Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Rawatan Masalah Berkaitan Psikologi

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(DEPRESSION CURE NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Pada dasarnya depresi adalah ketidakseimbangan hormon di dalam otak yang disebabkan kerana faktor biologi  murni atau kerana adanya suatu trauma mental yang menyebabkan stress berpanjangan .

Brainwave ini di program khusus untuk membantu mengatasi depresi dengan menstimulasi otak dengan mencipta pola gelombang otak tertentu supaya otak menyeimbangkan pengeluaran serotonin dan dopamine secara semula jadi.

Anda yang mengikuti program ini saya bekalkan dengan 4 file audio brainwave yang dibuat dengan menggabungkan terapi bunyi dan stimulasi gelombang otak.

Setiap file audio brainwave berdurasi 30 minit.

TERAPI UNTUK MENGUBATI DEPRESI

Nama Produk Brainwave : Depression Cure

Keterangan : Pada dasarnya depresi adalah ketidakseimbangan hormon di dalam otak yang disebabkan kerana faktor biologi murni atau kerana adanya suatu traumamental yang menyebabkan stress berpanjangan.   Brainwave ini membantu mengatasi depresi dengan menstimulasi otak dengan mencipta pola gelombang otak tertentu supaya otak menyeimbangkan pengeluaran serotonin, norepinephrine, dandopamine secara semula jadi.

Cara Pakai : Didengarkan dengan headphone atau speaker sambil duduk santai atau berbaring.   Mata dipejamkan untuk merasakan alunan Brainwave.   Dalam sehari disyorkan mendengar Brainwave ini selama 30 minit.   Jika anda tidak ada masa lapang untuk mendengar Brainwave ini secara khusus, maka anda boleh dengar Brainwave ini waktu menjelang tidur.   Tiada masalah jika anda tertidur ketika mendengar Brainwave ini.

Harga : RM150

Menjadi seorang yang bahagia dan penuh canda tawa merupakan perkara yang sukar bagi yang sedang dalam keadaan kemurungan.   Perasaan yang muncul dari dirinya dipenuhi dengan perasaan negatif dan cenderung meletakkan segala sesuatu yang terjadi pada dirinya secara buruk.   Orang yang mempunyai kecenderungan kemurungan lebih memilih untuk bersendirian berbanding berkumpulan sosial. Penyebabnya boleh dari pelbagai macam hal.   Dengan Brainwave ini boleh memberikan stimulus kepada otak agar otak menjadi rileks dan mampu mengawal diri, fikiran dan perasaan dengan lebih baik.   Dengan gelombang otak tertentu makadapat memberikan respon yang positif terhadap fikiran sekalipun mempunyai kecenderungan mengalami gejala kemurungan.

BAGAIMANA MENGATASI KEMURUNGAN DAN MENGUBAH HIDUP ANDA

Depresi boleh mempunyai kesan negatif pada hidup anda. Depresi merupakan perasaan yang dialami oleh setiap orang pada satu masa dalam kehidupan mereka.   Artikel ini menjelaskan bagaimana mengatasi kemurungan dan mengubah hidup anda dengan menyingkirkan kesan-kesan negatif yang muncul dari kemurungan.

Perasaan-perasaan negatif seperti kesedihan, kebimbangan, dan kecewa merupakan perasaan-perasaan yang am dirasakan oleh banyak orang.   Merupakan suatu hal yang wajar jika anda merasa kecewa setelah mengalami kegagalan, sedih, perpisahan atau kehilangan.

Sekali lagi, perasaan-perasaan tersebut adalah hal yang wajar dan dalam beberapa kejadian, perasaan-perasaan tersebut justeru boleh digunakan untuk kebaikan kita kerana perasaan-perasaan tersebut menunjukkan kelemahan kita.Pengalaman yang muncul dari keadaan negatif dalam hidup kita tersebut memberikan kita keberanian dan kemahuan   untuk mengubah hidup kita serta kekuatan untuk menangani kemurungan dan situasi negatif lain di masa akan datang.

Ketika perasaan negatif seperti ini terus menerus muncul, berlangsung lebih dari dua minggu, dan mula mengganggu aktiviti sehari-hari kita, pekerjaan, diet, tidur dan hubungan kita, maka kemungkinan besar kita mengalami kemurungan dan kita perlu mencari cara untuk mengatasinya.   Ciri-ciri utama kemurungan adalah perasaan negatif dan kesedihan yang sangat mendalam dan berlaku dalam masa yang lama.

