akan membengkak dan sakit.

Pembengkakan ini disebut bubo yang sering kali pecah dan mengeluarkan nanah.

Pencegahan dilakukan dengan mengasingkan pesakit dalam bilik tersendiri agar tidak menulari orang yang sihat, peningkatan sanitasi dan untuk membanteras kutu-kutunya, serta vaksinasi.

Haemophilus Influenza

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini menimbulkan penyakit tractus respiratorius, sistem saraf dan sistem skelet.

Pencegahan dengan vaksinasi dan mengelakkan penularan.

 

 

 

 

Haemophilus Ducrey

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMenimbulkan penyakit Chancroid, menular melalui hubungan kelamin.

 

 

 

 

 

 

Bordetella Pertussis

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini menyebabkan batuk kokol.

Pencegahan dengan vaksinasi.

 

 

 

 

 

Staphylococcus Aureus

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini boleh menyebabkan jangkitan bernanah dan abses, jangkitan pada folikel rambut dan kelenjar peluh, bisul, jangkitan pada luka, meningitis, endokarditis, pneumonia, pyelonephritis, osteomyelitis.

Pencegahan dilakukan dengan meningkatkan daya tahan tubuh, hygene peribadi, dan sanitasi alam sekitar.

 

 

Neisseria Gonorrhea

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaGejala penyakitnya adalah kencing bernanah. pada wanita pesakit yang kronik boleh menyebabkan tertutpnya saluran telur.

Bayi yang dilahirkan oleh ibu pesakit penyakit ini matanya menjadi bengkak, bernanah yang dan boleh menyebabkan kebutaan.

Untuk mengelakkan neonatal gonorrhoea ophtalmia pada mata bayi yang baru lahir adalah dengan dititiskan larutan penicillin 10,000 unit dalam aqua atau larutan perak nitrat 1% atau erythromycin 0,5% atau tetracycline 1%.

Neisseria Meningitides

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini menyebabkan penyakit meningitis (radang selaput otak). bila daya tahan tubuh menurun, bakteria ini boleh menyebabkan pharyngitis bahkan pneumonia.

Gejala meningitis awalnya mirip flu, demam tidak begitu tinggi, sakit kepala, tekak kering, kaku tengkuk, dan lesu.

 

 

 

Streptococcus Pneumonia

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMerupakan bakteria penyebab penyakit pneumonias, sinusitis, otitis media, mastoiditis, conjuctivis, meningitis, endocarditis.

Sebenarnya merupakan flora normal oropharinx, tetapi boleh menjadi berbahaya pada manusia yang daya tahan tubuhnya menurun.

 

 

 

 

Corynebacterium Diphtheria

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMenimbulkan penyakit dipteri pada anak-anak, dengan gejala demam yang tidak begitu tinggi dan tekak kering, diikuti dengan pseudomemran yang pada akhirnya boleh menyebabkan aspiksia (tercekik) sehingga pesakit boleh mengalami kematian.

Pencegahan dalat dilakukan dengan vaksinasi DPT berulang mulai bayi hingga dewasa.

 

 

 

Bacillus Anthracis

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMerupakan bakteria penyebab penyakit antrax, yang biasanya menyerang haiwan ternakan. Namun pada perkembangannya penyakit tersebut boleh berjangkit kepada manusia melalui luka, penyedutan dan juga makanan.

Pencegahan terhadap penularan penyakit ini boleh dilakukan dengan pelbagai cara, iaitu :

Pendidikan kesihatan agar pekerja di ladang berhati-hati untuk mengelakkan berlakunya luka atau lecet dan mengelakkan pencemaran luka / lecet tersebut dengan bakteria.
Meningkatkan hygiene peribadi
Penggunaan topeng dan alat-alat keselamatan yang lain bagi pekerja yang bekerja di ladang.
Vaksinasi
Meningkatkan daya tahan tubuh.

Clostridium Tetani

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPenyakit yang ditimbulkan adalah tetanus, dengan jangkitan melalui pelbagai cara, iaitu: luka tusuk, patah tulang terbuka, luka bakar, pembedahan, penyuntikan, gigitan binatang, pengguguran, melahirkan atau luka pemotongan umbilicus.Gejalanya berupa kaku dank ram pada otot sekitar luka, hypereflexi pada tendon extremiti yang berhampiran dengan luka, kaku pada leher, rahang dan muka, dan gangguan menelan.

