Laman Utama
Terapi Brainwave Bayi dan Kanak-Kanak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(SUPER GENIUS BABY NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Nama Produk Brainwave : Anugerah Agung Brainwave For Super Genius Baby

Keterangan : Terapi Brainwave untuk janin dalam kandungan dan bayi sampai usia 1 tahun. Merangsang otak janin dan bayi untuk berkembang dengan maksimum. Sangat bermanfaat agar otak anak Anda berkembang lebih cerdas, sempurna dan terhindar dari gangguan mental seperti autism dan hiperaktif. Selain baik untuk bayi, Brainwave For Super Genius Baby ini juga baik untuk ibu yang mengandung kerana dapat memelihara perasaan damai dan meningkatkan taraf kesihatan.

Panduan Penggunaan : Boleh didengarkan oleh ibu hamil dengan speaker atau headphone sejak usia kehamilan berapapun. Disarankan didengarkan minimum 30 minit setiap hari sambil duduk santai, tidur atau ketika akan tidur di malam hari. Tidak masalah jika Anda tertidur ketika mendengarkan terapi brainwave ini. Apabila bayi Anda sudah lahir, maka boleh diperdengarkan sesering mungkin atau disarankan paling tidak 30 minit setiap hari kepada bayi anda. Keterangan lengkap ada dalam Panduan Terapi yang sudah termasuk dalam brainwave ini.

Harga : RM 150

STIMULASI OTAK UNTUK MENCETAK BAYI GENIUS

Terapi Brainwave untuk janin dalam kandungan dan bayi sampai usia 1 tahun. Merangsang otak janin dan bayi untuk berkembang dengan maksimum. Berguna agar anak Anda tumbuh lebih cerdas, sempurna dan terhindar dari gangguan mental seperti autism dan hiperaktif. Selain baik untuk bayi, Brainwave Super Genius Baby ini juga baik untuk ibu yang mengandung kerana boleh memelihara perasaan damai dan meningkatkan kesihatan.

Sel otak pada bayi dibentuk semenjak 6 bulan masa kehamilan. Kerana itu, proses stimulasi sudah boleh dan harus dilakukan semenjak usia janin 23 minggu. Stimulasi dapat berperanan untuk peningkatan fungsi sensorik (dengar, raba, lihat rasa, cium), motorik (gerak kasar, halus), emosi-sosial, percakapan, kognitif, kreativiti (moral, kepemimpinan). Selain itu, stimulasi juga dapat merangsang sel otak (sinaps). Dalam masa kehamilan, proses stimulasi boleh dilakukan dengan berbagai cara.

Keperluan stimulasi atau upaya merangsang anak untuk memperkenalkan suatu pengetahuan ataupun keterampilan baru ternyata sangat penting dalam peningkatan kecerdasan anak. Stimulasi pada anak dapat dimulai sejak calon bayi berwujud janin, sebab janin bukan merupakan makhluk yang pasif. Di dalam kandungan, janin sudah dapat bernafas, menendang, menggeliat, bergerak, menelan, menghisap ibu jari, dan lain-lain.

RANGSANGAN BAYI 1 BULAN

Perkembangan bayi anda bulan ini :

Bayi boleh melihat benda 8-10 inci walaupun belum detail dengan spektrum warna penuh.
Dia mengikuti benda dengan matanya perlahan-lahan dari jarak yang sangat pendek.
Dia meniru ekspresi wajah yang sederhana dan ketika seseorang berkomunikasi padanya, ia kelihatan serius.
Dia terkejut oleh suara keras atau tak terduga.
Tangannya terkepal.

Mainan Rangsangan yang tepat untuk usia ini :

Mainan yang bergerak, Mainan yang bergerak membantu anak anda untuk dapat fokus dan memperbaiki penglihatannya. Menonton objek bergerak di atasnya merangsang pelacakan visual, dan jika mainan tersebut mengeluarkan muzik atau suara, dapat meningkatkan kemahiran bayi untuk mendengar. Dan irama yang menenangkan dan pemandangan yang berulang-ulang boleh membantu bayi untuk tertidur.