APA GEJALA-GEJALA UTAMA DEPRESI YANG MUNCUL DALAM KEHIDUPAN KITA?

Duka berpanjangan

Stamina rendah dan sering merasa letih

Bertambah atau berkurangnya nafsu makan

Bertambah atau berkurangnya keinginan untuk tidur

Stress, cepat marah dan kecewa

Tidak ada hasrat seksual

Tidak mempunyai harapan terhadap masa depan

APA PENYEBAB UTAMA DEPRESI?

Kurang Berfikir Positif

Apabila seseorang mengalami kemurungan, mereka merasa bahawa sesuatu yang buruk akan berlaku, dan ini akan berlaku berulang kali.   Dalam kejadian seperti ini, orang tersebut melihat lebih banyak perkara buruk terhadap sesuatu; secara sedar atau tidak sedar.   Mereka selalu menumpukan perhatian mereka kepada masalah dan mengabaikan kejayaan dan kejayaan yang mereka raih.

Bagi seseorang yang berfikiran negatif dan mempunyai kecenderungan kemurungan, segala hal yang terjadi merupakan cermin dari permasalahan dan kemunduran.   Perubahan dalam diri seseorang atau perubahan persekitaran, yang merupakan perubahan wajar, dalam fikiran seseorang yang kemurungan merupakan bukti bahawa sesuatu yang buruk berlaku kerana mereka.

Kurangnya Rasa Percaya Diri

Orang-orang yang kemurungan tidak memiliki rasa percaya diri dan mereka selalu menganggap semua yang berlaku sebagai kegagalan mereka.   Bahkan kesalahan sekecil apapun mereka anggap sebagai masalah besar dan mereka hal-hal tersebut menguras perhatian mereka jauh lebih besar dari orang pada umumnya.

Lebih memperhatikan kesalahan

Dalam kehidupan, kita pasti melakukan kesalahan; beberapa orang membuat lebih banyak kesalahan.   Orang yang kemurungan lebih memfokuskan diri pada jumlah kesalahan yang mereka buat.   Sebagai hasilnya, mereka menciptakan kesan negatif mengenai kesalahan.

Merasa Tertekan kerana Pelbagai Kewajipan Dalam Hidup

Dalam situasi ini, orang-orang selalu berfikir tentang apa yang seharusnya mereka lakukan dan tidak seharusnya mereka lakukan.   Hasilnya, di penghujung hari mereka terbeban oleh sejumlah komitmen.   Orang-orang dengan pola pikir seperti ini menumpukan fikiran mereka pada kepahitan dan kekecewaan dan juga mempengaruhi perilaku orang-orang di sekitar mereka.

Merasa Lemah

Terapi Brainwave Untuk Mengubati dan Mengatasi Depresi (Kemurungan)Permasalahan bagi orang yang mengalami kemurungan adalah mereka merasa tidak ada satu hal pun yang boleh memuaskan mereka.   Bahkan ketika mereka menyedari mereka boleh memperbaiki mood mereka, mereka tidak melakukannya.Nasihat yang mereka peroleh dari teman-teman dan keluarga dianggap tidak perlu dan tak berguna.   Satu hal yang paling mereka rasakan adalah ketidakmampuan mereka untuk berharap, atau terinspirasi oleh sesuatu dan memperhatikannya.

Mereka menyedari seperti apa diri mereka dalam keadaan normal tetapi mereka tidak suka.   Mereka menyedari apa yang seharusnya mereka lakukan tetapi mereka tidak mampu melakukannya.   Mereka menyedari apa yang orang lain inginkan dari mereka, namun mereka tak mampu memberikannya.   Mereka tidak berharap pada suatu masa keadaan akan pulih.   Mereka kehilangan harapan dan harapan perlahan hilang dari diri mereka.   Pada titik ini, kemurungan tidak membiarkan mereka merasakan kebahagiaan dan keyakinan.

BAGAIMANA KITA MENGATASI KEMURUNGAN?

Kita boleh mengatasi tekanan dengan bantuan seorang pakar.   Nasihat yang diberikan seorang pakar boleh sangat bermanfaat.   Rawatan yang diberikan bertujuan untuk memperbaiki mekanisme biologi dalam pola fikir yang membolehkan seseorang merasa depresi.   Untuk mengatasi kemurungan dengan berkesan, anda perlu menukar pandangan dan pola pemikiran anda.   Dengan mengubah pola pemikiran bagi mereka yang menderita kemurungan, anda boleh mencipta perlindungan jangka panjang terhadap kemurungan.

