Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Menghasilkan Secara Rptimum Pelbagai Jenis Gelombang Otak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(NATURAL SLIM NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Program pelangsingan terbaru dari Anugerah Agung Spiritual Development Centre dengan memanfaatkan teknologi Saintifik Gelombang Otak dengan menstimulasi otak dan memprogram fikiran untuk mencipta kebiasaan baru yang boleh melangsingkan badan secara kekal.

Tidak ada pantangan makanan dan tidak perlu melakukan olah raga khusus.

Anugerah Agung Brainwave Natural Slim Program akan memandu anda untuk langsing semulajadi tanpa perlu bersusah payah untuk diet,berpantang makan,senaman dan sebagainya. Dijamin sangat Berkesan.

Dengan stimulasi Gelombang Otak (Brainwave), kita boleh mengawal rasa lapar.

Selain itu, akan menghasilkan zat endrophin dalam otak yang akan merangsang kita untuk lebih banyak bergerak, bekerja atau bersenam.

Gelombang suara ini akan membantu tubuh kita untuk menghasilkan 5-hydroxytryptamine yang akan merangsang tubuh kita untuk membentuk otot-otot baru yang mana dalam proses pembentukan otot tersebut akan membakar lemak / kalori dalam tubuh kita.

Hanya dengan mendengar Brainwave ini, anda boleh merasakan nafsu makan anda berkurang. Jika anda rutin mendengarkannya setiap hari.

Jaminan, badan langsing dalam masa yang cepat.

RANGSANGAN OTAK UNTUK LANGSING SECARA SEMULAJADI

Nama Produk Brainwave : Natural Slim Program

Keterangan : Program pelangsingan dengan menstimulasi otak dan memprogramfikiran untuk mencipta kebiasaan baru yang boleh melangsingkan badan secara kekal. Tidak ada pantangan makanan dan tidak perlu melakukan olah raga khusus. Brainwave Natural Slim Program akan memandu anda untuk langsing alami tanpa susah payah.

Cara Pakai : Didengarkan dengan headphone atau speaker sambil duduk santai atau berbaring. Mata dipejamkan untuk merasakan alunan Brainwave. Dalam sehari disyorkan mendengar Brainwave ini selama 30 minit. Jika anda tidak ada masa lapang untuk mendengar Brainwave ini secara khusus, maka anda boleh dengar Brainwave ini waktu menjelang tidur. Tiada masalah jika anda tertidur ketika mendengar Brainwave ini.

Harga : RM190

Masalah Obesiti – Rakyat Malaysia paling ramai obesiti di ASEAN

MASALAH OBESITI - RAKYAT MALAYSIA PALING RAMAI OBESITI DI ASEAN

KUALA LUMPUR 14 Nov. – Malaysia menduduki tempat pertama di kalangan negara ASEAN dari segi paling ramai rakyatnya memiliki obesiti dan tempat keenam di kalangan negara Asia Pasifik, Dewan Rakyat diberitahu hari ini.

Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata, perkara ini perlu diberi perhatian semua pihak.
“Kita serius diancam dengan pengambilan gula berlebihan yang menyebabkan pelbagai penyakit termasuklah diabetes,” katanya semasa menjawab soalan Dr. Tan Seng Giaw (DAP-Kepong). – Bernama

Ada Beberapa info menarik tentang Obesiti di Malaysia.

Dari kajian yang dilakukan pada 2006, 14% rakyat Malaysia mengalami masalah Obesiti dan jumlah ni meningkat dari tahun ke tahun

Masalah Obesiti di kalangan dewasa meningkat sebanyak 250% dalam tempoh 10 tahun dari 1996-2006

30% atau 8.1 juta rakyat Malaysia dijangka akan mengalami masalah masalah Obesiti pada tahun 2011

Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan 2006 pula menunjukkan dua daripada setiap lima orang dewasa atau 43 peratus mengalami sama ada kegemukan atau masalah obesiti.