Pencegahan yang boleh dilakukan adalah :

Rawatan luka yang baik sehingga luka tidka tercemar
Pemberian antitetanus serum pada pesakit
Imunisasi aktif
Vaksinasi tetanus toxoid pada ibu-ibu.

Clostridium Botulinum

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini sering menimbulkan keracunan makanan, hal ini kerana bakteria tersebut tumbuh dalam makanan dan menghasilkan toxin yang berbahaya bagi manusia.

Gejala penyakitnya berupa tekak terasa kering, penglihatan menjadi kabur, gangguan penginapan, gangguan suara, kelumpuhan otot, gangguan jantung.

Pencegahan dengan menjaga kebersihan makanan dan memasaknya sampai matang.

 

 

Mycobacterium Tuberculosis

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaPada manusia bakteria ini boleh menyebabkan penyakit tuberculosa yang menyerang paru-paru, tulang, kelenjar lympha, buah pinggang, otak bahkan kulit.

Gejala yang umum dijumpai adalah batuk yang tidak kunjung sembuh.

Pencegahan dapat dilakukan dengan vaksinasi BCG dan mencegah penularan.

 

 

Mycobacterium Leprae

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMerupakan bakteria penyebab penyakit lepra, dengan gejala pertama berupa penebalan pada kulit yang berubah warna, berupa bercak keputih-putihan, hilang perasaannya.

Bakteria ini boleh pula menyerang mata, paru-paru, buah pinggang dan sebagainya.

Pencegahan dilakukan dengan mencegah kenalan langsung dengan pesakit dan meningkatkan daya tahan tubuh.

 

Treponema Pallid

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMerupakan bakteria penyebab penyakit syphilis

 

 

 

 

Treponema Pertenue

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaMerupakan bakteria penyebab Framboeisa (yaws, patik)

 

 

 

 

 

Leptospira Interrogans / Leptospira Icterohaemorrhagica

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini sebenarnya merupakan penyebab penyakit pada tikus, tetapi boleh menular pada manusia melalui makanan dan minuman yang tercemar.

Gejalanya berupa demam, sakit kepala, sakit otot, betis, paha, punggung, conjuctivis, diare, konstipasi, anemiadan gangguan fungsi buah pinggang.

Pencegahan dilakukan dengan menjaga kebersihan makanan, minuman, meningkatkan sanitasi alam sekitar.

 

Brucella Sp

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaBakteria ini terdapat pada haiwan ternakan.

Jika memasuki tubuh manusia boleh menyebabkan demam yang terus menerus, menggigil, lesu, berpeluh, sakit kepala, sakit otot, nafsu makan berkurang, berat badan menurun, sakit sendi, pneumonia, meningitis, epistaxis, pembengkakan kelenjar lympha, spleen dan liver.

Pencegahan dilakukan dengan melakukan vaksinasi pada haiwan ternakan, memasak makanan atau minuman yang berasal dari haiwan ternakan sampai benar-benar matang.

Berikut dibawah ini adalah senarai penyakit-penyakit yang boleh diikhtiarkan pengubatannya dengan menggunakan Terapi Bio-Resonansi Frekuensi Anda boleh memesan Anugerah Agung Resonance Frequency (Virus & Bacteria) yang sesuai dengan penyakit Anda.

Satu Audio Frekuensi dibuat khusus untuk menyembuhkan satu jenis penyakit. Dengan berpandukan Daftar Nama Penyakit dibawah ini, Jika Anda mengalami salah satu jenis penyakit/beberapa jenis penyakit penyakit virus/bakteria yang menyerang tubuh Anda seperti yang disenaraikan dibawah ini,segeralah menghubungi kami untuk Ikhtiar merawat penyakit Anda.

Pihak kami akan poskan Audio Resonansi Frekuensi kepada anda dengan segera. Semoga cepat sembuh.