Kotak muzik, Bayi mempunyai pendengaran yang baik sejak awal, jadi mainan bermuzik atau rakaman suara yang damai dari alam adalah cara yang bagus untuk meningkatkan kemahiran mendengar serta dapat menenangkan bayi anda. Sebuah mainan yang menggabungkan muzik dengan lampu dapat merangsang lebih daripada satu panca indera, juga untuk menggalakkan pelacakan visual bayi.

Mainan boneka yang lembut, Bayi dapat mengenali dan bertindak balas terhadap wajah sejak awal. Ketika mereka membangunkan kemampuan untuk fokus, hati bayi terhibur melihat wajah yang akrab. Boneka dengan tekstur lembut untuk dipeluk dapat menenangkan bayi.

Cermin yang selamat untuk bayi, Jauh sebelum bayi menyedari siapa yang tersenyum pada cermin, mereka suka menatap refleksi mereka sendiri, terpesona dengan apa yang mereka lihat di sana.Hal ini mendorong pengakuan diri dan meningkatkan perkembangan emosional.Hal ini juga menggalakkan koordinasi mata-tangan saat bayi menyentuh cermin.

RANGSANGAN BAYI 2 BULAN

Perkembangan bayi anda bulan ini :

Dia mungkin tersenyum pada orang lain dan bergumam bila diajak bicara.
Dia menunjukkan kegembiraan dengan melambaikan tangan dan kaki.
Dia mampu belajar bahawa satu peristiwa mengikuti peristiwa lain.
Dia akan berbalik ke arah suara di sampingnya, tapi dia hanya boleh mencari suara-suara yang ada di depannya.
Dia mula boleh belajar untuk membuat sesuatu terjadi.

Mainan Rangsangan untuk usia ini :

Tikar / matt untuk beraktiviti, Indera adalah sumber pertama bayi anda untuk belajar. Aktiviti senam lantai meningkatkan kemahiran visual dan mendengar melalui banyak stimulasi. Dan dengan menggalakkan anak anda untuk menendang, meraih dan menyentuh mainan yang digantung, mereka mengembangkan kemahiran motor dan meletakkan asas untuk memahami sebab dan akibat.

Mainan yang mendorong aktiviti fizikal seperti menendang, Menendang merupakan gerakan alami bayi untuk melatih otot-otot anak anda untuk digunakan berjalan suatu hari nanti. Bermain secara terus menerus yang mendorong gerakan menendang adalah permulaan yang baik. Pastikan anda meletakkan bayi anda di atas lampin yang tipis atau tidak sama sekali supaya dia boleh tidak menggerakkan kakinya.

Floor gyms dengan muzik, mainan yang digantung dan lampu warna-warni, Di usia ini lengan dan kaki bayi sangat aktif bergerak untuk meraih dan mencapai objek. Selimut yang lembut, penuh daya tarikan visual, tekstur yang berbeza, dan dipenuhi dengan pelbagai aktiviti dapat memenuhi banyak keperluan bayi anda-dari bersenam untuk perkembangan kemahiran motor sampai merangsang deria bayi untuk membangunkan kemahiran kognitif-semuanya boleh berada dalam satu mainan.

RANGSANGAN BAYI 3 BULAN

Pola makan dan tidur bayi anda sudah boleh dijangka sekarang. Dalam perkembangannya, bayi anda mencari cara baru untuk berkomunikasi dengan anda dan dunia dengan menyentuh, merasa dan meraih segalanya di dalam kawasan!Berikan mainan yang boleh merangsang deria, mainan bermuzik yang menenangkan dan mainan yang boleh digunakan untuk membaca isyarat bayi ketika sedang bermain bersama anda.

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia mengenal wajah ibu, dan tertarik pada wajah orang lain.
Semasa berbaring di perutnya, ia dapat mengangkat dirinya pada siku dan mengangkat dadanya.
Dia memalingkan kepala ke arah suara dan melihat anda apabila anda bercakap.
Dia tahu jika ada sesuatu yang asing baginya.