Kira-kira 38 peratus daripada remaja yang berumur di antara 12 hingga 18 tahun diklasifikasikan sebagai terlebih berat

Kajian yang dilakukan baru-baru ini terhadap 10,000 orang pelajar menunjukkan 24 peratus yang berumur di antara enam tahun hingga 12 tahun terlebih gemuk atau obesiti.

KENALI TAHAP OBESITI ANDA

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi

PENGENALAN

Obesiti diistilahkan sebagai lemak badan berlebihan sehingga mampu mengundang pelbagai masalah kesihatan antaranya, tekanan darah tinggi, tinggi kandungan kolesterol di dalam darah, masalah jantung , stroke, diabetes mellitus, gout, dan osteoarthritis. Kita mungkin nampak sedikit berisi, tetapi adakah kita masih dalam kategori ideal? Ataupun sudah dalam lingkungan ‘Overweight’? atau yang lebih teruk lagi, obesiti? Klasifikasi ini ditentukan oleh Body Mass Index (BMI). BMI mengkelaskan individu itu berdasarkan berat badan dan ketinggian. Individu itu adalah obes sekiranya BMI individu tersebut melebihi 27.5.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi

Obesiti juga memiliki beberapa klasifikasi atau peringkat yang lebih spesifik. Jadual dibawah dikeluarkan oleh World Health Organisation (WHO).

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi

Jadual 2 : Julat BMI yang digunakan untuk mengkategorikan tahap terlebih berat badan dan risiko mendapat penyakit yang berkaitan.

APA YANG MERUNSINGKAN KITA?

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiBerdasarkan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai, Malaysia merupakan Negara ke-enam kadar obesiti tertinggi diasia selepas, Saudi Arabia, UAE, Bahrain, Kuwait dan Jordan. Ini menempatkan Negara kita di no.1 antara Negara-negara ASEAN.

Hal ini amat merungsingkan banyak pihak dinegara kita terutama sekali kementerian kesihatan dan barisan ahli perubatan di seluruh Malaysia.

Kerisauan ini berakar umbikan – obesiti berisiko tinggi untuk mendapat pelbagai jenis penyakit. Sekarang kita sudah begitu ramai dalam keadaan obesiti, maknanya dalam sekurang-kurangnya 10 tahun akan datang, ramailah pesakit yang akan menghidap penyakit-penyakit kronik seperti yang tertera dalam jadual dibawah.

Majoriti akan mendapat diabetes mellitus jenis 2.

KOMPLIKASI KESIHATAN YANG BERKAITAN DENGAN OBESITI

Masalah psikologi
Osteoarthritis of knees and hips
Varicose veins
Hiatus hernia
Batu hempedu
Komplikasi pembedahan
Back strain
Accident proneness
Obstructive sleep apnoea
Darah tinggi
Sesak nafas
Sakit jantung iskemia
Strok
Diabetes mellitus jenis 2
Hiperlipidemia
Ketaknormalan haid
Meningkatkan morbiditi dan mortaliti
Meningkatkan risiko kanser
Kegagalan fungsi jantung

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi

Maknanya di sini, pihak kerajaan, ahli-ahli perubatan dan seluruh anggota masyarakat perlu berganding bahu dan mengorak langkah yang lebih berfokuskan kepada pencegahan (prevention), dan sebaliknya bukan pembaikpulihan (cure). Daripada duit rakyat dibelanjakan untuk membina pusat dialisis dan klinik jantung, baik ia digunakan untuk pogram-pogram kesedaran kesihatan umpamanya. Saya berikan satu analogi yang cukup mudah:-

Kita menyalurkan air daripada paip ke dalam baldi. Sekiranya baldi itu sudah dipenuhi air. Adakah

Kita akan menambah baldi supaya air tidak melimpah jatuh membasahi lantai sebaliknya mengalir masuk kedalam baldi yang baru? ataupun,
Dengan mudah kita mengunci paip tadi supaya tidak terus memenuhi baldi?