Daftar Nama Penyakit :

H1N1
Chikungunya
Tetanus
Treponema
Gonorrhea
Staphlococci
Pneumococci
Streptothrix (fungus)
Streptococci
Typhoid Bacteria
Typhoid Virus
Bacillus Coli Rod Form
Bacillus Coli Virus
Tuberculosis Rod Form
Tuberculosis Virus 1552 (same as B-Coli)
Sarcoma (all forms)
Carcinoma (all forms)
Organism
Actinomycosis
(streptothrix)
Anthrax
Anthrax symptomatic
B. Coli
(rod form)
B. Coli
(filterable virus)
Bacillus X Filter-passing (cancer, carcinoma)
Bacillus Y (Cancer, sarcoma)
Bubonic Plague
Catarrh
Cholera spirillum
Contagious conjunctivitis
Diptheria
Glanders
Gonorrhea
Influenza
Leprosy
Lupus
Pneumonia
Spinal Meningitis
Staphylococcus Pyogenes Aureus
Staphylococcus Pyogenes Albus
Streptococcus Pyogenes
Syphilis (Treponema Pallidurn)
Tetanus
Tuberculosis (rod form)
Tuberculosis (virus form)
Typhoid Fever (Rod form}
Typhoid Fever (Filter passing)
Worms
Actinobacillus (a potentially pathogenic bacteria normally found in mammals):
Actinomyces israelii (a bacterium normally found in the bowel and throat that causes deep, pus-filled holes in tissue):
Adnexitis (swelling of the ovaries or Fallopian tubes):
Adenoma, cervical (epithelial tumor of the cervix that can be either benign or malignant):
Adenovirus (a virus that causes infections in the lungs, stomach, and intestines):
Aflatoxin (a liver-damaging toxin produced by certain food molds):
AIDS: Kaposi's sarcoma:
Alternaria tenuis (a fungus associated with lung ailments):
Amoeba (a single-celled, sometimes-infectious microorganism):
Amoeba hepar abcess (liver abcess caused by amoebic infection):
Anthracinum (homeopathic anthrax nosode):
Aremes tennus:
Arnica (a healing herb):
Arsenic alb. (homeopathic cell salt):
Aspergillus flavus (mold found on corn, peanuts, and grain that produces aflatoxin):
Aspergillus glaucus (blue mold occurring in some human infectious processes):
Aspergillus niger (common mold that may produce severe and persistent infection):
Aspergillus terreus (mold occasionally associated with infection of the bronchi and lungs):
Asthma:
Astrocytoma (common tumor of brain and central nervous system):
Bacillus subtilis (homeopathic nosode from a bacterium that can cause conjunctivitis:
Bacillinum (homeopathic nosode):
Bacterium lactis nosode (homeopathic):
Bacterium coli (a type of E. coli normally found in the intestines, water, milk, and soil that is the most frequent cause of urinary-tract infections and a common cause of wound infection):
Bacterium coli commune (E. coli) combination:
Bakers' yeast (homeopathic preparation for an allergen):
Banti's syndrome (A serious ailment in which blood vessels between the intestines and the liver become blocked, leading to congestion of the veins, an enlarged spleen, bleeding of the stomach and intestines, cirrhosis of the liver, and blood cell destruction.):
Barley smut (homeopathic preparation for an allergen):
Bermuda smut (homeopathic preparation for an allergen):
Biliary cirrhosis (an inflammatory condition in which bile flow through the liver is obstructed):
Bilirubin (a bile pigment that may result in jaundice in high concentrations):
Blastocystis hominus:
Blue cohosh (a healing herb):
Borreliosis (Lyme disease, relapsing fever in humans and animals caused by parasitic spirochetes from ticks):
Botrytis cinereas (a homeopathic preparation from a fungal allergen):
Botulinum (a bacillus that causes an often fatal form of food poisoning):
Brain tumors:
astrocytoma (common tumor of brain and central nervous system):
gliomas (largest group of brain cancers):
Branhamella (Moraxella) catarrhalis:
Bronchiectasis (chronic dilatation of the bronchi):
Bronchopneumonia borinum (a form of bronchial pneumonia):
Brucella abortus (undulent fever or Bang's bacillus, found in cattle):
Brucella melitensis (form of Brucella found in goats and sheep):
Campylobacter (bacteria causing sudden infectious diarrhea in newborns):
Cancer:
adenoma, cervical:
astrocytoma (common tumor of brain and central nervous system):
bronchial:
colon:
fibrosarcoma (develops rapidly from small bumps on the skin):
gliomas (largest group of brain cancers):
Hodgkin's disease (a cancer of the lymphatic system that is both chronic and progressive):
Kaposi's sarcoma:
leukemia (starts with the bone marrow but eventually involves all body organs):
feline (cat):
"hairy cell" (typified by abnormal blood cells & shortage of others):
lymphatic:
mycloid (characterized by rapid growth of incompletely-formed white blood cells):
T-cell:
mycosis fungoides (a form of skin cancer resembling eczema):