Mainan stimulasi untuk usia ini :

Rattle / mainan berbunyi yang boleh dipegang, Sekitar umur tiga bulan, bayi mulai menggenggam benda-benda dalam jangkauannya. Dan mereka mula belajar bahawa mereka boleh membuat sesuatu berlaku! Goyang kerincingan, munculah suara. Cuba lagi ... dan bayi mula memahami keajaiban sebab-akibat.

Floor Gyms, Di usia ini lengan dan kaki bayi sangat aktif bergerak untuk meraih dan mencapai objek. Selimut yang lembut, penuh daya tarikan visual, tekstur yang berbeza, dan dipenuhi dengan pelbagai aktiviti dapat memenuhi banyak keperluan bayi anda-dari bersenam untuk perkembangan kemahiran motor sampai merangsang deria bayi untuk mencabar kemahiran kognitif-semuanya boleh berada dalam satu mainan.

Cermin yang selamat untuk bayi, Jauh sebelum bayi menyedari siapa yang tersenyum pada cermin, mereka suka menatap refleksi mereka sendiri, terpesona dengan apa yang mereka lihat di sana.Hal ini mendorong pengakuan diri dan meningkatkan perkembangan emosional.Hal ini juga menggalakkan koordinasi mata-tangan saat bayi menyentuh cermin

RANGSANGAN BAYI 4 BULAN

Ini adalah masa yang tepat untuk membantu bayi yg berusia empat bulan menyedari, "Aku boleh membuat itu terjadi!" Ajarkan bayi anda tentang prinsip sebab-akibat dengan game sederhana atau berikan mainan bayi yang boleh meningkatkan koordinasi mata-tangan.

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia ketawa, menggeliat dan menjerit gembira.
Dengan bantuan anda, dia boleh meraih sesuatu.
Dia tertarik untuk menonton tangannya bergerak.
Dia boleh mengenali wajah yang akrab dan tertarik pada wajah orang lain.

Mainan stimulasi untuk usia ini :

Mainan yang boleh ditarik, disentuh, Pada tahap ini, bayi mula menggunakan tangan mereka untuk menyentuh, merasa dan meraih semua benda untuk menjelajah dan mencari sesuatu. Itulah sebabnya mengapa sekarang adalah masa yang baik untuk memberikan mainan yang mempunyai tekstur yang berbeza-beza dengan pelbagai bentuk yang boleh diraih.Mainan yang boleh dibawa-bawa memberikan kesempatan bermain kepada bayi di mana dan bila-bila masa kerana mereka belum dapat bergerak secara sendiri.

Mainan dengan pelbagai suara, warna cerah dan lampu, Warna cerah dan lampu yang paling mudah bagi bayi untuk dilihat sekarang.Apabila anda memperkenalkan pemandangan, suara dan tekstur untuk bayi anda, anda membantu menstimulasi deria dan menyediakan kumpulan memori yang berasal dari pengalaman untuk mengembangkan pemikiran imaginatif.

Mainan dengan wajah ramah, Reka bentuk yang unik dari wajah adalah hal pertama yang bayi kenali dan tanggapi. Ketika mereka membangunkan kemampuan untuk fokus, wajah yang akrab memberikan kekuatan positif, meningkatkan pembangunan kemahiran visual sambil memberikan keselesaan.

Rattle atau boneka pada cincin, Sekitar usia ini, bayi mula menggenggam benda-benda dalam jangkauannya. Dan mereka mula belajar bahawa mereka boleh membuat sesuatu berlaku! Goyang kerincingan, munculah suara. Cuba lagi ... dan bayi mula memahami keajaiban sebab-akibat.

RANGSANGAN BAYI 5 BULAN

Dengan peningkatan koordinasi mata-tangan, bayi berusia lima bulan tidak hanya melihat hal-hal, tetapi mencapai, meraih dan memilih juga! Tiap hari bawakan sesuatu yang baru untuk bayi anda. Untuk menarik perhatian bayi anda, kami cadangkan berikan pelbagai benda yang selamat dan permainan dalam pelbagai bentuk, saiz dan tekstur.

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia boleh menjangkau dan memegang mainan.
Dia tersenyum pada bayi lain-dan bayangannya sendiri!
Dia kini boleh melakukan beberapa perkara sama-contohnya, mengoceh dan meraih sesuatu secara serentak.
Apabila ditawarkan sebuah mainan, dia menyesuaikan kedudukan tangannya untuk menerima.