Samalah halnya dalam situasi obesiti. Jika kita dapat mengurangkan kadar obesiti, maka, kita mampu mengelak daripada klinik-klinik dialisis dibanjiri dengan pesakit diabetes. Justeru, kerajaan tidak perlu mengeluarkan berjuta-juta ringgit duit rakyat semata-mata untuk membina lebih banyak klinik tersebut demi menampung bilangan pesakit yang kian meningkat. Dengan hal demikian, kita semualah yang bertanggungjawab dalam memastikan hidup sihat diamalkan.

PENCEGAHAN

Pesakit obesiti memiliki risiko yang tinggi untuk meninggal dunia, selalunya disebabkan oleh diabetes, penyakit jantung koronari dan strok! Semakin kritikal obesiti seseorang individu, semakin tinggi kadar morbiditi dan mortaliti. Daripada kajian yang diperolehi:

“Lelaki yang mempunyai berat badan 10% melebihi berat badan optimum mempunyai risiko kematian 13% lebih tinggi, manakala risiko kamatian untuk lelaki yang mempunyai berat badan 20% melebihi berat badan optimum adalah 25%. Peningkatannya lebih rendah di kalangan wanita, manakala bagi lelaki yang berusia lebih daripada 65 tahun, obesiti tidak menjadi faktor kematian.” – Clinical Medicine, Kumar & Clark, 7th Edition.

Maka, bagi individu yang mengalami obesiti adalah amat digalakkan untuk mengurangkan berat badan justeru dapat mengelakkan penyakit kronik dan seterusnya kematian.

Faedah yang diperolehi daripada berkurangnya 10kg berat badan dalam seseorang yang mempunyai berat badan 100 kg dan mengalami masalah kesihatan.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi

Seperti yang telah dijelaskan, pencegahan daripada obesiti sebenarnya yang perlu kita titik beratkan, kerana kebanyakan mereka yang obes, mengalami kesukaran untuk mengekalkan pengurangan berat badan. Berat badan mereka menjadi seperti yoyo, sekejap naik, dan sekejap turun. Sungguhpun begitu, ada juga yang berjaya mengurangkan berat badan ke tahap ideal. Secara realitinya, kita boleh lihat mereka yang menjadi peserta rancangan popular “The Biggest Loser.” Maknanya di sini, tidak mustahil orang yang obes boleh menjadi kurus, tatapi untuk menjadi kurus kembali adalah sesuatu yang sukar dan memerlukan kecekalan dan semangat yang jitu. Perlu diingatkan, menjadi kurus bukan untuk nampak cantik dan bergaya semata-mata, tetapi untuk sihat dan jauh daripada pelbagai penyakit, InsyaAllah.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi

Dalam agenda pencegahan, kita perlu membina lebih banyak pusat rekreasi dan sukan. Bukan sekadar itu, tetapi kita juga perlu memiliki strategi lengkap dalam menggalak lebih ramai untuk bersukan, berekreasi dan juga sedar peripenting dalam menjaga pemakanan dan kesihatan. Jangan biarkan situasi sekarang berlarutan berlaku, dimana, premis premis perniagaan ‘fast foods’ seperti, McDonald’s , KFC, PizzaHut, Carl’s Junior, dan Burger King banyak dibina, “bagai cendawan tumbuh selepas hujan”, melebihi pembinaan pusat –pusat riadah yang berasaskan aktiviti fizikal.

Selain daripada itu, pengetahuan kesihatan perlu ditingkatkan di kalangan rakyat Malaysia. Antara lain, membanyakkan rancangan kesihatan yang disiarkan di televisyen, dan merangka silibus kesihatan di peringkat sekolah rendah mahupun menengah yang merangkumi gaya hidup sihat seperti yang dicadangkan oleh menteri kesihatan.

Secara kesimpulan, dalam siri artikel ini, yang berkisar tentang pengenalan terhadap obesiti, saya akan menjawab persoalan mengapa isu obesiti dianggap kritikal, dan kemudiannya saya menjelaskan sedikit sebanyak perihal dan peri penting pencegahan.