plasmacytoma (plasma-cell tumor):
liver, fermentative:
uterine, fermentative:
Candida (a genus of yeastlike fungi normal to the human body but capable of harmful overgrowth): 866
tropicalis:
Canine parvovirus:
mutant strain:
type B:
Carbo animalis (homeopathic remedy from animal-bone charcoal):
Carcinoma (any cancerous tumor starting with cells covering body and organ surfaces that then invade both local and distant areas)
bronchial:
colon:
liver, fermentative:
uterine, fermentative:
Carvularia spirafera:
Cataract
brunescent (brown opacity in later life):
complicated (secondary type caused by disease, degeneration, or surgery):
Causticum (a homeopathic remedy):
Celia carroll:
Cephaloshorium (fungi that are the source of some broad-spectrum antibiotics):
Cerumen (ear wax):
Cervix adenoma (epithelial tumor of the cervix):
Chaetomiumglobosum:
Chemicals:
methotrexate:
green dye:
Chicken pox:
Chlamydia (a sexually-transmitted bacterial infection):
Cholera (an extremely contagious and serious bacterial infection of the small intestines):
Cholecystitis
acute (excruciating gallstone attack):
chronic (long-term inflammation of the gallbladder):
Cholesteatoma (benign tumor usually found in middle ear & mastoid region):
Cimicifuga (plant family including black snakeroot and black cohosh):
Cirrhosis, biliary (an inflammatory condition in which bile flow through the liver is obstructed):
Cladosporium fulvum (a pathogenic fungus):
Coelicia:
Condylomata (venereal warts caused by infectious papilloma virus):
Corn smut (homeopathic preparation for an allergen):
Coxsackie virus (produces disease resembling non-paralytic polio):
CMV (cytomegalovirus known as salivary gland virus or human herpes type 5):
Crinis humansis:
Critter 1:
Critter 2:
Crocus sotillus:
Cryptosporidium (parasitic protozoa infrequently causing diarrhea in humans):
Cyst, ovarian:
Cystic fibrosis (Also called mucoviscidosis, this is an inherited disorder of the exocrine glands that causes them to release very thick mucus):
Cystitis, chronic (long-term inflammation of the urinary bladder and ureters):
Cystopyelo nephritis (inflammation from bladder to kidney):
Dematium nigrum (soil fungi found in human lesions):
Dental:
Diphtherinum (homeopathic nosode for diphtheria):
Distemper:
Diverticulosis (characterized by tiny hernias of intestinal tissue protruding through the muscular wall of the colon):
Droglioma (a brain tumor):
E. coli (Escherichia coli; a major cause of infections in wounds and the urinary tract):
Ear wax:
Echinococcinum (homeopathic remedy for tapeworms found in dogs, wolves, cats, & rodents that can infect man):
Echo virus (causes a type of meningitis):
Encephalitis (inflammation of the tissues of the brain and spinal cord):
Endometriosis, chronic (growth of uterine tissue outside the uterus that may cause pain, infertility, & abnormal uterine bleeding):
Entamoeba histolytica (highly damaging protozoa causing dysentary and liver infection):
Enterohepatitis (inflammation of bowel & liver):
Enterobiasis (intestinal worms frequently found in children):
Enterococcinum (homeopathic nosode for Strep-family organisms found in the digestive and urinary tracts):
Epicoccum:
Epidermophyton floccinum (homeopathic remedy for fungus that attacks skin & nails, includes athlete's foot):
Epstein-Barr virus (the herpes virus causing mononucleosis):
Erysipelas (a human bacterial infection manifesting in the skin and possibly related to the swine form of the disease):
Escherichia coli (E. coli; a major cause of infections in wounds and the urinary tract):
Fasciola hepatica (liver fluke of herbivorous animals occasionally found in humans):
Febris wolhynia (a Rickettsia illness, transmitted by lice, that is debilitating and conducive to relapse):
Feline (cat) leukemia:
Fell:
Felis:
Fel tauri (homeopathic preparation of ox bile):
Fibrosarcoma (malignancy containing connective tissue and developing rapidly from small bumps on the skin):
Fibroadenoma mamanae (non-cancerous, fibrous nodules in the breasts):
Filariose: (thread-like worms that invade body tissues and cavities):
Fischpyrogen:
Fistula Dentalis:
FIV:
Flu
triple nosode:
virus "A":
virus "A, Port Chalmers":
virus "B":
virus "B, Hong Kong":
virus "British":
"Spanish":
"swine":
Flukeworm (parasitic flatworms, including tapeworms, that invade many body areas):
Fluor Alb (homeopathic cell salt):
Follicular mange (contagious dermatitis found in many animals that is caused by mites and in which the principle activity is at the hair follicles):