Bagaimana Mengatasi Kemurungan dengan Bergantung Diri Sendiri?

Selain bantuan dari seorang pakar, anda boleh mengatasi depresi dengan bergantung pada diri anda sendiri, antara lain dengan:

Menerima Diri Anda Sendiri dan Kelemahan anda

Jika anda tidak mampu mengatasi kemurungan seorang diri dan jika usaha anda tidak berjaya, yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah dengan menerima kekurangan tersebut.   Daripada cuba mengubah hidup anda dengan paksa, anda perlu menerima diri anda, dengan apa yang anda rasakan dan menumpukan perhatian pada hal-hal yang anda mampu lakukan.

Depresi akan lenyap tetapi kita tidak boleh meramalkan bila-bila kemurungan akan berlaku.   Kemajuan terapi bergantung pada banyak faktor.   Anda tidak perlu cuba mengubah hal-hal yang memang tidak boleh anda ubah.   Setiap kali anda perlu melakukan yang terbaik untuk membantu diri anda sendiri tetapi pada masa yang sama anda juga harus menerima kelemahan anda.

Terimalah fakta bahawa anda sedang mengalami kemurungan dan hiduplah bersama secara harmoni hingga anda berjaya mengatasinya.   Tidak ada seorang pun yang suka merasa kemurungan, namun anda harus memahami bahawa tidak ada gunanya untuk terus menerus mengatasi kemurungan pada titik ini kerana anda belum mempunyai kekuatan, determinasi, dan keinginan untuk maju.   Cubalah untuk menerima apa yang sedang berlaku dalam diri anda dan sekitar anda dan tunggu sehingga kekuatan anda kembali dan anda merasa mampu untuk mengatasi kemurungan.

Kenali Fikiran-Fikiran Serta Perasaan Negatif anda

Supaya anda mampu mengubah dan mengawal fikiran negatif yang membuat anda terperangkap dalam kitaran kemurungan, adalah penting bagi anda untuk mengenali alasan-alasan tersebut, yang merupakan punca utama anda merasa depresi.

Teknik yang boleh digunakan adalah dengan mencatat fikiran negatif anda setiap hari selama beberapa waktu.   Lalu anda boleh menghabiskan masa kira-kira 20 minit setiap hari untuk mengenali, mengelompokkan, dan memeriksa fikiran-fikiran negatif tersebut.   Nota fikiran-fikiran anda dan pemeriksaan atas penyebab rasa tekanan tersebut akan membuat anda mampu mengenali alasan mengapa anda terdorong ke keadaan mental yang buruk dan berakhir dengan kemurungan.Dengan mengenali pola pemikiran negatif tersebut, anda mampu mencegah, dan memperbaiki bahkan menghentikan kitaran kemurungan.

Bagaimana Mengatasi Kemurungan Dengan Perubatan

Walaupun anda mempunyai alasan yang tepat untuk mengelakkan penggunaan ubat yang berlebihan, anda boleh mengatasi depresi dengan menggunakan ubat-ubatan; khususnya ubat anti kemurungan.

Ubat anti kemurungan mempengaruhi otak dan sel-sel saraf.   Secara lebih khusus, ubat-ubatan bekerja dengan menukar reaksi kimia (neurotransmitter), yang digunakan sel saraf untuk berkomunikasi antara satu sama lain.

Ubat anti kemurungan merupakan ubat yang selamat untuk digunakan.   Ubat seperti ini tidak menimbulkan kebergantungan, tidak mempunyai kesan sampingan yang berbahaya dan boleh membantu anda mengatasi kemurungan.   Tujuan menggunakan ubat anti kemurungan bukanlah untuk mengatasi masalah anda dengan cepat, tetapi untuk memberikan diri anda peluang untuk merasa lebih baik.

PERHATIAN: penggunaan ubat anti kemurungan apapun harus dilakukan selepas rundingan dan pemberian resepi doktor.

BAGAIMANA MENGATASI KEMURUNGAN MENGGUNAKAN PSIKOTERAPI - CARA TERBAIK MENGATASI KEMURUNGAN

Depresi merupakan indikasi bahawa anda mempunyai masalah dalam diri anda yang perlu anda temukan solusinya.   Depresi bukan hanya sekadar penyakit, melainkan isyarat dari otak yang harus anda pecahkan.
Mengatasi kemurungan harus anda lakukan sebagai cara untuk membangunkan diri anda dan ganjaran untuk mengubah hidup, otak, dan pola fikir anda.