“Sesungguhnya mencegah itu lebih baik daripada mengubati.”

“Dengan mempromosikan kesihatan kepada orang ramai, maka lebih ramai orang mencari kesihatan berbanding mencari perubatan.”

PENYELESAIAN MASALAH BERAT BADAN

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiMakan berlebihan sering terjadi pada saat anda merasa stress, atau Gelombang Otak (Brainwave) anda pada frekuensi Gamma, gelombang pada otak anda perlu di turunkan sehingga menjadi Alpha. Gelombang Alpha sangat anda perlukan untuk rileks dan tidak stress atau tegang yang sering anda lampiaskan dengan makan tak terkawal.

Kurangnya aktiviti di karenakan otak anda tidak pada frekuensi Beta, jika anda malas-malas untuk memulakan aktiviti atau menghadapi hari, ini di karenakan otak anda kurang mampu mengkondisikan pada gelombang Beta, atau bahkan tidak boleh.

Kebanyakan orang yang berusaha untuk diet terhalang oleh satu masalah. Iaitu, tidak boleh menahan lapar. Ketahuilah, lapar hanyalah perasaan, begitu juga kenyang. Rasa lapar tidak selalu kerana tubuh anda memerlukan nutrisi atau makanan sumber tenaga. Pada orang yang gemuk, mereka sering merasa lapar, walaupun lemaknya sudah banyak dan dia tidak banyak bekerja. Hal ini kerana otak orang tersebut, terbiasa merasa lapar.

Sebenarnya, semua program diet yang dilakukan secara konsisten boleh menurunkan berat badan secara ideal. Persoalannya, orang obesiti tak boleh konsisten melakukan program dietnya.

Sebetulnya, dari maklumat yang boleh mudah didapati mereka tahu persis jenis makanan apa yang sebaiknya dimakan dan tidak. Mereka juga tahu porsi sukan yang baik untuk menyokong penurunan berat badan. Bila boleh disamakan, sama halnya dengan perokok, yang sudah tahu bahayanya, tetapi tak mahu berhenti merokok.

Lalu, apa yang menghambatnya? Masalahnya mudah, "Apa yang ada di hati anda lebih menentukan perilaku anda berbanding dengan apa yang ada di kepala anda."

etika kepala atau fikiran ingin langsing tetapi hati atau perasaan suka mengambil makanan berlemak serta malas bersenam, perasaan anda yang menang. Kerana itu, anda akan terus mengambil makanan berlemak dan tak mau bersenam.Hambatan mental itu berupa pertahanan, perasaan negatif, atau rasa tidak suka terhadap sukan dan diet. Akibatnya, anda susah diet dan bersenam. Bagaimana memperbaikinya?

BAGAIMANA TERAPI INI BEKERJA?

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiDengan menstimulasi Gelombang Otak (Brainwave) anda dengan frekuensi ini, membolehkan anda menjadi rileks. Otak anda sangat memerlukan gelombang Alpha untuk rileks dan Beta untuk mejalani aktiviti anda dengan semangat.

Dengar audio terapi ini selama 30 minit atau hingga selesai secara rutin sehari sekali atau dua kali, maka anda akan mengalami perubahan dalam hidup anda.Tubuh langsing dan sentiasa bersedia menghadapi hari. Untuk lebih jelasnya langkah-langkah terapi ini boleh anda baca kembali "CARA KERJA TERAPI MENGGUNAKAN AUDIO Gelombang Otak (Brainwave)"

Dengan stimulasi Gelombang Otak (Brainwave), kita boleh mengawal rasa lapar.Selain itu, akan menghasilkan zat endrophin dalam otak yang akan merangsang kita untuk lebih banyak bergerak, bekerja atau bersenam. Gelombang suara ini akan membantu tubuh kita untuk menghasilkan 5-hydroxytryptamine yang akan merangsang tubuh kita untuk membentuk otot-otot baru yang mana dalam proses pembentukan otot tersebut akan membakar lemak / kalori dalam tubuh kita. Hanya dengan mendengar Brainwave ini, anda boleh merasakan nafsu makan anda berkurang.Jika anda rutin mendengarkannya setiap hari. Jaminan, badan langsing dalam masa singkat.

