Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Menghasilkan Secara Rptimum Pelbagai Jenis Gelombang Otak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(CHARISMATIC PERSONALITY NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Brainwave khusus untuk lelaki yang ingin membina keperibadian karismatik sehingga anda menjadi lelaki yang  menarik secara semulajadi. 

Karisma merupakan suatu pola perilaku dan keperibadian yang hanya boleh dibentuk pada  level bawah sedar. 

Brainwave ini akan membantu anda dalam  menanamkan  keperibadian  karismatik  ke fikiran bawah sedar.

Mengikuti program ini Anda akan memperolehi 3 file audio brainwave. Dua file audio untuk sesi terapi brainwave, dan satu file audio untuk sesi pemrograman fikiran (Quantum Mind Programming). 

MEMBENTUK KEPERIBADIAN KARISMATIK 

Nama Produk Brainwave : Charismatic Personality

Keterangan : Brainwave khas untuk lelaki yang ingin membina keperibadian karismatik sehingga anda menjadi lelaki yang menarik secara semulajadi. Karisma merupakan suatu pola perilaku dan  keperibadian yang hanya boleh dibentuk pada level bawah sedar. Brainwave ini akan membantu anda dalam menanamkan keperibadian karismatik ke fikiran bawah sedar.

Cara Pakai : Didengarkan dengan headphone atau speaker sambil duduk santai atau  berbaring.  Mata dipejamkan untuk merasakan alunan Brainwave. Dalam sehari  disyorkan  mendengar  Brainwave ini selama 30 minit. Jika anda tidak ada masa lapang untuk mendengar Brainwave ini secara khusus, maka anda boleh dengar Brainwave ini waktu menjelang tidur. Tiada masalah jika anda tertidur ketika mendengar Brainwave ini.

Harga : RM150

Terapi Brainwave Untuk Membina Peribadi BerkarismaKarisma bermaksud daya tarikan yang dimiliki oleh seseorang dan dia boleh mempengaruhi orang lain dengan keistimewaan tersebut.

Setiap orang adalah unik dan mempunyai kekuatan tarikan tersendiri. Memiliki karisma membolehkan anda untuk mencipta kehidupan yang lebih baik.Artikel kali ini adalah menyentuh cara kita meningkatkan karisma diri.

Karisma menjadikan diri seseorang itu popular, disenangi dan dikagumi serta dihormati.Adakah anda seorang yang berkarisma?  

Cara-cara mudah dan segera untuk tingkatkan karisma diri:-

1) Wajah yang disenangi.

Terapi Brainwave Untuk Membina Peribadi BerkarismaMulai sekarang anda perlu menjadi seorang yang mudah tersenyum.

Senyum itu sedekah. Senyuman yang ikhlas adalah terpancar dari dalam diri yang bersih, jujur dan merasakan senang dengan kehadiran sesiapa sahaja tanpa syarat. Percayalah dengan melemparkan senyuman semasa bertemu seseorang, bercakap dengan wajah yang manis akan menambat hati sesiapa yang melihat.

Saya amat terpegun melihat gelagat seorang kerani bank yang bercakap dengan wajah yang tersenyum dengan pelanggannya.

Saya lihat pelanggan tersebut berasa gembira mendapat khidmat dari pekrja tersebut.Senyuman telah meningkatkan karisma seseorang dengan begitu hebat. JIka anda sukar untuk tersenyum , anda perlulah berlatih di hadapan cermin dan cuba ukirkan senyuman tersebut. Senyuman lamabang kegembiraan, keramahan dan kemesraan

2) Pelihara adab sopan pada perkataan dan perbuatan

Orang yang berkarisma adalah mereka yang bertutur kata dengan sopan dan tingkahlaku yang beradab. Akhlak yang baik ini akan disenangi oleh sesiapa sahaja. Setiap orang akan tertarik kepada mereka yang bersopan. Jadi anda perlu berakhlak mulia supaya karisma anda meningkat

3) Hormati orang lain

Anda adalah seorang yang penting dan orang lain juga penting. Jika ini yang anda amalkan maka semua orang akan tertarik kepada anda. Ini adalah kerana sesiapa sahaja yang berada di samping anda akan rasa dihargai. Mereka ingin selalu berada dengan anda.

4) Jadi pendengar yang baik

Setiap orang amat gemar bercerita tentang hal mereka. Karisma anda akan dapat ditingkatkan jika anda menjadi seorang pendengar yang baik. Berikan orang lain peluang bercakap dan menyuarakan pendapat mereka . anda boleh memggalakkan mereka bercakap dengan memberikan sedikit dorongan minima iaitu seperti mengiakan dan menganggukkan kepala. Sesiapa sahaja akan suka pada anda kerana anda telah menjadikan mereka dapat meluahkan apa yang mereka ingin perkatakan

5) Tunjukkan minat anda pada apa yang mereka minat.

