Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Pemberdayaan Potensi Diri

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(ATHELIC BODY BOOSTER NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Meningkatkan kualiti persembahan ANDA Dalam, bidang sukan iaitu Menstimulasi otak DENGAN Gelombang  tinggi alpha  beta Akan membantu meningkatkan Daya tahan ANDA Tubuh  terhadap  keletihan otot Kekuatan  memaksimumkan efisiensi energi Tubuh Serta Terapi Brainwave ini seperti  ubat herba semulajadi Yang selamat, Tanpa  kesan Samping an negative dan dijamin berkesan.

Otak kita boleh membentuk antibodi pada tubuh sehingga membuat seseorang boleh lebih optimum dalam bekerja dan bersenam. Bagi para atlit antibodi ini juga sangat berguna untuk menyokong  prestasinya  dalam bertanding. Skill yang hebat sekalipun jika tidak di tunjang dengan keadaan fizikal yang  cergas maka prestasi yang di dapat juga tidak akan maksimum.

Ketahanan  fizikal juga sangat dipengaruhi ketahanan mental. Maka dari itu kami mencipta terapi brainwave dengan memadu padankan beberapa teknologi fikiran dan bertujuan untuk meningkatkan prestasi  tubuh, fikiran dan membantu mengatasi  pelbagai masalah perasaan. Kesemuanya berpangkal pada satu titik iaitu otak.

Rangsangan Otak Untuk Meningkatkan Daya Tahan Tubuh

Nama Produk Brainwave :   Athletic Body Booster

Keterangan :   Meningkatkan prestasi anda dalam bidang sukan. Menstimulasi otak dengan gelombang high beta dan alpha   akan   membantu anda meningkatkan daya tahan tubuh terhadap keletihan dan memaksimumkan kekuatan otot sertakecekapan tenaga tubuh.   Terapi Brainwave ini seperti doping semulajadi yang selamat, tanpa kesan sampingan dan tidak melanggar peraturan.

Cara Pakai : Didengarkan dengan headphone atau speaker sambil duduk santai atau berbaring.  Mata  dipejamkan untuk merasakan alunan Brainwave. Dalam sehari disyorkan mendengar Brainwave ini  selama  30 minit.  Jika anda tidak ada masa lapang untuk mendengar Brainwave ini secara khusus,  maka  anda boleh dengar Brainwave ini waktu menjelang tidur. Tiada masalah jika anda tertidur ketika  mendengar Brainwave ini.

Harga :  RM130
 
Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Daya Tahan TubuhOtak kita   boleh membentuk   antibodi   pada tubuh   sehingga membuat   seseorang boleh   lebih   optimum   dalam bekerja   dan bersenam .   Bagi para   atlit   antibodi   ini juga sangat   berguna untuk   menyokong   prestasinya   dalam   bertanding .   Skill yang   hebat sekalipun   jika tidak di   tunjang   dengan   keadaan   fizikal yang   prima   maka   prestasi yang   di dapat   juga tidak akan   maksima .  

Ketahanan   fizikal   juga sangat   dipengaruhi ketahanan   mental .   Maka dari   itu kami   mencipta   terapi brainwave dengan memadupadankan   beberapa teknologi   fikiran   dan bertujuan   untuk meningkatkan prestasi   tubuh ,   fikiran   dan   membantu mengatasi   pelbagai   masalah perasaan . Kesemuanya   berpangkal   pada satu   titik   iaitu   otak .

Dengan membentuk   antibodi   maka sistem   imun   terhadap serangan   penyakit jugaakan semakin   optimum .   Jadi para   atlet   sangat memerlukan   terapi   seperti ini   untuk memenuhi   keperluan   akan   tenaga yang   besar dari   dalam tubuhnya .   Jika tidak mendapat   asupan   gizi   dan   pola fikir yang   sesuai maka   akan   berakibat buruk   pada metabolisme   tubuh sehingga   mudah   penat   atau sering   sakit .

Setiap orang pasti tidak mahu sakit atau kesihatannya terganggu, tetapi kadang-kadang kita masih boleh sakit juga seperti selesema dan sakit ringan lain.Biasanya kita diserang penyakit pada saat daya tahan tubuh kita semakin lemah.

Daya tahan tubuh setiap orang berbeza-beza, bahkan pada orang yang samapun untuk masa yang berbeza daya tahannya berbeza pula.   Oleh kerana itu kita harus selalu menjaga supaya daya tahan tubuh kita tetap terjaga agar terhindar dari serangan penyakit. Beberapa hal yang melemahkan daya tahan tubuh kita:

Mengambil makanan dengan kadar lemak dan gula yang tinggi. Tidak boleh dinafikan bahawa sebahagian besar dari kita menyukai makanan yang manis-manis dan makanan yang berlemak, padahal kelebihan mengambil gula dan lemak akan menyebabkan berkurangnya keupayaan sel darah putih untuk memerangi dan memusnahkan bakteria yang masuk ke dalam tubuh kita.

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Daya Tahan TubuhBerat badan yang tidak ideal. Berat badan yang tidak ideal (kelebihan berat badan) membuat risiko terkena penyakit jantung, diabetes, kanser semakin besar.   Salah satu puncanya adalah kelebihan lemak di dalam tubuh kita yang berpengaruh terhadap daya tahan tubuh kita.   Dimana sel lemak yang berlebihan akan menyebabkan pelepasan bahan kimia pro keradangan yang boleh mengakibatkan keradangan kronik dan menyebabkan rangkaian yang sihat menjadi rosak.

Kurang olah raga. Di zaman sekarang ini dimana aktiviti manusia semakin banyak menyebabkan kita tidak sempat bersenam.   Pekerjaan kita menuntut untuk hanya duduk seharian di belakang meja.   Padahal tubuh yang jarang bergerak akan membuat sistem daya tahan tubuh kita menurun, selain itu pula tubuh yang jarang bergerak akan membuat kegemukan kerana jumlah kalori yang bakar oleh badan sedikit dan terkumpul menjadi lemak.   Sejumlah kajian menunjukkan bahawa berjalan kaki selama 30 minit setiap hari boleh meningkatkan kadar leukosit di dalam darah kita, di mana leukosit merupakan sel sistem imuniti yang bertugas memerangi jangkitan.

Stres yang berlebihan. Tekanan ekonomi, tekanan pekerjaan, persaingan di zaman sekarang ini semakin tinggi yang menyebabkan jumlah orang yang mengalami stres semakin meningkat.   Stres dalam jangka waktu yang lama akan menyebabkan turunnya daya tahan tubuh kita.

Merokok. Racun-racun yang ada di dalam rokok juga sangat berpengaruh dalam menurunkan daya tahan tubuh kita.

Beberapa penjelasan tersebut di atas merupakan hal-hal yang menurunkan daya tahan tubuh kita yang harus kita elakkan agar kita selalu dapat mempertahankan daya tahan tubuh kita.

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Daya Tahan Tubuh