Terapi Gelombang Otak (Brainwave) untuk mengatasi berat badan ini menggunakan frekuensi tertentu. Saat otak terstimulus dengan audio ini, otak bertindak balas dengan meniru corak gelombang pada audio yang anda dengar.

Menggunakan terapi ini sangat mudah. Jangan fokus pada berat badan, atau perasaan negatif yang mungkin anda miliki tentang tubuh anda. Sebaliknya, bayangkan diri anda memiliki tubuh yang sihat dan bayangkan bentuk tubuh yang anda inginkan. Jangan fokus pada yang negatif, melainkan gunakan imaginasi anda untuk berfikir tentang semua perkara yang anda ingin lakukan dengan tubuh baru anda. Jangan berfikir kata-kata seperti "Berat," "Gendut," "Gemuk,". Gunakan istilah positif seperti "Sekarang saya mempunyai tubuh yang sihat," dan "Aku melihat dan merasa besar." Berfikir dalam hal positif tentang masa depan anda, dan gaya hidup baru anda.

CARA CEPAT MENURUNKAN BERAT BADAN, TANPA PERLU DIET DAN TANPA MELAKUKAN SENAMAN.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiKami telah merancang sistem aplikasi Brainwave yang boleh membuat berat badan anda turun 1-5 kg / minggu secara stimulasi gelombang otak. Sekali lagi ulangi, tanpa perlu berdiet dan tanpa perlu melakukan sebarang senaman dan tanpa perlu makan ubat kuruskan badan.

Untuk anda yang sudah mencuba pelbagai cara untuk menurunkan berat badan tapi selalu gagal, Brainwave ini akan menjadi penyelesaian terkini yang membuat anda langsing dalam jangka masa yang lama atau kekal.

Semua orang ingin hidup sihat, boleh bergerak bebas, terhindar dari penyakit, kelihatan lebih menarik dan merasa percaya diri. Semua itu boleh anda dapatkan apabila berat badan anda ideal. Malangnya, banyak orang yang mempunyai berat badan berlebihan dan kesulitan untuk mencapai berat badan ideal walaupun sudah menghabiskan ribuan ringgit untuk membeli peralatan, ubat pelangsing, atau mengikuti program tertentu yang hasilnya belum tentu boleh dipercayai.

Menurut kami di TerapiOtak4u.com, kegemukan sebenarnya adalah masalah psikologi, walaupun nampak secara fizikal. Kerana itulah usaha memaksa diri untuk mengurangkan makan dan banyak senaman sering kali gagal. Kalau kita boleh menjangkau fikiran bawah sedar, dan membereskan semua "virus fikiran" yang menyebabkan kegemukan, maka tubuh akan langsing dengan sendirinya. Anda sebenarnya boleh langsing alami tanpa diet dan tanpa perlu melakukan senaman

Program ini disebut Brainwave Natural Slim Program. Sebuah kaedah mencapai berat badan ideal dengan stimulasi gelombang otak. Brainwave Natural Slim Program tidak hanya berfungsi menurunkan berat badan secara cepat dan selamat, tetapi juga mempertahankan berat badan ideal dalam masa yang sangat lama.

Kelebihan Brainwave Natural Slim Program :

Berat badan turun 1-5 kg / minggu sampai mencapai berat badan ideal.
Anda tidak perlu menderita menahan lapar.
Anda boleh makan bila-bila masa dan di mana sahaja.
Anda tidak perlu diet atau mengehadkan makanan.
Anda boleh makan apa sahaja yang anda ingin sampai kenyang.
Anda tidak perlu memaksa diri untuk melakukan sebarang bentuk senaman menguruskan badan.
Semulajadi. Tanpa sebarang jenis ubat. Selamat untuk kesihatan.
Menjadi lebih mencintai diri dan menerima diri apa adanya.
Semakin percaya diri dan mudah bergaul.
Anda akan diterapi juga untuk menyelesaikan semua masalah emosi yang berkaitan dengan kegemukan.
Keputusan jangka panjang / kekal.

