Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Relaksasi

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(SOUND FROM NATURE NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Brainwave  santai untuk pelbagai keperluan. Memberi ketenangan batin bagi yang mendengarnya. Sesuai dimainkan di ruang tamu, ruang tunggu, ruang kerja, ruang terapi dan di mana saja.

Berisikan beberapa audio brainwave dengan beberapa bunyi instrument yang khas dan memberikan  kesan ketenangan pada sesiapa sahaja yang mendengarnya. Boleh digunakan sebagai  media terapi dan sebagai pengiring anda dalam berehat sehingga menimbulkan kesan relaksasi bagi para  pendengarnya. 

Banyak manfaat yang boleh anda perolehi dengan  memainkan Brainwave ini. Salah satu yang paling menonjol adalah mampu menjadikan diri anda lebih rileks secara fizikal dan fikiran sehingga  menjadikan diri anda seorang yang tenang dalam menghadapi aktiviti sehari-hari.Mengikuti program ini anda akan saya lengkapi dengan beratus-ratus brainwave dengan harga yang sangat-sangat murah tetapi berkualiti tinggi.

BRAINWAVE RELAKSASI YANG MENENANGKAN JIWA (SOUND FROM NATURE)

Nama Produk Brainwave : Anugerah Agung Sound From Nature

Keterangan : Ratusan Brainwave santai untuk pelbagai keperluan. Memberi ketenangan batin bagi yang mendengarnya. Sesuai dimainkan di ruang tamu, ruang tunggu,ruang kerja, ruang terapi dan di mana saja. Mengandungi suara alam, gemercik air,ombak, burung, violin, seruling, gitar dan suara-suara lain  yang menenangkanfikiran.

Cara Pakai : Tidak ada peraturan khusus dalam mendengar Audio dari Brainwave. Anda boleh memilih brainwave mana saja dan memutarnya  bila-bila masa di mana sahaja.

Harga :  RM150
 
Berisikan beberapa audio Brainwave dengan beberapa bunyi instrument yang khas dan memberikan  kesan ketenangan pada sesiapa sahaja yang mendengarnya. Boleh digunakan sebagai media terapi dan sebagai pengiring anda dalam berehat sehingga menimbulkan kesan relaksasi bagi para  pendengarnya. Banyak manfaat yang boleh anda perolehi dengan memainkan brainwave ini. Salah satu yang paling menonjol adalah mampu menjadikan diri anda lebih rileks secara fizikal dan fikiran sehingga  menjadikan diri anda seorang yang tenang dalam menghadapi aktiviti sehari-hari.

Tak hairan jika kebanyakan orang yang tinggal di bandar menghadapi masalah sukar untuk tidur, sukar menumpukan perhatian dan mengatasi stress dengan persekitaran yang sangat ramai.   Salah satunya disebabkan bunyi bising.Berlawanan dengan suara bising tersebut, yakni adalah kemampuan Brainwave di mana dapat memperbaiki dan mempengaruhi kesihatan serta harmoni, yang juga sama hebatnya dengan kemampuan suara bising dalam menghancurkannya.Suara yang dihasilkan dari perpaduan audio brainwave ini, sebenarnya boleh digunakan sebagai sarana perubatan, yang seringkali disebut terapi brainwave.

Terapi Brainwave Untuk Relaksasi Ketenangan JiwaMemang, hingga kini keutungan penuh dari terapi Brainwave masih terus dalam kajian, namun hingga setakat ini hanya terdapat sedikit kajian yang dilakukan berkaitan manfaat Brainwave .   Kajian tentang kesihatan jiwa, sebagai contohnya, telah menunjukkan kalau terapi Brainwave sangat berkesan dalam meredakan kegelisahan dan stress, mendorong perasaan rileks serta meredakan tekanan.   Terapi Brainwave membantu orang-orang yang mempunyai masalah emosi dalam mengeluarkan perasaan mereka, membuat perubahan positif dengan suasana hati, membantu menyelesaikan masalah, dan memperbaiki konflik.   Hal ini telah berjaya digunakan oleh sebuah institut selama mereka melakukan sesi terapi kumpulan.

