Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Menghasilkan Secara Rptimum Pelbagai Jenis Gelombang Otak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(HEALTHY HAIR NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Terapi brainwave dan stimulasi gelombang otak yang direka khas untuk memelihara kesihatan rambut. Terbukti boleh membantu mengatasi rambut gugur, mencegah kebotakan, mengatasi  kelemumur,   mempertebal dan memperkuatkan rambut.

Terapi Brainwave Untuk Memelihara Kesihatan RambutDibuat berdasarkan hasil penyelidikan ilmiah mengenai  pengaruh rangsangan suara terhadap   kesihatan rambut. Hasil pemerhatian kami membuktikan bahawa 90% penyebab masalah rambut (kelemumur, keguguran rambut, kebotakan diri, uban pada usia muda) adalah faktor stress berpanjangan yang dialami oleh otak. Keadaan stress ini boleh disedari atau tidak oleh orang yang mengalaminya. Kenyataannya banyak orang tidak sedar bahawa dirinya sebenarnya mengalami stress, baik kerana masalah kerja, masalah kuliah atau masalah keluarga.

Brainwave Healthy Hair ini direka untuk mengatasi stress otak dan untuk menyihatkan rambut. Apabila anda  menggunakan brainwave Healthy Hair, anda disyorkan tetap melakukan rawatan rambut dengan tonik atau bahan - bahan semulajadi untuk menumbuhkan  rambut. Anda akan merasakan bezanya sebelum dan selepas menggunakan   Brainwave  Healthy Hair. Rawatan yang dulu tidak  ada kesannya, akan lebih banyak dilihat kesannya kerana faktor penyebab masalah   rambut anda ( iaitu stress ) sudah diatasi .

MENGATASI KEGUGURAN RAMBUT & UBAN 

Nama Produk Brainwave : Healthy Hair

Keterangan : Terapi Brainwave dan stimulasi gelombang otak yang direka khas untuk memelihara kesihatan rambut. Terbukti boleh membantu mengatasi rambut gugur, mencegah kebotakan, mengatasi kelemumur, mempertebal dan memperkuatkan rambut. Dibuat berdasarkan hasil penyelidikan ilmiah mengenai pengaruh rangsangan suara terhadap kesihatan rambut.

Cara Pakai : Didengarkan dengan headphone atau speaker sambil duduk santai atau berbaring. Mata dipejamkan untuk merasakan alunan Brainwave. Dalam sehari disyorkan mendengar Brainwave ini selama 30 minit. Jika anda tidak ada masa lapang untuk mendengar Brainwave ini secara khusus, maka anda boleh dengar Brainwave ini waktu menjelang tidur. Tiada masalah jika anda tertidur ketika mendengar Brainwave ini.

Harga : RM130

Terapi Brainwave Untuk Memelihara Kesihatan RambutHasil pemerhatian kami membuktikan bahawa 90% penyebab masalah rambut (kelemumur, keguguran rambut, kebotakan diri, uban pada usia muda) adalah faktor stress berpanjangan yang dialami oleh otak. Keadaan stress ini boleh disedari atau tidak oleh orang yang mengalaminya. Kenyataannya banyak orang tidak sedar bahawa dirinya sebenarnya mengalami stress, baik kerana masalah kerja, masalah kuliah atau masalah keluarga.

Ketika otak anda sedang stress (sedang memikirkan banyak perkara, kecemasan, ketakutan, tegang atau mendapatkan tugas yang berat), maka oksigen dan nutrisi yang sepatutnya diterima rambut menjadi berkurang kerana habis untuk "melayani" otak yang memerlukan banyak oksigen dan nutrisi untuk menangani stress yang dialaminya. Akibatnya kulit kepala dan rambut menjadi tidak sihat yang akhirnya menimbulkan pelbagai masalah rambut, bermula dari kelemumur, rambut gugur sampai munculnya uban.

Anda yang mengalami keguguran rambut mahupun uban pastinya sudah cuba pelbagai macam syampu, tonik dan pelbagai produk penjagaan rambut yang ditawarkan di televisyen mahupun akhbar. Namun hasilnya tidak kelihatan kerana penyebab utamanya, iaitu stress (walaupun anda tidak menyedarinya) belum ditangani.

Brainwave Healthy Hair ini direka untuk mengatasi stress otak dan untuk menyihatkan rambut. Apabila anda menggunakan Brainwave Healthy Hair, anda disyorkan tetap melakukan rawatan rambut dengan tonik atau bahan-bahan semulajadi untuk menumbuhkan rambut. Anda akan merasakan bezanya sebelum dan selepas menggunakan Brainwave Healthy Hair. Rawatan yang dulu tidak ada kesannya, akan lebih banyak dilihat kesannya kerana faktor penyebab masalah rambut anda (iaitu stress) sudah diatasi.

RAMBUT GUGUR

Apakah pertumbuhan rambut yang normal?

Rambut tumbuh sebanyak 1cm setiap bulan. Ia tumbuh mengikut kitaran yang dibahagikan kepada 3 fasa.