Bagi orang yang belum tahu manfaat Brainwave Natural Slim Program, mungkin hairan bagaimana kita boleh menurunkan berat badan tanpa melakukan usaha yang berat. Sementara program penurunan berat badan yang lain biasanya memerlukan kita disiplin terhadap makanan dan meng-intensifkan senaman khusus menguruskan badan.

Kami akan jelaskan mengapa Brainwave Natural Slim Program berbeza dengan kaedah penurunan berat badan yang anda pernah dengar dan lihat. Namun sebelum itu, nampaknya perlu kami jelaskan dengan bahasa awam, "Mengapa seseorang menjadi gemuk?".

APAKAH KEGEMUKAN ADALAH FAKTOR GENETIK?

Mungkin anda pernah melihat satu keluarga yang gemuk semua, seolah-olah kegemukan adalah "penyakit keturunan". Gen memang diduga sebagai faktor penyebab kegemukan. Namun pengaruhnya sangat kecil, iaitu hanya 30%.Kegemukan lebih disebabkan amalan pemakanan dan gaya hidup seseorang.Jika ada suatu keluarga yang seluruhnya gemuk, itu kerana semua anggotanya mempunyai pola makan dan aktiviti yang hampir sama. Kita semua sudah faham, bahawa kanak-kanak cenderung meniru perilaku orang tuanya.

KALAU BUKAN GENETIK, SEBENARNYA APA YANG MENYEBABKAN KEGEMUKAN?

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiKami akan jelaskan dengan bahasa yang sederhana saja. Jadi begini sebenarnya, orang menjadi gemuk adalah kerana terlalu banyak makan (kebanyakan pengambilan nutrisi) dan kurang aktiviti fizikal.

Dengan kata lain, kemasukan lebih besar daripada pengeluaran, sehingga nutrisi yang berlebih ditabung dalam bentuk lemak di tubuh. Malangnya orang-orang yang gemuk tidak pernah menggunakan tabungan ini, tapi malah terus menambah tabungan dengan semakin banyak makan setiap hari.

Teknik asas untuk menurunkan berat badan adalah mengurangkan makan dan / atau menambah aktiviti fizikal. Selain pelantikan lemak, semua teknik penurunan berat badan yang ada di dunia pasti menggunakan prinsip asas mengurangkan makan dan menambah aktiviti fizikal. Prinsipnya: Semakin sedikit yang anda makan dan semakin banyak aktiviti fizikal anda, maka anda semakin cepat menjadi langsing.

Masalahnya adalah sebahagian besar orang yang gemuk akan sangat menderita apabila mereka diharuskan mengurangkan makanannya. Hal ini disebabkan perut yang sudah terlanjur besar sehingga selalu menuntut untuk dipenuhi agar boleh merasa kenyang. Orang yang kelebihan berat badan umumnya juga malas melakukan aktiviti fizikal. Ini adalah masalah sebenarnya yang dihadapi orang yang obesiti. Mereka tidak kuasa menahan lapar dan malas olah raga.

Apakah ada cara menurunkan berat badan, yang mana anda tidak perlu menderita menahan lapar, tetap boleh makan apa saja, dan tidak perlu memaksa diri untuk melakukan sebarang aktiviti senaman?

Tentu saja ada.

Cara itu adalah " Anugerah Agung Brainwave Natural Slim Program ".

