Laman Utama
Terapi Gelombang Otak Untuk Meningkatkan Prestasi Kemampuan Otak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(MENTAL CAFFEINE NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Nama Produk Brainwave : Mental Caffeine

Keterangan : Brainwave ini sesuai untuk anda yang sering mengantuk di tengah-tengah aktiviti rutin. Brainwave ini membantu anda agar tidak merasa mengantuk ketika sedang kerja lebih masa atau tugas di waktu malam. Memberi stimulasi dengan gelombang beta tinggi ( high   beta ) yang akan merangsang otak anda agar tetap terjaga dan bersemangat walaupun kerja lebih masa. Rangsangan gelombang otak dalam Brainwave ini boleh  "menunda" rasa mengantuk anda. Walaupun begitu, hal ini tidak akan mengganggu kualiti tidur anda. Apabila anda ingin tidur, anda tetap boleh tidur dengan nyenyak .

Cara Pakai :   Didengarkan   waktu sedang   melakukan pekerjaan yang   memerlukan kewaspadaan .   Atau   didengar   apabila anda   mula   merasa mengantuk .   Sesuai didengar   apabila anda   bekerja ,   sebelum bekerja   atau sedang   menghadiri suatu acara   tapi anda   mengantuk .   Mendengar   Brainwave   Mental   Caffeine   selama   15   minit   boleh membantu anda   terjaga dan   segar   selama beberapa jam .

Harga :   RM 120

Dengan Brainwave ini   boleh membantu   anda untuk   mengusir rasa  Meng antuk yang   sering melanda   anda terutama   ketika anda   melakukan aktiviti   di siang hari . Banyak orang   yang mengalami   gejala   mengantuk   ketika mereka   bekerja   padahal semalam di   rasa sudah   mempunyai   tidur yang cukup   tetapi   masih   mengantuk .   Atau bagi   anda yang   ingin untuk   menunda waktu   tidur anda   kerana masih   ada pekerjaan yang harus dikerjakan   maka produk   ini akan sangat   berguna bagi anda .   Brainwave ini boleh membantu   tubuh   menghasilkan   caffeine   secara semulajadi   tanpa   perlu mengambil   kopi atau   minuman   bertenaga   yang sebetulnya   boleh membahayakan tubuh jika   diambil   dalam jangka   masa yang   panjang .

MENGATASI RASA MENGANTUK DENGAN RANGSANGAN GELOMBANG OTAK

KENAPA MENGANTUK (HYPERSOMNIA)

Terdapat dua kategori utama hypersomnia: hypersomnia utama (kadang-kadang dipanggil hypersomnia idiopathic) dan hypersomnia berulang (kadang-kadang dipanggil hypersomnia utama yang berulang-ulang). Kedua-dua ini disifatkan oleh tanda-tanda gejala yang sama dan hanya berbeza dalam kekerapan dan kekerapan dengan gejala yang berlaku. 

Hypersomnia utama dicirikan oleh rasa mengantuk yang berlebihan siang hari dalam tempoh masa yang panjang. Tanda-tanda hadir semua, atau hampir semua, pada masa itu. Hypersomnia berulang melibatkan tempoh siang mengantuk yang berlebihan yang boleh lepas dari satu hingga beberapa hari, dan berulang selama satu tahun atau lebih. Perbezaan utama di antara ini dan hypersomnia utama ialah orang yang mengalami hypersomnia berulang akan mempunyai tempoh yang lama di mana mereka tidak menunjukkan sebarang tanda-tanda hypersomnia, manakala orang yang mengalami hypersomnia utama terjejas olehnya hampir setiap masa.

Salah satu bentuk terbaik didokumenkan hypersomnia berulang adalah Kleine-Levin sindrom, walaupun terdapat bentuk lain juga. Terdapat banyak sebab-sebab yang berbeza untuk mengantuk siang hari yang tidak dianggap hypersomnia, dan terdapat banyak penyakit dan gangguan di mana waktu siang mengantuk yang berlebihan merupakan gejala yang rendah atau menengah.Perasaan mengantuk siang hari sering dikaitkan dengan penggunaan bahan-bahan biasa seperti kafein, alkohol, dan banyak ubat. Lain-lain faktor-faktor biasa yang boleh menyebabkan rasa mengantuk yang berlebihan pada waktu siang yang tidak dianggap hypersomnia termasuk kerja syif dan insomnia. Kerja syif mengganggu ritma boleh tidur semula jadi badan.

