Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Relaksasi

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(EASY BIRTHING NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Brainwave relaksasi dan stimulasi gelombang otak untuk membantu melancarkan proses kelahiran dan mengurangkan rasa sakit kerana otak anda akan menghasilkan endorphin (penghilang rasa sakit alami) ketika anda rileks.  

Brainwave ini juga mengandungi kaedah Quantum Mind Programming untuk membantu anda melahirkan normal dengan tenang dan meminimumkan (bahkan menghilangkan) rasa sakit ketika proses persalinan Terapi brainwave ini digunakan untuk ibu hamil untuk agar boleh melakukan persalinan normal dengan tenang dan mengurangkan rasa sakit.  

Banyak manfaat yang didapati dari terapi muzik bagi ibu-ibu hamil / ibu-ibu selepas melahirkan dalam mempersiapkan janin menjadi anak cerdas dan   berkualiti.

Si Ibu dan calon ibu yang mengikuti program ini saya lengkapkan dengan 7 brainwave yang masing-masing berdurasi 30 minit.

METHOD MELAHIRKAN ANAK / BERSALIN TANPA RASA SAKIT

Nama Produk   Brainwave :  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing

Keterangan :   Stimulasi   gelombang   otak untuk   membantu melancarkan   proses kelahiran   dan mengurangkan   rasa sakit   kerana otak   anda akan   menghasilkan   endorphin   ( penghilang   rasa sakit   secara semulajadi )   ketika anda   rileks .   Brainwave ini   juga mengandungi   kaedah   Quantum   Mind   Programming   untuk membantu anda melahirkan   normal dengan   tenang dan   meminimumkan   ( bahkan   menghilangkan ) rasa sakit   ketika proses   persalinan .

Cara Pakai :   Didengarkan   dengan   headphone   atau speaker   sambil duduk   santaiatau berbaring .   Mata   dipejamkan   untuk merasakan   stimulasi gelombang otak .   Dalam sehari disyorkan   mendengar   Brainwave ini   selama   30   minit .   Jika anda tidak   ada   masa lapang untuk mendengar   Brainwave ini   secara khusus ,   maka   anda   boleh   dengar   Brainwave ini   waktu menjelang   tidur .   Tiada masalah   jika anda   tertidur ketika   mendengar   Brainwave ini .

Harga :   RM150

Terapi Brainwave Untuk Memudahkan Bersalin Tanpa Rasa SakitTerapi  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing   digunakan   untuk ibu   hamil untuk   agar   boleh melakukan   persalinan normal dengan   tenang dan   mengurangkan   rasa   sakit .   Banyak manfaat yang didapati   dari terapi   Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing   bagi ibu - ibu hamil   /   ibu - ibu   selepas   melahirkan dalam mempersiapkan   janin   menjadi anak   cerdas dan   berkualiti

1)  Bagi ibu   hamil   mahupun   bayi ,   terapi  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing   dapat menimbulkan   reaksi   psikologi , kerana   brainwave   dapat menenangkan   dan juga memberikan   rangsangan   selesa .

2)  Aktiviti   terapi  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing   dapat   membantu ibu - ibu hamil   agar tetap   dapat mempertahankan   keseimbangan antara   kesihatan   jasmani ,   fikiran ,   dan emosi .

3)  Melalui   rangsangan - rangsangan  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing yang   diperdengarkan kepada   bayi secara teratur ,   maka dapat   memberikan pengaruh yang   sangat besar   bagi pertumbuhandan perkembangan   bayi tersebut   di kemudian hari.

4)  Keadaan   santai   yang dihasilkan oleh   terapi  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing dan   stimulasi   gelombang   otak akan   mengurangkan   rasa   sakit   bersalin .   Hal   ini boleh terjadi   kerana dalam   keadaan santai   yang dalam   otak   melepaskan hormon   anestesia   secara semulajadi.

MANFAAT ANUGERAH AGUNG BRAINWAVE EASY BIRTHING 

Keuntungan Bagi Ibu: Ibu hamil boleh mengawal atau mengurangkan kadar rasa sakit ketika melahirkan,  meminimumkan stress, kemurungan saat masa melahirkan,kerana ibu jauh lebih muda boleh  mengawal  emosinya, ibu akan mendapatkan rasa selesa, ketenangan, dan kebahagiaan  kerana  persalinan  yang lancar. Mencegah keletihan yang berlebihan saat persalinan,  mengurangkan  komplikasi perubatan dalam melahirkan.
 
Keuntungan Bagi Janin: Janin merasa ada kedekatan emosi dan Ikatan batin lebih kuat, kerana ketika melakukan terapi brainwave, Ibu dan Janin menjalinkan komunikasi difiikiran bawah sedar, bayi yang  dilahirkan relatif tidak kekurangan oksigen, Janin juga merasa damai dan mendapatkan  getaran  tenang  serta pertumbuhan hormon melalui plasenta lebih seimbang.

Keuntungan Bagi Suami: Merasa lebih tenang dalam mendampingi proses kelahiran, emosi kehidupan suami isteri lebih seimbang, (kerana ada wanita hamil yang bawaannya marah-marah,  lebih  ego,  dll)  boleh di seimbangkan dengan Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing   . 

Keuntungan Bagi Doktor dan Para Perubatan: Kerja lebih mudah dan ringan,kerana ibu hamil yang mengikuti program  Anugerah Agung Brainwave Easy   Birthing    lebih stabil emosinya, tidak banyak mengeluh.  Proses persalingan jauh lebih lancar dan cepat, tidak banyak mengeluh.  Proses  persalingan jauh lebih lancar dan cepat. Meminimumkan penggunaan ubat  bius,  kemungkinan  persalinan lebih kecil. proses pembukaanjalan lahir lebih pendek, meminimumkan penggunaan induksi.

Terapi Brainwave Untuk Memudahkan Bersalin Tanpa Rasa Sakit