Kesan yang menyembuhkan dari terapi Brainwave tidak hanya terhad kepada kesihatan mental.   Telah dilakukan pula pemerhatian di rumah sakit, yang dilakukan pada pesakit-pesakit-pesakit luka bakar, penyakit jantung, diabetes dan kanser, Brainwave juga mempunyai kekuatan.   Sebagai pelengkap dalam rawatan di panti pemulihan, terapi Brainwave seperti memberi kekuatan komunikasi dan keterampilan fizikal, begitu pula peranannya dalam memperbaiki fungsi, baik fizikal mahupun mental, dari para pesakit dengan gangguan saraf atau gangguan mental.   Dalam hal belajar, bercakap dan mendengar masalah, terapi Brainwave juga mempunyai peranan tersendiri.

Terapi Brainwave dapat mengurangkan keperluan rawatan selama kelahiran dan melengkapi fungsi matirasa dalam operasi dan rawatan gigi, terutam jika yang dirawat anak-anak serta pesakit yang menjalani prosedur pembedahan.   Brainwave juga berguna untuk mengatasi trauma pada bayi yang lahir premature.   Disamping situasi akut ini, terapi Brainwave juga membantu menghilangkan rasa sakit kronik.

Terapi Brainwave dapat juga memperbaiki kualiti bagi pesakit yang mengalami sakit berpanjangan dan menambah kesihatan orang-orang tua, termasuk pesakit alzheimer dan bentuk lain dimensia.   Brainwave juga telah digunakan untuk melengkapkan rawatan aids, stroke, parkinson serta kanser.   Selain itu, terapi Brainwave juga berguna untuk menyokong keluarga dan individu layaknya pesakit.

Saat berunding dengan ahli terapi Brainwave untuk keadaan yang khusus, pertama-tama ahli terapi akan bercakap pada pesakit tentang gejala dan keperluannya sendiri.   Sebagai tambahan, ahli terapi akan mengakses kesihatan emosi, kesihatan mental, fungsi sosial, kemampuan berkomunikasi dan kemampuan kognitif dari pesakit.   Berdasarkan maklumat ini, ahli terapi tersebut akan mereka bentuk terapi yang sesuai untuk rencana rawatan, yang mungkin termasuk memainkan dan mendengar Brainwave , menganalisa memperbaiki dan / atau menggunakan perpindahan ritma.

Semasa sesi biasa, ahli terapi mungkin mengambil bahagian dalam aktiviti ini bersama pesakit atau secara mudah membimibingnya.   Pesakit boleh juga digalakkan untuk bercakap tentang gambaran dan perasaan yang muncul ketika Brainwave tersebut dimainkan.   Pesakit dan ahli terapi akan memilih Brainwave yang digunakan untuk terapi sesuai dengan keperluan dan selera.   Pesakit juga boleh memilih pelbagai jenis aliran Brainwave ,

BEBERAPA SESI TERAPI BRAINWAVE TELAH DITETAPKAN DALAM SETTING KUMPULAN.  

Terapi Brainwave tak selalu memerlukan kehadiran ahli terapi, walau mungkin anda memerlukan bantuan apabila mengawalinya.   Orang-orang barat boleh dikira masih baru dalam mencari manfaat Brainwave sebagai ubat.   Namun sebenarnya di asia, afrika, Eropah dan amerika selatan kaedah seperti ini telah lama digunakan.   Untuk mendorong anda mencipta sesi terapi Brainwave sendiri, berikut ini beberapa dasar terapi Brainwave yang boleh anda gunakan untuk melakukannya.