Mainan Rangsangan usia ini :

Mainan bergerak yang dapat diraih, Saat koordinasi mata-tangan bayi membaik, anda mungkin memperhatikan ada kemampuan baru untuk menjangkau dan meraih mainan, atau bahkan membongkok menuju mainan yang jatuh. Sebuah mainan yang bertindak balas ketika bayi meraihnya, akan mendorong pembangunan kemahiran sambil melatih keseimbangan.

Mainan yang membantu mengembangkan pengenalan diri, Dia mengenal anda secara visual sekarang, dan kemampuannya untuk mengenali orang lain yang akrab akan meningkat juga. Mainan dengan cermin tidak hanya menghiburnya sekarang (ia suka tersenyum pada bayi lain, terutama pada bayangannya di cermin!) - Mainan itu juga membantu pengenalan wajah.

Mainan bermuzik yang boleh digenggam, Sebuah kesedaran bahawa tindakan mempunyai hasil boleh diperkenalkan sekarang. Sebuah mainan yang boleh menggetarkan bayi atau mudah bergerak yang mengeluarkan suara menyenangkan sangat berkesan untuk meningkatkan kemahiran itu

Activity toys, Mainan dengan banyak aktiviti penuh kejutan yang tidak sangat disukai oleh bayi usia ini yang ingin belajar lebih banyak tentang dunia mereka. Setiap suara yang baru atau tekstur atau objek baru menawarkan penemuan baru, menggalakkan eksplorasi dengan tangan, mata, telinga dan mulut.

RANGSANGAN BAYI 6 BULAN

Bertanya-tanya, cuba, mencari penyelesaian - begitu banyak yang didapati melalui bermain. Dan semuanya berubah saat bayi enam bulan anda belajar "Aku boleh membuat sesuatu terjadi!" Di sini anda akan mencari mainan dan pelbagai kegiatan bermain yang luas-usia yang akan mencipta peluang lebih menarik bagi bayi untuk menjelajah, belajar dan mencapai sesuatu.

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia boleh duduk dengan hanya sedikit sokongan-dan pada kesempatan lain, tidak sama sekali.
Apabila dia menjatuhkan sesuatu, ia kelihatan mencari.
Dia mengambil bahagian dalam kegiatan yang berpusat di sekelilingnya.
Dia boleh membaling mainan dan berteriak serentak.

Mainan stimulasi usia ini :

Stacking toys, Mengembangkan koordinasi tangan-mata adalah salah satu cabaran terbesar pada tahun pertama bayi. Mainan dengan bahagian-bahagian yang dapat ditumpuk adalah cara yang bagus untuk bayi dapat belajar melihat dan menyentuh sambil bermain.

Mainan yang mendorong untuk merangkak, Anak anda mungkin terdorong untuk bergerak sekarang-yang diperlukan adalah sedikit bantuan baginya untuk belajar bagaimana menyelaraskan tangan dan kaki.Sebuah mainan yang menggalakkan bayi untuk merangkak dapat meningkatkan kemahiran itu

Action / reaction toys, Ketika mainan merespon aksi bayi anda dengan balasan yang menyenangkan, hal ini menggalakkan bayi anda untuk mengulangi latihan ini berkali-kali sekaligus dia belajar tentang sebab-akibat.

Mainan yang meniru objek persekitaran, Kerana bayi menjadi lebih sedar akan sekelilingnya, dia tertarik dengan benda sehari-hari. Mainan yang kelihatan seperti benda sehari-hari membantu menjawab rasa ingin tahu itu. Mainan ini juga menyediakan cara yang selamat, menyenangkan dan secara intelektual mencabar untuk menjelajah dan belajar.

RANGSANGAN BAYI 7 BULAN

Adakah anda tahu bahawa menggalakkan bayi untuk bergumam dan mengoceh merupakan asas untuk perkembangan bahasa bagi bayi tujuh-bulan-anda?Memang benar, bayi tujuh-bulan-perlu belajar bahawa suara membentuk kata, kata-kata berkaitan membentuk kalimat dan kalimat menyertai menjadi cerita. Jadi nikmati "perbualan" dengan bayi tujuh bulan anda, dan membaca adalah kegiatan bermain yang tepat untuk tahap ini.

