Laman Utama
Terapi Brainwave Untuk Rawatan Masalah Berkaitan Psikologi

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(CHANGE YOUR BAD HABIT NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Membantu anda dalam usaha mengubah atau menghilangkan pelbagai kebiasaan buruk. Ditubuhkan untuk anda yang ingin membuktikan kepada diri sendiri bahawa anda adalah manusia merdeka yang mampu lepas dari  kebiasaan buruk. Brainwave dan stimulasi gelombang otak membawa anda ke keadaan  disosiasi  (pelepasan) dengan kebiasaan  buruk anda.

Sedangkan  kaedah  Quantum Mind Programming bertujuan untuk  memotivasi  perubahan dan  memprogram  semula  fikiran anda sendiri. Anda saya lengkapi dengan 3 file audio brainwave.

Dua file audio untuk sesi terapi bunyi, dan satu file audio untuk sesi pemrograman fikiran (Quantum Mind Programming) .

TERAPI UNTUK MENGUBAH KEBIASAAN BURUK

Nama Produk Brainwave : Change Your Bad Habit

Keterangan : Membantu anda dalam usaha mengubah atau menghilangkan pelbagai kebiasaan buruk.   Diprogramkan untuk anda yang ingin membuktikan kepada diri sendiri bahawa anda adalah manusia merdeka yang mampu lepas dari kebiasaan buruk.   Brainwave stimulasi gelombang otak membawa anda ke keadaan disosiatif (pelepasan) dengan kebiasaan buruk anda.   Sedangkan kaedah Quantum Mind Programming bertujuan untuk memotivasi perubahan dan memprogram semula fikiran anda sendiri.

Cara Pakai : Didengarkan dengan headphone atau speaker sambil duduk santai atau berbaring.   Mata dipejamkan untuk merasakan alunan Brainwave.   Dalam sehari disyorkan mendengar Brainwave ini selama 30 minit.   Jika anda tidak ada masa lapang untuk mendengar Brainwave ini secara khusus, maka anda boleh dengar Brainwave ini waktu menjelang tidur.   Tiada masalah jika anda tertidur ketika mendengar Brainwave ini.

Harga : RM130

Terapi Brainwave Untuk Mengubah Kebiasaan (Tabiat) BurukDr Michael Merzenich, seorang profesor di University of California di San Francisco, telah mempelajari fenomena yang telah lama membuat kita bingung yakni tentang kebiasaan buruk.   Jika kita boleh berubah, kenapa kita tidak?   Sama seperti seekor tikus yang telah melakukan manuver labirin 100 kali, anda mempunyai kebiasaan buruk yang telah mendorong perubahan ke dalam otak anda.   Sehingga ketika kebiasaan buruk memenuhi otak, maka sangat sukar bagi kebanyakan orang untuk menukar kebiasaan buruk.
 
Dr Merzenich mengatakan bahawa seorang seperti seorang pakar bedah atau seorang pemuzik, mempunyai pusat di otak mereka yang muncul pada saat mereka melakukan pekerjaannya.   Seorang pemain trompet, misalnya, mempunyai perwakilan gelombang otak mereka untuk daerah yang mengendalikan bibir mereka, nafas mereka, dan jari mereka.

Anda juga mempunyai ribuan corak gelombang otak yang telah tertanam ke dalam otak anda untuk menampung kegiatan sehingga beberapa dibentuk menjadi kebiasaan.   Hal ini boleh dari kebiasaan yang baik, seperti bersenam setiap hari, ataupun kebiasaan buruk, seperti bermalas-malasan.   Dan dengan mengubah pola gelombang otak itu maka kita secara automatik juga boleh mengubah kebiasaan buruk kita.

Punyakah anda sebuah kebiasaan yang mungkin mengganggu anda, seperti kebiasaan menunda sesuatu, atau kebiasaan datang telat, atau kebiasaan marah-marah.   atau kebiasaan buruk yang lain.

Makna kebiasaan berasal dari kata biasa, yang mengandungi erti pengulangan atau sering melakukan.   bahawa kebiasaan itu berlaku melalui pengulangan.Sesuai dengan kenyataan tersebut, maka jika suatu perbuatan atau tingkah laku yang dilakukan seseorang secara berulang-ulang dalam hal yang sama, akan menjadi suatu kebiasaan.kebiasaan juga boleh disimpulkan sebagai merupakan suatu cara bertindak yang telah dikuasai yang bersifat tahan uji, seragam dan banyak sekurang-kurangnya   automatik.   Kebiasaan biasanya berlaku tanpa disertai kesedaran pada pihak yang mempunyai kebiasaan itu.

Berat memang mengubah kebiasaan yang dilakukan dalam jangka masa yang cukup lama, hal yang paling penting dalam mengubah kebiasaan adalah dengan mengubah Mindset Anda Melakukan perubahan tentu memerlukan tindakan nyata, dan tindakan boleh berlaku kerana dorongan dari pemikiran, Sebagai manusia, kita semua selalu dikuasai oleh keinginan primitif dan   dorongan asas, namun inilah yang justeru mengarahkan fikiran dan perhatian kita pada tujuan yang lebih tinggi dan lebih baik.   Pemikiran menghasilkan cita-cita dan pengejaran untuk bertindak dan berubah.