Foot & mouth syndrome (a mild viral infection found in young children):
Fungus flora:
Fusarium oxysporum (a fungus causing inflammation of the cornea of the eye):
Gallbladder inflammation (chronic):
Gallstone attack:
Ganglionitis, acute posterior (commonly known as shingles or herpes zoster):
Gardnerella (bacteria that often infect and inflame the vaginal mucosa):
Geotrichum candidum (fungus found in feces and dairy products whose manifestations resemble those of candida):
German measles (rubella or 3-day measles):
Giardia (an intestinal parasite, also known as lamblia, spread by contaminated food and water and by human-to-human contact):
Gliocladium (brain fungus):
Gliomas (largest group of brain cancers):
Grippe (influenza):
Haemophilia (hereditary bleeding disorders in which the blood does not readily clot):
Haemophilus influenzae:
type B:
Hair, human:
Hand, foot, & mouth syndrome (a mild viral infection found in young children):
Heartworm:
Helminthosporium (the reproductive element of parasitic worms):
Hemobartinella felis:
Hemorrhoid:
Hepatitis (inflammation of the liver):
type A:
type B:
new numbers:
type C (also known as "non-A, non-B"):
Herpes
simplex (primarily non-genital):
simplex II (primarily genital):
simplex IU.2:
type 2A:
type C:
type 5:
zoster (shingles):
Hirudo medicinalis (a homeopathic remedy prepared from a leech used for therapeutic purposes):
HIV:
Hodgkin's disease (a form of malignancy characterized by enlargement of the lymph nodes, spleen, and lymph tissue and often includes weight loss, fever, night sweats, and anemia):
Hormodendrum (a genus of fungi that includes human pathogens):
Household insect mix:
Icterus, haemolytic (a chronic form of jaundice involving anemia):
Influencinum Berlin
InfluencinumVesic:
InfluencinumVesic NW:
InfluencinumVesic SW:
Influenzum, Bach poly flu (homeopathic):
Influenzum toxicum (homeopathic):
Influenza
triple nosode:
virus "A":
virus "A, Port Chalmers":
virus "B":
virus "B, Hong Kong":
virus "British":
"Spanish":
"swine":
Intestinal inflammation:
JGE:
Kaposi's sarcoma:
Kidney papilloma (small, supposedly-benign growth on a kidney):
Kieferosteitis (a type of bone inflammation marked by enlargement and pain):
Klebsiella pneumoniae (the bacterium causing acute, bacterial pneumonia):
Lac Deflorat:
Lamblia (an intestinal parasite, also known as Giardia, spread by contaminated food and water and by human-to-human contact):
Lateral sclerose (degeneration of spinal cord leading to spastic paraplegia):
Legionella ( homeopathic remedy for Legionnaires' disease, a gram-negative bacteria associated with condensed or treated water that migrate to lung tissue and stimulate severe respiratory manifestations):
Leishman Donovan bodies (a type of pathogenic, human parasite found worldwide):
Leptospirosis P. C. (a disease that is spread to humans through animal urine or things contaminated by it and that can cause meningitis, jaundice, anemia, miscarriage, and death):
Leukoencephalitis (a serious, progressive brain disease):
Leukemia (cancer involving the blood-forming tissues in bone marrow)
feline (cat):
"hairy cell" (characterized by abnormal blood cells & shortage of others):
lymphatic:
mycloid:
T-cell:
Leukoencephalitis (inflammation of brain's white matter, usually in infants and children, but also found in horses as a result of forage poisoning
Leukose (proliferation of tissues that form white blood cells; considered to be foundational stage of leukemia):
Lipoma (benign, soft tumor of fatty tissue):
Listeriose (a serious disease causing miscarriage, meningitis, and endocarditis in humans; known as "circling disease in ruminants and causes liver necrosis in animals with single stomachs):
Living sinus bacteria:
Luesinum/Syphilinum (a homeopathic remedy for syphilis):
Lupus (localized degeneration of skin by various diseases; vulgaris is a common form of this ailment that is actually a rare form of tuberculosis that manifests with disfigurement and destruction of the skin and cartilage of the face)
Lyme disease (also known as borreliosis; relapsing fever in humans and animals caused by parasitic spirochetes from ticks):
Lymphangitis (lymphatic vessel inflammation of humans and horses most commonly caused by strep but also by other bacteria, yeast fungus, and cancer):
Lymphogranuloma (Hodgkin's disease; a form of malignant lymphoma):
Lyssinum (a homeopathic nosode for rabies):
Malaria (an infectious disease, originating in tropical areas, that is transmitted by a mosquito bite and characterized by fever, anemia, and spleen enlargement):