Insomnia boleh menyebabkan rasa mengantuk yang berlebihan pada waktu siang kerana kurang tidur waktu malam, dan merupakan penyakit yang berasingan. Punca dan gejala Orang mengalami hypersomnia tidak mendapat jumlah yang luar biasa tidur waktu malam. Walau bagaimanapun, mereka sering mempunyai masalah bangun pada waktu pagi dan tinggal berjaga sepanjang hari. Orang yang tidur hypersomnia kerap, dan apabila bangun dari tidur, jangan berasa segar. Hypersomnia kadang-kadang salah didiagnosis sebagai narcolepsy. Dalam banyak-dua adalah sama. Satu perbezaan yang ketara ialah orang yang mempunyai pengalaman narcolepsy otak tiba-tiba rasa mengantuk, manakala orang yang mempunyai pengalaman hypersomnia meningkatkan rasa mengantuk sepanjang masa. Juga, mereka yang mencari narcolepsy tidur siang menyegarkan, manakala manusia dengan hypersomnia tidak. 

Orang dengan Kleine-Levin sindrom mempunyai gejala yang berbeza daripada tanda-tanda lain-lain bentuk hypersomnia. Orang-orang ini boleh tidur selama 18 jam atau lebih sehari. Di samping itu, mereka sering marah, ceplosan, dan membuat hubungan seks rambang. Orang dengan sindrom Kleine-Levin sering makan tidak terkawal dan cepat berat badan, tidak seperti orang-orang yang lain-lain bentuk hypersomnia. Bentuk hypersomnia berulang jarang berlaku. Punca-punca hypersomnia kekal tidak jelas. Terdapat beberapa spekulasi bahawa dalam banyak kes ia boleh dikaitkan dengan masalah yang melibatkan hipotalamus, tetapi ada sedikit bukti untuk menyokong dakwaan itu. Demografi Hypersomnia adalah gangguan luar biasa. Secara umum, 5% atau kurang orang dewasa mengadu mengantuk yang berlebihan pada waktu siang. Ini tidak bermakna semua orang yang mengadu mengantuk yang berlebihan telah hypersomnia.Terdapat banyak kemungkinan punca mengantuk siang hari. 

Semua orang yang menghidapi hypersomnia kerana mereka merasakan mereka terlalu mengantuk sepanjang hari, hanya kira-kira 5-10% didiagnosis dengan hypersomnia rendah. Kleine-Levin sindrom wujud dalam kira-kira tiga kali ganda lelaki berbanding perempuan, tetapi ia adalah satu sindrom yang amat jarang berlaku. Hypersomnia umumnya muncul apabila pesakit itu antara 15 dan 30 tahun. Ia tidak bermula dengan tiba-tiba, tetapi menjadi nyata perlahan-lahan, kadang-kadang makan masa bertahun. Diagnosa Hypersomnia dicirikan oleh rasa mengantuk yang berlebihan pada waktu siang, dan tidur siang hari yang tidak menyebabkan rasa lebih segar atau berjaga-jaga.Hypersomnia tidak termasuk kurang tidur malam. 

Orang yang mengalami masalah dengan tidur waktu malam mungkin insomnia, gangguan tidur berasingan. Bagi mereka yang tidur, mengantuk pada waktu siang yang berlebihan boleh memberi kesan sampingan. Manual Diagnostik dan Statistik Masalah Mental yang membentangkan garis panduan yang digunakan oleh Persatuan Psikiatri Amerika untuk diagnosis gangguan, menyatakan bahawa gejala perlu hadir selama sekurang-kurangnya sebulan, dan mesti mengganggu aktiviti normal seseorang. Selain itu, gejala tidak boleh dikaitkan dengan kegagalan cukup tidur pada malam atau gangguan tidur yang lain. Tanda-tanda tidak boleh disebabkan oleh gangguan psikologi lain yang penting, dan mereka tidak boleh menjadi kesan sampingan ubat ubatan atau haram atau kesan sampingan daripada keadaan perubatan am. 

Untuk maklumat terperinci mengenai hypersomnia berulang, tanda-tanda perlu berlaku selama sekurang-kurangnya tiga hari pada satu masa, dan gejala perlu hadir selama sekurang-kurangnya dua tahun.  Terdapat beberapa cubaan menggunakan dadah untuk merawat hypersomnia. Tiada bukti kukuh menyokong keberkesanan rawatan ini. Saranan saya bagi pesakit yang mengalami masalah hypersomnia boleh mencuba mendapatkan Terapi NeuroFeedback dan Brainwave Mental Caffeine ini.