Untuk memulakan melakukan terapi Brainwave , khusunya untuk relaksasi, anda boleh memilih sebuah tempat yang tenang, yang bebas daripada gangguan.Anda juga boleh menyempurnakannya dengan menyalakan lilin wangi aromaterapi untuk membantu menenangkan tubuh.

Untuk memudahkan, anda boleh mendengar berkongsi jenis Brainwave pada awalnya.   Ini berguna untuk mengetahui respon dari tubuh anda.   Lalu duduklah di lantai, dengan kedudukan tegak dengan kaki bersilang, ambil nafas dalam-dalam, tarik dan keluarkan perlahan-lahan melalui hidung.

Saat Brainwave dimainkan, dengar dengan saksama instrumennya, seolah-olah pemain sedang ada di bilik bermain Brainwave khusus untuk anda.   Anda boleh memilih duduk lurus di depan speaker, atau boleh juga menggunakan headphone.Tapi yang paling penting biarkan suara Brainwave itu mengalir keseluruh tubuh anda, bukan hanya bergema di kepala.

Bayangkan gelombang bunyi itu datang dari speaker dan mengalir keseluruh tubuh anda.   Bukan hanya anda rasakan secara fizikal tetapi juga fokuskan dalam jiwa.   Focuskan tempat mana yang ingin anda sembuhkan, dan suara itu mengalir ke sana.   Dengar, sambil anda membayangkan alunan Brainwave itu mengalir melalui seluruh tubuh dan melengkapkan kembali sel-sel, lapisan nipis tubuh dan organ dalam anda.

Apabila anda melakukan terapi Brainwave , anda akan membina kaedah ini melakukan yang terbaik bagi diri sendiri.   Sekali telah mengetahui bagaimana tubuh memberi tindak balas terhadap instrumen, warna nada, dan gaya Brainwave yang didengar, anda boleh mereka bentuk sesi dalam siri yang anda telah temui sebagai yang paling berguna bagi diri sendiri.

Idealnya, anda boleh melakukan terapi Brainwave selama lebih kurang 30 minit hingga satu jam setiap hari, tetapi jika anda tak mempunyai cukup masa 10 minitpun jadi, kerana tempoh masa 10 minit itu Brainwave telah membantu fikiran anda berehat.

Kesimpulannya, melakukan terapi Brainwave dapat dilakukan dengan mudah, dapat mengatasi situasi yang mana-mana apabila anda perlukan.   Dalam dunia yang penuh hingar dan pencemaran suara, melakukan terapi Brainwave mungkin cara yang terbaik untuk memulakan revolusi menjalani hidup damai anda sendiri.

RELAKSASI - OPTIMUMKAN AKTIVITI

Terapi Brainwave Untuk Relaksasi Ketenangan JiwaSaya tidak mempunyai cukup masa untuk santai.   Ini yang sering muncul dalam fikiran orang ramai.

Santai adalah penting untuk mencapai prestasi yang optimum dan kesihatan.Santai akan meningkatkan produktiviti anda dalam menjalani hidup.   Jika anda tidak santai, semua yang anda lakukan menjadi berat dan penuh perjuangan.Relaksasi menyediakan integrasi fikiran-tubuh yang diperlukan untuk prestasi yang optimum.

Bersantai sangat di perlukan untuk mendapatkan fikiran yang jernih dan bebas dari ketegangan fizikal, berehat sangat di perlukan untuk konsentrasi dan fokus, berehat sangat diperlukan untuk menyejukkan dan membantu kembali pada keadaan fizikal yang seimbang.   Berehat / santai sangat penting untuk fikiran yang sihat dan diperlukan untuk menjaga motivasi dan minat dalam hidup dan kerjaya.Bahkan ketika ada tuntutan besar dalam kehidupan anda, anda mempunyai keluarga besar, kerjaya yang penting, dan rutin dan komitmen yang anda lakukan sehari-hari, anda harus tetap menyisihkan masa dan ruang untuk berehat.   Tidak boleh berehat dan bersantai boleh merosakkan kesihatan anda.