Mallei:
Mamma fibromatosis (formation of fibroid tumors of the breasts):
Mannan:
Mange, follicular (contagious dermatitis found in many animals that is caused by mites and in which the principle activity is at the hair follicles):
Marsh elder:
Mastitis (an inflamed breast usually caused by bacterial infection):
Mastoiditis (inflammation of the bony structure of the head in the region of the ears below the eyes):
Measles
rubella (German or 3-day measles):
rubella vaccine:
rubeola (9-day measles):
rubeola vaccine:
Medorrhinum (homeopathic nosode for urethral discharge):
Melanoma metastasis:
Meningococcus virus (a virus infecting the membranes that envelop the brain and spinal cord):
Meningioma (a benign, slow-growing tumor of the membranes that envelop the brain and spinal cord):
Meningitis (inflammation of the membranes that envelop the brain and spinal cord):
Meningococcinum (homeopathic nosode for meningitis):
Microsporum
audouinii (a fungus commonly causing ringworm of the scalp):
canis (a fungus causing ringworm in cats, dogs, and children):
Mold:
A&C:
mix A:
mix B:
mix C:
vac II:
Monilia (the former name for Candida):
Monotospora languinosa (homeopathic remedy for fungal allergen):
Morbus Parkinson (Parkinson's disease; A slowly progressive, degenerative, neurologic disorder):
Morgan (bact):
Mucocutan Perniciosis:
Mucoviscidosis (Also called cystic fibrosis, this is an inherited disorder of the exocrine glands that causes them to release very thick mucus):
Mucor (a genus of fungi)
mucedo (causes rot in fruit and baked goods & sometimes found on feet and skin):
plumbeus:
racemosis simus (grows on decaying vegetation and bread and causes ear infection):
Mucormycosis (also called zygomycosis; a serious, fungal infection usually associated with uncontrolled diabetes mellitus or immunosuppressive drugs):
Mumps (acute viral inflammation of the saliva glands):
Mumps vaccine: characterized by weakness and progressive wasting of skeletal muscles despite no concommitant wasting of nerve tissue):
Mycloid leukemia (characterized by rapid growth of incompletely-formed white blood cells):
Mycogone spp (homeopathic allergenic preparation based on fungus):
Mycosis fungoides (a form of skin cancer resembling eczema):
Myocard-Nekrose (homeopathic remedy from heart cells that died as a result of inadequate blood flow to them):
Myoma (a benign tumor on the uterus):
Myositis (involves progressive muscle weakness):
Mycoplasma pneumonia (a contagious, bacterial pneumonia of children and young adults):
Nagel
mykose (a disaccharide from which glucose can be hydrolized):
trichophytie (from a fungus):
Nasal polyp (benign growth inside the nasal passage):
Nasturtium (a healing herb):
Nematodes (roundworms):
Nephritis (kidney inflammation):
Neuralgia (a painful disorder of the nervous system):
Neurospora sitophila (homeopathic allergenic preparation):
Nigrospora spp (homeopathic allergenic preparation):
Nocardia asteroides (the microorganism causing Nocardiosis, an infectious pulmonary disease characterized by abscesses in the lungs):
Oligodena:
Ornithosis (or Psittacosis or Parrot Fever; an infectious pneumonia transmitted by certain birds):
Osteitis (bone inflammation):
Osteomyelosclerosis (marrow replacement by bone in response to low-grade infection):
Osteosinusitis max.:
Otitis Medinum (a homeopathic remedy for otitis media, middle ear swelling and/or infection):
Ovarian cyst:
Ovum:
Ox bile (the homeopathic remedy derived from it):
Papilloma virus (causes benign tumors having a branch or stalk):
Paraceli:
Paradontose:
Parkinson's disease (a slowly progressive, degenerative, neurologic disorder):
Parrot Fever (or Ornithosis or Psittacosis; an infectious pneumonia transmitted by certain birds):
Parvovirus, canine:
mutant strain:
type B:
Pasteurella combination (homeopathic nosode for bacterial diseases spread by animal bites):
Pemphigus (rare, autoimmune skin disorders characterized by blisters in the outer layer of skin and mucous membranes) :
Penicillium
chyrosogenium:
notatum:
rubrum:
Pennyroyal (an herb):
Penqueculum:
Pepto streptococcus:
Perniosis (a disorder of the blood vessels caused by prolonged exposure to cold and characterized by skin lesions on the lower legs, hands, toes, feet, ears and face):
Pertussis (whooping cough):
Phoma Destructiva (homeopathic):
Plague (Yersenia pestis; spread primarily by rats):
Plasmacytoma (a tumor with plasma cells that occurs in the bone marrow, as in multiple myeloma, or outside of the bone marrow, as in tumors of the inner organs and lining of the nose, mouth, and throat):