ANDA TIDAK PERLU MENAHAN LAPAR.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiAnda boleh makan bila-bila masa anda lapar. Adakah anda pernah bertanya, mengapa nafsu makan anda lebih besar dari orang lain, padahal aktiviti anda biasa sahaja? Kalau buruh bangunan, petani, dan pekerja kilang mempunyai nafsu makan yang banyak itu wajar saja. Kerana tubuh mereka memang memerlukannya. Tapi kalau aktiviti anda biasa saja, tapi nafsu makan anda banyak dan sukar dikawal, pasti ada sesuatu yang kurang beres.

Orang yang gemuk kesulitan menahan lapar kerana dia mengalami "lapar mata", ketagihan makanan, atau emotional eating. Lapar mata maksudnya, kita sebenarnya tidak lapar, tapi kerana di dekat kita ada makanan lazat atau kita melihat ada makanan lazat, maka mulut kita ingin merasakan makanan itu.Dorongan itu begitu kuat sampai-sampai terasa bahawa anda sedang lapar.

Beberapa orang yang ketagih makanan selalu terdorong untuk makan makanan tertentu setiap hari, bahkan setiap saat. Misalnya orang yang ketagih coklat selalu menyediakan dan membawa coklat kemanapun dia pergi, dan merasa tidak boleh hidup tanpa coklat.

Emotional eating adalah dorongan untuk makan atau rasa lapar yang timbul kerana masalah emosi yang tidak diselesaikan. Orang yang mengalami emotional eating menjadikan makan sebagai cara melepaskan kemarahan, dendam, kekecewaan, ketakutan, kecemasan, minder, rasa tidak berharga, stress, kemurungan, atau emosi negatif yang lain. Apa cirinya orang yang punya emotional eating? Ciri utamanya adalah ketika emosinya sedang tidak stabil dia mencari pelampiasan dengan cara makan yang lebih banyak daripada biasa.

Baik lapar mata, emotional eating, dan ketagihan makanan adalah "program fikiran" yang tertanam di fikiran bawah sedar. Kerana dia tertanam di fikiran bawah sedar, maka hampir tidak mungkin dilawan dengan kebulatan tekad sahaja. Berapa banyak orang yang pernah menentukan tekad untuk mengurangkan jumlah makannya, kemudian tekadnya luntur di tengah-tengah jalan?

Brainwave Natural Slim Program boleh menghilangkan semua masalah itu dengan cepat. Sehingga secara automatik tubuh dan fikiran anda hanya merasa lapar bila secara biologi anda benar-benar lapar. Anda tidak perlu menahan lapar kerana program fikiran negatif yang selalu membuat anda lapar sudah dihilangkan. Dan secara berperingkat, perut anda akan mengecil kembali ke saiz normal dengan sendirinya kerana sudah terbiasa dengan makanan yang sedikit.

ANDA TIDAK PERLU DIET ATAU MENETAPKAN MAKANAN.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiSemua pengguna Brainwave Natural Slim Program tidak diajar untuk meninggalkan jenis makanan tertentu. Anda boleh makan apa saja sampai kenyang.

"Bagaimana boleh?" Ya tentu boleh. Cuba perhatikan orang-orang di sekitar anda. Ada sebahagian orang yang tidak pernah menetapkan atau pilih-pilih makanan.

Mereka makan apa saja yang mereka inginkan sampai kenyang, tapi tetap langsing. Orang seperti ini disebut Naturally Slim atau Langsing Secara Semulajadi. Anda pun boleh seperti mereka apabila anda punya pola pemikiran dan kebiasaan seperti mereka. Brainwave Natural Slim Program akan membantu anda untuk menanamkan pola dan kebiasaan baru seperti orang yang Langsing secara semulajadi.

Yang perlu anda lakukan hanyalah mendengar audio brainwave ini tanpa perlu buat apa-apa. Dalam fikiran bawah sedar anda akan tertanam "Program Langsing Secara Semulajadi" yang akan mengendalikan tubuh, fikiran, dan tindakan anda, sehingga anda mempunyai pola aktiviti seperti orang yang Langsing Alami. Anda tidak perlu menetapkan makanan, tubuh anda akan menyesuaikannya secara automatik.