Komunikasi akan menjadi lancar jika seseorang yang kita bertemu ditanya tentang kegemaran mereka atau menceritakan kejayaan mereka. Apabila anda menunjukkan minat anda pada mereka ianya sebagai menghantar isyarat bahawa anda adalah sealiran dengan mereka.Anda akan dilayan dengan baik dan dihormati.  

6) Pujian

Jangan lokek menghadiahkan pujian jika anda melihat sesuatu yang menyenangkan pada orang lain. Pujian ikhlas akan dapat meningkatkan karisma anda kerana anda dianggap sebagai orag yang perihatin dan suka mengambil berat

7) Bersifat penyayang

Seseorang yang penyayang amat disukai semua orang. Anda hendaklah sentiasa mengucapkan saya sayang pada semua orang dan semua orang sayang pada saya walau di mana sahaja saya berada. Sulai orang lain nescaya orang lain akan menyukai anda dan menyayangi anda

8) Jujur, amanah dan bertanggung jawab

Sifat ini memang akan meningkatkan kredibiliti anda. Anda akan dikagumi kerana skap ini adalah sikap yang disenangi semua orang

9) Personaliti yang anggun

JIka dalaman anda telah baik maka hiasan luar juga amat penting . Pakaian yang sesuai mengikut suasana, tempat dan majlis akan memperlihatkan karisma anda

10) Tingkatkan kemahiran berkomunikasi.

Berlatih bertutur dengan intonasi yang menyenangkan dan mudah difahami oleh orang lain. Bercakap dengan penuh keyakinan akan dapat meningkatkan karisma anda

11) Berdoalah supaya Allah memperelokkan tingkah laku anda.

12) Karisma yang paling hebat ialah anda menjadi insan yang bertaqwa.

Inilah puncak segala karisma diri yang telah ditunjukkan contoh dan tauladan oleh Nabi junjugan kita Muhammad s.a.w

Seseorang dengan   karisma   yang tinggi   mempunyai   keperibadian yang   sangat menarik   dan jika   berpasangan   dengan kemampuan   komunikasi   luar   biasa maka akan membuat orang   lain   terkesan dengan   penampilan kita .   Ketika orang - orang mengaitkan   dengan seseorang yang   mempunyai   ciri - ciri   karismatik ,   mereka sering mempunyai   rasa   selesa dan   keselamatan yang   membuat   mereka senang   untuk bergaul   dengan individu yang   karismatik .   Karisma   membolehkan   seseorang untuk berhubung dengan   orang ramai   secara personal ,   memperhatikan   detail   kecil untukmembuat orang merasa   lebih selesa   dan membuat   Sambungan   secara   peribadi yang   boleh   dimanfaatkan   dan untuk   tujuan tertentu . .

Tips Membangun Karisma.   "Charisma is a sparkle in people that money can't buy. It 's an invisible energy with visible effects." - Karisma adalah cahaya seseorang yang tak ternilai dengan media. Karisma adalah tenaga yang tak terlihat tetapi memberi kesan nyata

Pasti kita pernah mendengar istilah orang yang penuh karisma, iaitu orang yang mempunyai daya tarikan luar biasa.   Aura kehadiran mahupun kata-katanya begitu berpengaruh dan menarik.  

Orang yang berkarisma seperti itu mampu menjadi pusat perhatian yang begitu dikagumi banyak orang, padahal penampilan mereka tak berbeza dengan kebanyakan orang.   Ada sebahagian orang mengatakan bahawa karisma itu merupakan bakat semula jadi.   Namun sebenarnya sesiapa boleh membina karisma, iaitu dengan mengemas kini beberapa perkara di antaranya adalah moral dan spiritual, kesan keseluruhan postur tubuh, sorot mata, kepercayaan diri, kemampuan dan kematangan sikap.   Beberapa langkah-langkah berikut ini akan dapat membantu anda membina karisma.

Pertama adalah mempunyai visi dan misi yang jelas dan berjuang keras mewujudkannya.  

Visi menjadikan seseorang mempunyai daya tarikan, sebab kejelasan visi mampu mengisi kekosongan atau harapan orang lain.   Selain itu, visi juga boleh mengarahkan seseorang melakukan tindakan-tindakan konstruktif dan nyata.Niccolo Machiavelli mengatakan, "Make no small plans, for they have no power to stir the soul. - Mereka tidak akan mempunyai kekuatan untuk mengarahkan jiwa mereka, jika tidak mempunyai sedikit pun perancangan."

Bila saya perhatikan majoriti orang-orang yang karismatik mempunyai visi yang besar dan mulia.   Untuk memperjuangkan visi tersebut mereka sangat menghargai masa, kehidupan dan diri mereka sendiri serta mempunyai tanggung jawab yang tinggi untuk menjadikan dunia lebih baik.   Intergriti dan kepercayaan diri mereka juga luar biasa dalam usaha mewujudkan visi mereka.