Hal ini sangat penting bahawa sepanjang hari kita perlu mencari masa untuk berehat.   Menyisihkan masa dua puluh minit dua atau tiga kali selama bekerja 8 jam sudah cukup untuk mengembalikan fikiran dan fizikal tetap santai.   Jika anda tidak boleh melakukan dua puluh minit, adalah penting untuk menyedari bahawa apa pun jumlah masa yang anda lakukan untuk berehat sangat bermanfaat untuk fikiran dan tubuh anda.

Ketika waktu terlalu singkat untuk berehat, ada beberapa perkara yang boleh anda lakukan: membaca, menulis, melamun atau hanya duduk dengan tenang.

BEBERAPA MANFAAT RELAKSASI UMUM ADALAH:

Meningkatkan keupayaan anda untuk menumpukan perhatian.   Santai akan membantu anda dalam keupayaan anda untuk menghilangkan gangguan dan memberikan kesedaran deria yang lebih baik.

Meningkatkan kesedaran tubuh, santai membuat anda lebih tau sesungguhnya siapa diri anda.
Mempercepat proses penyembuhan selepas kecederaan dan keletihan, jika anda perlu muncul pada tahap yang optimum dalam waktu dekat dan keadaan anda sedang sakit, maka cara yang terbaik untuk melakukan penyembuhan adalah dengan berehat.

Meningkatkan daya belajar, santai akan menjadikan anda jauh lebih mudah untuk mendapatkan pemikiran baru dan idea-idea.   Kreativiti akan lebih mudah anda ciptakan ketika anda berada dalam keadaan santai dan tidak adanya ketegangan.

Santai membantu anda tidur lebih baik.

Santai menjadikan masa yang anda jalani lebih berkesan.

Santai menjadikan anda fokus pada apa yang anda hadapi dan mampu mengawalnya.

Meningkatkan tenaga.

Terapi Brainwave Untuk Relaksasi Ketenangan JiwaJika anda tidak meluangkan masa untuk berehat dan rileks secara teratur, anda mungkin tidak hanya meletakkan kesihatan dan kesejahteraan anda dalam risiko tetapi juga orang lain.

Sebagai contoh yang sering terjadi, ketika fikiran anda kacau, tegang, lelah dan stres, dan saat itu anda sedang memandu kenderaan, maka saat itu anda dalam situasi yang membahayakan diri anda, dan jelas juga orang lain.

Jadi, hanya boleh memandu kereta dan mengendalikan enjin tidak cukup membuat anda telah melakukan sesuatu yang membuat anda dan orang lain selamat.   Tanggung jawab kita untuk berehat tidak hanya untuk kepentingan kita sendiri tetapi juga bagi orang lain.

Berkaitan dengan kesihatan kita sendiri dan kesejahteraan emosional, jika kita tidak menyediakan waktu untuk berehat secara teratur kita meletakkan kesihatan kita dan kesihatan mental pada risiko kegagalan.

Beberapa kesan daripada kurangnya relaksasi adalah seperti berikut:

Sakit kepala, sakit kepala yang umum adalah ketegangan dan migrain.Mengawal ketegangan dan santai boleh membantu migrain.

Kelelahan kronik, tubuh anda dalam keletihan total.   Apabila anda kekurangan relaksasi anda menderita kekurangan tenaga total dan kekurangan motivasi sepanjang masa.

Gangguan Kardiovaskular, iaitu: tekanan darah tinggi, penyakit jantung, dan serangan jantung.
Masalah gastrointestinal, iaitu: cirit birit, sembelit dan ulser perut serta gangguan pencernaan dan perut memulas.

Sistem kekebalan tubuh yang buruk, menjadi terdedah kepada penyakit

Amaran awal tanda-tanda bahawa kita perlu berehat dan berehat adalah:

Menguap / mendesah.

Kurangnya konsentrasi.