Pneumococcus (the most common cause of bacterial pneumonia):
Pneumocystis (A fungally-induced pneumonia usually developing in the immuno-suppressed presence of AIDS):
Pneumonia
Klebsiella pneumoniae (the bacterium causing acute, bacterial pneumonia):
mycoplasma:
Polio (or poliomyelitis):
Polyp, uterine:
Porphyria (several rare disorders of the nervous system and skin):
Prostate Adenominum (homeopathic remedy for prostate tumor):
Protozoa:
Pseudomonas (bacteria often found in wounds, burns, and infections of the urinary tract that are not controlled by antibiotics):
Psittacosis (or Ornithosis or Parrot Fever; an infectious pneumonia transmitted by certain birds):
Psorinum (homeopathic nosode for psoriasis):
Pullularia pullulans (a homeopathic allergenic remedy):
Pyelitis/proteus (bacteria commonly found in hospital-borne conditions):
Pyocyaneus (homeopathic nosode for Pseudomonas pyocyanea):
Pyodermia (or Pyoderma Gangrenosum; a rare skin disorder of unknown cause. Small pustules develop into large ulcers at various sites on the body.):
Pyrogenium (homeopathic remedy for pus)
mayo:
Q Fever (an infectious disease caused by contact with animals with the parasitic Rickettsia bacteria, Coxiella burnetii whose symptoms may include headache, fever, chills, and sweats):
Rabies (or hydrophobia):
Reproductive:
Rhesus gravidatum:
Rheuma:
Rheumaticus:
Rhinopneumonitis:
Rhizopus nigricans:
Rhodo Torula:
Rhodococcus:
Rickettsia (bacteria that are transmitted to man by lice, fleas, ticks, and mites):
Rocky Mountain spotted fever:
Round worms:
Rubella (German or 3-day measles):
Rubella vaccine:
Rubeola (9-day measles):
Rubeola vaccine:
Salivary gland virus (human herpes type 5):
Salmonella:
type B:
paratyphi B:
typhi:
Sanguis menst:
Sarcoma, Kaposi's:
Schistosoma
haematobium:
mansoni:
Schuman B-cell:
Sclerosis, lateral (degeneration of spinal cord resulting in spastic paraplegia):
Semperillium:
Serum Schweinepest:
Shingles (Herpes zoster):
Sinusitis:
frontalis:
maxillars:
Smallpox (an extremely contagious viral disease marked by fever, prostration, and a rash of small blisters):
Smegma:
Solitary cyst:
Sorghum smut (homeopathic preparation for an allergen):
Sporobolomyces:
Sporotrichum pruinosum:
Staphylococcus:
aureus:
coagulae positive:
Stemphylium:
Streptococcus
haemolytic:
viridans:
virus:
Streptomyces griseolus:
Strongyloides (genus of roundworms):
Struma
cystica:
nodosa:
parenchyme:
Sudor pedis:
Swine flu:
Syphilinum/Luesinum ( a homeopathic remedy for syphilis):
T-cell leukemia:
Taenia:
Tape worms:
Tetanus:
Tetanus anti-toxin:
Tetragenus:
Thermi bacteria:
Thread worms:
Tobacco mosaic (homeopathic preparation for an allergen):
Tonsillar
nos:
pfropfe:
Tonsillitis:
Torulopsosis (a common yeast causing disease for those in weakened condition or with suppressed immune function):
Toxoplasmosis (a serious, infectious disease that can be either acquired or present at birth and that is commonly contracted by handling contaminated cat litter):
Trichinosis (the very serious parasitism resulting from eating pork or bear meat):
Trichodermia:
Trichomonas (a microorganism causing vaginal irritation with discharge and itching
Trichophytie:
Trichophyton
mentagrophytes:
rubrum:
tonsuraus:
Trypanosoma gambiense:
Tuberculinum:
Tuberculosis
aviare:
bovine
Klebs':
Tularemia (a serious infectious disease also called deerfly fever or rabbit fever):
Tumor, brain:
Ulcer, ventric:
Urea-plasma:
Uremia (also known as uremic poisoning; excessive amounts of nitrogenous waste products in the blood, as seen in kidney failure):
Uterine polyp:
Vaccininum (a homeopathic nosode):
Varicella (the herpes virus that causes chickenpox during childhood and shingles [herpes zoster] in adulthood):
Variola (also known as smallpox, an extremely contagious viral disease marked by fever, prostration, and a rash of small blisters):
Variolinum (homeopathic smallpox nosode):
Verruca (a rough-surfaced, supposedly-harmless, virus-caused skin wart):
Werlhof:
Wolhynia fever (a Rickettsia illness, transmitted by lice, that is debilitating and conducive to relapse):
Yeast, "ultimate":
Yellow fever (a severe, viral infection causing damage to the liver, kidneys, heart, and entire gastrointestinal tract):
Yersenia pestis (also called Pasteurella pestis: causes plague; spread primarily by rats):
Zygomycosis (also called mucormycosis; a serious fungal infection usually associated with uncontrolled diabetes mellitus or immunosuppressive drugs):