Langkah lain yang perlu ditempuh untuk menumbuhkan karisma adalah memupuk rasa percaya diri.   Rasa percaya diri nampak dari postur, sorot mata dan sikap yang baik dan semula jadi.   Kepercayaan diri yang tinggi juga tercermin dari kalimat-kalimat yang penuh optimis, positif dan memotivasi.   Kalimat-kalimat seperti itu juga terdengar lebih menarik.   Jika anda tekun mengembangkan kemampuan tersebut, pasti anda akan kelihatan menonjol berbanding yang lain.

Yang ketiga adalah menghargai orang lain atau cuba menjadikan orang-orang lain merasa bererti.   Misalnya dengan meluangkan masa untuk menyapa dan berusaha memahami apa yang dirasakan orang lain.   Termasuk diantaranya adalah menunjukkan empati yang tulus, sehingga terbangun interaksi positif dengan orang lain sebanyak mungkin.

Terapi Brainwave Untuk Membina Peribadi BerkarismaOrang kelihatan lebih karismatik ketika ia tidak mementingkan diri sendiri, keluarga dan golongan.   Karismanya terpancar dari sikap yang setia dan tulus dalam melayani serta kesediaannya maju di depan justeru ketika situasi genting dan benar-benar membuntutkan seorang pemimpin.   Mereka menjadi karismatik kerana memberi harapan di tengah-tengah putus asa dan bersedia menjadi penerang dalam kegelapan.

Seseorang menjadi karismatik bukan kerana pandai mendeskripsikan sosok ideal melalui kata-kata, melainkan memaparkan sosok ideal dalam setiap perbuatannya sehari-hari.   Aura karismatik seseorang terpancar dari teladan sikapnya yang positif, contohnya ketekunannya berusaha, kejujuran, komitmen menegakkan kebenaran, dan kasih sayangnya kepada orang lain.   Jika anda selalu berusaha memperlihatkan teladan sikap positif, pasti anda juga boleh menarik banyak perhatian dan sokongan ramai orang.

Selain itu berusahalah untuk selalu bersyukur dan meningkatkan kekuatan spiritual.   Seseorang yang mempunyai keteduhan iman dan selalu bersyukur lebih mudah mengawal sikap atau perbuatannya, sehingga cenderung mampu bersikap menyenangkan.   Penampilan diri yang memiliki keteduhan iman, syukur dan rendah hati pasti kelihatan lebih menarik bagi orang lain.

Meningkatkan ilmu pengetahuan dan berlatih berfikir kreatif merupakan langkah lain untuk kelihatan menarik.   Beberapa orang mengatakan bahawa ilmu pengetahuan itu seksi.   Berusahalah untuk terus meningkatkan ilmu pengetahuan lambat laun pasti membuat anda menjadi lebih karismatik.

Humor dan senyum merupakan 2 perkara penting untuk meningkatkan karisma dan mempererat hubungan sosial.   Senyuman dan humor boleh menghancurkan kebekuan sehingga suasana menjadi lebih akrab dan menyenangkan.   Semua orang menyukai orang yang boleh membuat mereka tertawa.   Agar anda lebih berkarisma, pelajarilah cara mencipta humor dan gunakan sekerap mungkin pada situasi yang tepat.

Berusaha memperbaiki kekurangan dan berpenampilan menarik merupakan langkah penting agar lebih berkarisma.   Untuk menjaga penampilan tetap menarik tak perlu berpakaian serba mahal dan berjenama terkenal, walaupun sederhana asalkan rapi, bersih dan sopan.   Menghormati diri sendiri dengan menjaga penampilan sama halnya anda membantu orang lain menghargai anda.

Seseorang yang berkarisma berpotensi menjadi pemimpin ideal.   Penulis "The Purpose-Driven Life" Rick Warren merumuskan seorang pemimpin ideal adalah mereka yang memiliki kepedulian dan belas kasih pada orang lain, terus membina kekuatan spiritual, intelektual, dan moral sikapnya.   Rick Warren juga memaparkan bahawa seorang pemimpin karismatik juga mampu fokus pada persoalan kritikal dan tidak sibuk dengan masalah-masalah sekunder, mempunyai integriti serta berani melaksanakan penyelesaian terbaik walaupun tidak popular.Semua kualiti pemimpin ideal tersebut pasti anda miliki jika anda serius dan aktif membina karisma.

Apabila anda tertarik untuk menumbuhkan karisma, lakukan beberapa perkara yang telah saya huraikan di atas. Ketekunan membinanya (karisma) pasti membuat anda menjadi tarikan yang kuat, terutama untuk meraih perhatian dan kekuatan massa. Yang terpenting bahawasanya sesiapa yang membina karismanya akan mendapatkan banyak kemudahan dalam mengatasi cabaran-cabaran hidup.

Terapi Brainwave Untuk Membina Peribadi Berkarisma