Fasa pertumbuhan ( Anagen ) berakhir sehingga 2 - 6 tahun

Fasa segenerasi separa ( Catagen ) berakhir sehingga 10 -14 hari

Fasa rehat ( Telogen ) berakhir sehingga 2 - 3 bulan di mana rambut akan gugur seterusnya

Jangka hayat rambut adalah lebih kurang lima tahun.

Berapa banyak rambut harus gugur setiap hari?

Terapi Brainwave Untuk Memelihara Kesihatan RambutLebih kurang 90% daripada rambut di kulit kepala berada dalam fasa pertumbuhan manakala 10% lagi berada dalam fasa rehat.

Setiap hari beberapa helai rambut akan gugur mengikut kitaran di mana lebih kurang 100 helai rambut boleh gugur dalam sehari.

 

 

 

Apa yang menyebabkan keguguran rambut yang teruk dan tidak normal?

Terapi Brainwave Untuk Memelihara Kesihatan Rambut

Keguguran rambut yang teruk atau botak ( alopecia ) boleh berlaku:

Selepas melalui keadaan yang tertekan/stres seperti:

 • Sakit yang serius

 • Pembedahan besar

 • Selepas bersalin

Ia berlaku di antara 3 hingga 4 bulan selepas melalui keadaan tersebut di mana rambut akan berhenti tumbuh dan terus memasuki fasa rehat. Ini dipanggil  Teloger Effluvium .

Masalah hormon

 • Penyakit kelenjar tiroid

Disebabkan penyakit seperti penyakit Sistemik Lupus Erythematosus

Kesan sampingan ubatan seperti :

 • Ubat Antikogulasi ( warfarin )

 • Ubat merawat kanser (kemoterapi)

 • Pil perancang keluarga (kontraseptif secara oral)

 • Ubat anti-kemurungan

Alopecia Androgenik

 • Botak mengikut corak lelaki adalah:

# Penyebab yang biasa bagi lelaki ialah disebabkan oleh keturunan

# Keadaan ini boleh berlaku seawal umur dua puluhan

# Rambut mula botak di bahagian anak rambut bahagian hadapan dan atas kepala

 • Botak mengikut corak wanita:

# Berlaku kepada wanita yang mempunyai kecenderungan genetik/keturunan

# Rambut menjadi semakin nipis di seluruh kepala terutamanya di bahagian atas kepala

Penyebab lain keguguran rambut yang teruk ialah:

•  Jangkitan - jangkitan kulat, biasanya berlaku pada kanak-kanak

# Keguguran rambut berlaku tidak sekata

•  Alopecia Areata . Ini terjadi disebabkan oleh penyakit auto imun di mana liang rambut dimusnahkan oleh sel pesakit sendiri

# Ia boleh menyebabkan tompokan-tompokan botak

# Ia boleh menyebabkan botak di keseluruhan kepala ( Alopecia totalis )

# Ia boleh mengakibatkan botak di keseluruhan rambut kepala, kening, ketiak dan bulu di kemaluan. ( Alopecia Universalis )

•  Trichotillomania  ialah masalah psikologi yang mendorong individu menarik rambut mereka

# Ia biasanya dialami oleh remaja perempuan berbanding lelaki

# Ia dikaitkan dengan masalah kemurungan

APA YANG PERLU SAYA BUAT JIKA SAYA MENGHADAPI MASALAH KEGUGURAN RAMBUT YANG TERUK DAN TIDAK NORMAL?

1. Anda perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan nasihat dan rawatan.

Jika masalah rambut gugur disebabkan oeh stres, jangan bimbang kerana ia hanya sementara dan rambut akan tumbuh semula

Penyiasatan untuk mengesahkan penyakit lain seperti penyakit tiroid dan SLE perlu dilakukan untuk rawatan

Jangkitan kulat boleh dirawat menggunakan ubat anti-kulat

Ubat dapat membantu dalam beberapa situasi

 • Contohnya, minoxidil dalam bentuk topikal 2% dan 5% dapat memperlahankan atau mencegah masalah botak mengikut corak lelaki atau wanita

 • Tablet finasteride dapat membantu masalah botak pada lelaki

Terapi psiko logikal diperlukan untuk rawatan  Trichotillomania

2. Anda boleh berikhtiar menggunakan Terapi Anugerah Agung Brainwave Healthy Hair ini untuk merawat masalah keguguran rambut dan uban pada diri anda.Insya Allah hasilnya pasti mengembirakan diri anda.

BERAPA LAMA HASIL TERAPI BRAINWAVE BOLEH DIRASAI?

Sebagian besar pengguna Brainwave Healthy Hair sudah boleh merasakan hasil dari terapi brainwave setelah 3-5 kali pemakaian dan hasilnya semakin membaik seiring berjalannya waktu.

Hasil yang terlihat jelas dari Terapi Brainwave Healthy Hair biasanya dialami setelah 1-3 bulan pemakaian.

Namun waktu tersebut boleh berbeza-beza tergantung keadaan awal Anda dan tergantung kerutinan melakukan terapi brainwave.

Terapi Brainwave Untuk Memelihara Kesihatan Rambut