Ahli Psikoterapi boleh membantu anda memahami alasan-alasan psikologi yang menyebabkan kemurungan dan menawarkan anda sokongan untuk melalui proses yang sukar tersebut.

Psikoterapi Dapat Membantu Anda Mengatasi Kemurungan Melalui :

Menyiasat punca kemurungan dalam fikiran dan sikap anda secara lebih mendalam

Membantu anda mengenali masalah yang menyebabkan kemurungan mana yang boleh anda selesaikan dan masalah mana yang harus anda jalani bersamaan dengan hidup anda

Memperbaiki hubungan anda

Membantu anda mencari kebahagiaan hidup yang hilang kerana tekanan

Membantu anda mengekspresikan perasaan anda dengan lebih baik

Membantu anda meningkatkan rasa percaya diri dan harga diri anda

Membantu anda mengubah hidup anda menjadi lebih baik

Membantu anda dalam menetapkan tujuan hidup anda yang akan meningkatkan kualiti hidup anda

Semakin sihat dan kuat diri anda, semakin mudah pula anda mengatasi kemurungan dengan bantuan psikoterapi.   Namun adalah penting bagi anda untuk mengembangkan teknik peribadi anda untuk memantau dan mengawal diri anda sendiri untuk mengubah pandangan serta pola fikir mengatasi kemurungan.

MENGATASI KEMURUNGAN | MENGHILANGKAN DEPRESI

Mengalami down dalam suatu masa adalah perkara yang normal dalam kehidupan manusia.

Namun ketika kekosongan dan putus asa selalu ada dalam hati dan tidak mahu pergi dari kehidupan kita, ini adalah kemungkinan anda mengalami gejala kemurungan.

Tidak hanya sekadar kesedihan belaka, kerana ini akan berpengaruh langsung pada semua aspek kehidupan, dimana anda akan kehilangan ghairah untuk melakukan hobby anda.

Tidak berminat untuk menjalin pertemanan atau ber ha ha hi hi dengan teman anda. Setiap hari rasanya menjadi membosankan, tidak ada ertinya. Namun tidak bererti anda tidak dapat mengatasi kemurungan. Anda boleh mengatasi kemurungan dan menghilangkan tekanan dengan bantuan dan support.

Beberapa orang yang kemurungan mungkin tidak mengalami kesedihan, namun yang dialami adalah perasaan kosong, apatis, sering marah, agresif dan cepat penat

MENGATASI DEPRESI - GEJALA KEMURUNGAN

Ini adalah beberapa dari gejala-gejala dari kemurungan

Anda susah tidur
Anda tidak boleh / susah menumpukan perhatian atau pekerjaan yang semula mudah rasanya sekarang menjadi sukar
Anda tidak ada harapan dan merasa tidak ada yang boleh menolong
Anda sering merasa sedih
Anda kehilangan nafsu makan atau bahkan makan berlebihan
Anda menjadi lebih temperamen, mudah marah, mudah meletup-ledak
Anda merasa mudah atau cepat lelah dan penat
Anda merasa hidup tidak ada ertinya lagi
Dll

MENGHILANGKAN DEPRESI

Sekarang pertanyaanya bagaimana menghilangkan tekanan ini?   Anugerah Agung Brainwave Depression Cure boleh membantu untuk menghilangkan dan mengatasi kemurungan.   Dengan menggunakan Anugerah Agung Brainwave Depression Cure kita boleh melepaskan emosi yang membuat tekanan.Klinik Terapi Otak Anugerah Agung menggabungkan alat EEG Brain Mapping dan Brainwave untuk mengatasi dan menghilangkan tekanan.

Berdasarkan pengalaman kami, ada beberapa faktor penyebab kemurungan, antaranya adalah

Kesepian

Kekurangan sokongan dari keluarga atau persekitaran

Pengalaman stress yang baru dialami

Dari keluarga yang mempunyai sejarah kemurungan

Masalah perkawainan atau hubungan dengan ayah dan ibu atau anak

Ketegangan financial

Pernah mengalami trauma sexual ketika kecil

Dll

Biasanya kemurungan mempunyai akar masalah yang lebih kompleks berbanding dengan kes yang lain.   Jadi akar masalahnya tidak hanya satu, biasanya lebih daripada satu.   Kerana itu kemurungan akan memerlukan sekitar 4-6 kali sesi terapi EEG Brain Mapping ataupun bagi jarak jauh cukup menggunakan Anugerah Agung Brainwave Depression Cure.

Terapi Brainwave Untuk Mengubati dan Mengatasi Depresi (Kemurungan)