ANDA TIDAK PERLU MEMAKSA DIRI UNTUK MELAKUKAN AKTIVITI MENGURUSKAN BADAN.

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara SemulajadiSebenarnya, anda tidak perlu bersenam untuk menurunkan berat badan. Cukup dengan memprogram semula fikiran anda dengan Brainwave Natural Slim Program, tubuh anda akan langsing dengan sendirinya tanpa anda perlu melakukan usaha apa-apa.

Namun apakah anda ingin punya tubuh langsing tapi kulit anda tampak berkedut dan kendur kerana menghilangkan lemak? Mahukah anda punya kulit yang kendur seperti tayar kereta yang mengecut?

Senaman atau aktiviti fizikal yang cukup sangat diperlukan untuk mengencangkan kulit semasa proses penurunan berat badan. Jangan cemas, anda tidak perlu memaksa diri untuk bersenam. Biarkan tubuh anda beraktiviti secara semulajadi, tanpa dipaksa. Bayangkan bagaimana jika tiba-tiba anda mempunyai motivasi atau semangat yang sangat kuat untuk melakukan aktiviti fizikal yang lebih banyak.Bayangkan jika rasa malas bergerak, malas olah raga, malas bergerak, malas berjalan, dan rasa malas yang lain lenyap seketika.

Bayangkan betapa gembiranya anda apabila boleh menjadi manusia yang aktif, boleh bergerak ke sana-kemari, tanpa merasa terpaksa dan tidak mudah merasa lelah. Apakah ada cara untuk semua itu? Ya ada. Dengan Brainwave Natural Slim Program semua itu sangat mungkin. Anda hanya perlu mendengar brainwave ini seperti yang telah disarankan dalam manual lengkap yang disertakan bersama-sama brainwave ini.

Semangat anda untuk beraktiviti meningkat drastik. Anda tidak akan merasa terpaksa bersenam. Bahkan, anda akan sangat menyukainya, seperti rasa suka anda terhadap makanan.

HILANGKAN STRES DAN TAMBAH PERCAYA DIRI

Banyak orang merasa stress dan kurang percaya diri kerana berat badan anda berlebihan. Kegemukan memang sering membawa kesan sampingan tidak percaya diri, stress dan putus asa kerana selalu gagal dalam usaha melangsingkan badan. Lebih parah lagi apabila kegemukan dialami oleh remaja.Kesulitan mendapatkan pacar boleh menyebabkan rendah diri dan rasa tidak berharga. Orang yang gemuk juga sering merasa marah pada diri sendiri kerana tidak boleh menahan nafsu makan. Di satu sisi dia ingin langsing, di sisi lain dia tidak boleh mengawal berat badan.

Dengan bantuan teknologi saintifik gelombang otak, anda boleh mendapatkan konsep diri yang positif, melepaskan semua stress, menjadi lebih optimis, dan tetap percaya diri tanpa peduli bentuk badan anda seperti apa. Banyak orang di luar sana yang sama gemuknya dengan anda, tapi mereka percaya diri, merasa cukup bahagia dan boleh menikmati hidup. Anda juga boleh seperti mereka jika anda mahu. Apalagi setelah anda mendapatkan berat badan yang ideal. Brainwave Natural Slim Program tidak hanya akan menurunkan berat badan, melainkan meningkatkan kepercayaan diri anda.

HASILNYA BERLANGSUNG LAMA / KEKAL.

Setelah tubuh anda mencapai berat badan yang ideal, maka secara automatik fikiran bawah sedar anda akan memerintahkan seluruh fungsi tubuh anda untuk mengekalkan berat badan ideal tersebut. Anda tidak perlu secara sedar berusaha menjaga berat badan ideal, kerana ketika anda sudah boleh mencapai berat badan yang ideal, sebenarnya anda sudah mempunyai bakat "Langsing secara semuladi".

Terapi Brainwave Untuk Melangsingkan Badan Secara Semulajadi