Mungkin kita pernah berusaha mati-matian untuk melakukan sebuah perubahan dalam kebiasaan buruk kita, tapi hanya berakhir dengan kegagalan.   Yang sebenarnya, keinginan kita akan berakhir tanpa harapan jika tidak diikuti dengan sokongan dari kekuatan fikiran bawah sedar kita.   Pemikiran bawah sedar ini dapat dapat berasal dari imaginasi, tapi imaginasi juga tak dapat dipaksakan dalam fikiran bawah sedar.   Keinginan kita seharusnya tidak digunakan untuk melawan kebiasaan buruk yang ingin kita ubah.   Tapi dengan keinginan kita ini kita dapat membangkitkan dan menarik pemikiran bawah sedar kita pada sesuatu yang lebih tinggi dan lebih baik.   Yang sebenarnya, fikiran bawah sedar kita tak peduli pada kebiasaan yang kita lakukan.   Ini hanya soal kesanggupan kita untuk melakukan kebiasaan baik sama halnya dengan kebiasaan buruk yang telah melekat dalam diri kita.   Kitalah yang menentukan nasib kita sendiri, yakni dengan mengawal imaginasi dan pemikiran kita.   Arahkan seluruh fikiran, dan tumpuan pada hal-hal baik yang ingin anda lakukan untuk mengubah kehidupan anda.   Biarkan fikiran bawah sedar anda membantu anda membina semua kebiasaan baik diharapkan dapat mendorong kejayaan.

Terapi Brainwave Untuk Mengubah Kebiasaan (Tabiat) BurukSatu hal yang perlu anda ingat Menciptakan kebiasaan baru / mengubah kebiasaan buruk tidaklah mudah, kecuali punya alasan kuat dan bererti.   Apabila anda tak boleh mengubah kebiasaan secara khusus, kerana 'Kebiasaan' berlaku di dalam hidup kita dan menjadi sebahagian dari hidup kita.   Pertama sekali anda yang membentuk kebiasaan selanjutnya dia yang akan membentuk anda.   mengalahkan kebiasaan yang sudah melekat pada kita hampir sepanjang hidup memang bukan perkara mudah.   Dan cepat atau lambat pelbagai godaan akan menghalang anda untuk melakukan sebuah perubahan, sesekali anda mungkin mengalami kekalahan.Jika itu berlaku, yang paling penting adalah jangan memberi perhatian pada kekalahan itu.   Sebaliknya, segeralah memulakan kembali, dan buat catatan tentang kegagalan anda kali ini, yang tentu boleh dijadikan sebagai pengalaman.   Tolak diri anda semula untuk mencapai apa yang anda ingin raih.   Jika anda bersedia untuk terus gigih dan kegigihan itu akan jadi sebuah kebiasaan.

Ya Hanya dengan disiplin untuk membiasakan kembali kebiasaan yang bertentangan dengan kebiasaan telah biasa kita lakukan, kita dapat mengubah kebiasaan kita yang kita ingin ubah, dan kita boleh maju ketahapan kesedaran yang lebih tinggi.   ya untun membuat sesuatu menjadi suatu kebiasaan kita (bukan kegiatan sesaat) maka anda perlu melakukan tiga langkah.   Pertama, Jangan tunda, lakukan saat ini juga.  

Apabila anda menunda suatu kegiatan maka semakin hari tumpukan kebiasaan yang akan anda ciptakan akan semakin banyak dan itu boleh membuat frustasi.  

Lebih baik lakukan sedikit demi sedikit tetapi konsiten daripada menunda dan kemudian kegiatan itu kita lakukan borongan maksudnya adalah fokuskan pada satu kegiatan yang akan anda jadikan kebiasaan.  

Jangan buru-buru.oleh kerana itu Hati-hati apabila anda melakukan aktiviti dengan intensitas yang berulang semula.   Syukur apabila kegiatan itu adalah aktiviti yang positif dan pantas untuk terus dilanjutkan serta dijadikan kebiasaan.   Namun bila aktiviti atau tindakan yang anda lakukan secara berulang ulang adalah suatu kebiasaan buruk, maka sudah tiba masanya untuk segera berubah.

Ada hal penting dalam membina sebuah kebiasaan adalah dengan cara menukar kebiasaan buruk dengan kebiasaan yang baru.   Ramai orang cuba membentuk kebiasaan baru, tetapi gagal kerana mereka tidak memperuntukkan masa yang diperlukan untuk itu.   Mereka cuba menambah sebuah kebiasaan baru ke dalam jadual rutin mereka yang sudah padat.   Contohnya, mereka telah memulakan satu kebiasaan selama beberapa hari berturut-turut, tapi kemudian melalui satu atau dua hari kerana merasa tidak mempunyai masa, dan akhirnya menyerah.   Padahal, jika saja mereka mahu menukar sebuah kebiasaan lama, seperti menonton TV atau menelefon, dengan kebiasaan baru tersebut, mereka tidak akan merasa kekurangan masa.   Dengan demikian, kejayaan lebih mudah diraih.

Menukar sebuah kebiasaan buruk dengan kebiasaan baik sebenarnya cukup mudah, Langkah pertama ialah memutuskan apa yang ingin anda lakukan, Tapi hati-hati dengan keputusan anda!   Jangan 'menelan' lebih dari batas kemampuan anda.   Itulah sebabnya mengapa lebih baik membina hanya satu kebiasaan dulu dalam satu kali. Kebiasaan anda akan boleh anda ubah dalam 21 hari, Berdasarkan kajian ilmiah, bila suatu hal dilakukan terus-menerus selama 21 hari, maka hal itu akan menjadi sebahagian daripada kehidupan seseorang.   Hal ini membuat kita merasa mudah menjalankan suatu kebiasaan baru tanpa perlu merasa terpaksa.tidak percaya mari kita cuba mengubah kebiasaan yang ingin kita robah dalam 21 hari kedepan ...

"Setiap orang mempunyai kebiasaan buruk, dan umumnya mereka tahu kebiasaan buruk macam apa itu dan apa yang perlu dilakukan untuk menghapuskannya, maka lakukanlah ..."

Terapi Brainwave Untuk Mengubah Kebiasaan (Tabiat) Buruk