Merasakan ada dorongan, peregangan, gerakan pada otot-otot di bahagian tubuh.

Penurunan prestasi.

Perasaan stres dan mudah tersinggung.

Sering melakukan kesalahan.

Kelelahan.

Jika anda menyedari tanda-tanda bahawa anda perlu rehat dan memperhatikannya, anda boleh mengelakkan banyak stres dan keletihan, anda akan lebih rasional dan tumpuan, dan lebih bersedia untuk menghadapi hari, dan jauh lebih sihat.

Menghabiskan seumur hidup melakukan aktiviti, hanya menuruti emosi dan tidak memperdulikan keperluan tubuh akan berehat memberi kesan fatal, tidak hanya pada kesihatan, kesejahteraan dan kebahagiaan, tetapi juga kerjaya anda dan orang di sekitar anda, seperti yang telah saya jelaskan di atas.   Anda telah mengambil langkah yang salah dengan mengabaikan gaya hidup santai.

SEJAUH MANA ANDA MENJAGA KESIHATAN ANDA?

Cuba anda identifikasikan faktor-faktor yang merompak kesihatan anda!   Adakah anda merokok, menyalahgunakan ubat-ubatan atau alkohol?   Bagaimana anda merawat tubuh anda?   Tubuh adalah rumah jiwa.   Gaya hidup anda sangat menentukan pada keadaan mental dan kesihatan.   Hidup indah dan sihat adalah sederhana, tidak ada langkah rumit.

Pola makan sihat secara automatik akan membantu anda untuk mencapai dan mengekalkan berat badan yang sihat.   Pengambilan air yang cukup sangat berguna untuk mempertahankan elastisitas kulit membantu tubuh mengeluarkan zat yang berbahaya dan beracun.

Tidur secara berterusan dan ditambah tidur siang jika diperlukan sangat berguna untuk memaksimumkan kesihatan dan vitaliti.   Menghirup udara segar dan aktiviti outdoor sangat membantu untuk tampil segar.
Memulakan dan terbiasa hidup sihat, saya katakan amat mudah.   Tidak perlu masa yang lama untuk terbiasa, yang di perlukan adalah keinginan untuk berubah.Memang tidak langsung pembaikan yang cepat anda perolehi, tetapi ketika itu juga anda telah berjaya melakukan tindakan yang terpusat pada penyelesaian masalah yang menahan anda.

Yang sering jadi halangan untuk melakukan perubahan adalah tidak adanya konsistensi.   Keinginan untuk berubah ada, tapi untuk konsisten benar-benar ingin berubah adalah yang menjadi halangan bagi kebanyakan orang.   Jika anda mengalami masalah dalam hal ini, ada penyelesaian buat anda.   Apa yang menjadi keinginan anda belum masuk alam bawah sedar, untuk memasukkan apa yang anda inginkan masuk alam bawah sedar boleh di lakukan dengan meditasi, pada saat anda telah benar-benar dalam keadaan meditasi, iaitu otak dalam fasa alpha, saat inilah masa yang tepat untuk   masuk alam bawah sedar.Lakukan afirmasi atau visualisasi sesuai keinginan yang anda kehendaki.

Oh ya, penyelesaian di atas masih sukar juga ya.   Iya, memang meditasi masih belum banyak di lakukan banyak orang, agar boleh meditasi dengan betul perlu instruktor atau pembimbing.

Bagaimana dengan Terapi Gelombang Otak Self Programming?   Saya jelaskan sedikit tentang Terapi Self Programming ini.   Terapi ini berfungsi untuk merangsang / mempengaruhi gelombang otak anda pada frekuensi Alpha.   Pada saat otak di stimulasi dengan gelombang ini, gelombang pada otak akan bergema pada frekuensi Alpha.   Jadi, saat inilah masanya anda untuk melakukan pengaturcaraan diri anda.  

Terapi Brainwave Untuk Relaksasi Ketenangan Jiwa