PEMESANAN ANUGERAH AGUNG BIO-RESONANCE FREQUENCY THERAPY

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan BakteriaDi Website : www.TerapiOtak4u.com ini, anda boleh menempah alat Anugerah Agung Bio-Resonance Frequency Therapy yang sesuai dengan penyakit anda. Satu Audio dibuat khusus   untuk menyembuhkan satu jenis penyakit. Harga Teknologi Anugerah Agung Bio-Resonance Frequency Therapy Therapy adalah RM 150 dan belum termasuk kos kirim melalui pos .Tambahan RM20 untuk kos pos laju Skynet.

Sebelum menempah Anugerah Agung Bio-Resonance Frequency Therapy, anda boleh bertanya kepada kami apakah penyakit yang anda alami boleh dibantu dengan kaedah Bio-resonansi Gelombang Tenaga. Sila sebutkan jenis penyakit atau nama-nama virus / bakteria yang   menyerang tubuh anda. Untuk bertanya boleh melalui SMS  / Call ke 0128802035 atau email ke masterrizal9000@yahoo.com

Satu perkara yang perlu anda ingat bahawa cara kerja Teknologi Anugerah Agung Bio-Resonance Frequency Therapy adalah dengan melemahkan virus atau bakteria penyebab   penyakit dengan stimulasi gelombang bunyi berfrekuensi khusus. Kaedah ini juga akan membantu meningkatkan sistem kekebalan anda, sehingga tubuh secara semulajadi boleh "mengusir" virus yang menyerang tubuh anda. Anugerah Agung Bio-Resonance Frequency Therapy ini bukan bertujuan untuk menggantikan rawatan perubatan, tetapi merupakan terapi pelengkap yang diharapkan boleh membantu penyembuhan penyakit anda .

Terapi Brainwave Untuk Rawatan Penyakit Disebabkab Oleh Virus dan Bakteria