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia boleh menyokong seluruh berat badannya jika dia berpegang pada perabot.
Dia mungkin boleh berjalan dari tempat satu ke tempat lain dengan berpegangan pada perabot.
Dengan perutnya, dia boleh merayap ke depan.
Dia bergoyang-goyang ketika bertumpu pada tangan dan lutut.
Dengan pandangan yg telah penuh warna, ia menikmati melihat objek yang kompleks-dan bahkan akan bergerak untuk melihat lebih.
Dia menjawab namanya apabila dipanggil, mengenal suara dan lagu yang berbeza.
Dia mula menangkupkan tangannya di mainan dan boleh mendorong mereka ke dalam tangan dengan ibu jari.
Matanya membantunya menjelajah, dan ia menggunakan mereka sebagai alat ukur ketika menjangkau objek.

Mainan stimulasi usia ini :

Mainan lantai yg merespon tindakan bayi, Rasa ingin tahu dan kemahiran berfikir yang ada sekarang, selaras dengan kemahiran fizikal seperti mencapai, menggenggam, dan mungkin merangkak.Mainan yang bertindak balas tindakan bayi membantu meningkatkan hubungan antara perkembangan fizikal dan mental.

Mainan Pengenalan Bentuk dengan suara menarik, Mainan Pengenalan Bentuk adalah cara yang bagus untuk menggalakkan pembangunan kemampuan untuk menyelesaikan masalah. Ketika bayi berjaya memadankan bentuk dan mainan mengeluarkan suara-seperti suara terkejut ketika bentuk segi tiga dimasukkan ke dalam bakul-pemahaman sebab-akibat akan terbentuk.

Action / reaction toys, Menyebabkan tindak balas yang berlaku dalam suatu permainan-dengan menekan sebuah butang, deringan loceng, membuka pintu-memberikan bayi cara baru untuk berfikir. Dan realisasi bahawa tindakan menyebabkan sesuatu terjadi menumbuhkan rasa percaya diri dan kebanggaan.

Pusat hiburan yang menggalakkan bayi untuk merangkak & berdiri, Aktiviti mainan seperti meja mainan yang bersatu dengan baby walker yang mudah dan menyenangkan, membuat anak-anak kecil sibuk dengan banyak hal yg menarik untuk dilakukan. Hal itu juga membantu mereka mengembangkan kepercayaan diri dan kekuatan selama tahap berdiri dan menjelajah.

RANGSANGAN BAYI 8 BULAN

Setelah mencari cara untuk mengambil barang-barang, bayi lapan-bulan anda mungkin menghabiskan banyak masa dengan memindahkan mainan dari tangan satu ke tangan lain atau mengumpulkannya bersama-sama. Bayi berusia lapan bulan juga mula dapat mengaitkan kata dengan benda. Anda boleh menetapkan masa untuk belajar dengan buku sederhana, permainan dan mainan yang memperkenalkan kata-kata dan suara.

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia boleh merangkak di kedua-dua sisi-dan kadang-kadang sambil memegang benda.
Dia mula untuk menyambung dua perilaku bersama-sama.
Ia memahami "undang-undang kewujudan benda," pemahaman bahawa benda tidak hilang ketika mereka keluar dari pandangannya.
Dia ingat kejadian baru-baru ini.
Kemahiran motor halusnya telah membaik, sehingga dia tertarik mengambil benda-benda kecil.
Dia menjelajah dunianya.
Dia mula mengartikulasikan suara, bermula dengan vokal.

Mainan stimulasi untuk usia ini :

Pusat hiburan yang mendorong untuk berdiri dan menjelajah, Aktiviti terpusat yang berbentuk meja sekaligus baby walker yang mudah dan menyenangkan, membuat anak-anak kecil sibuk dengan banyak perkara menarik untuk dilakukan. Selama tahap pelayaran bayi, mainan ini mengembangkan kepercayaan diri dan kekuatan juga

Mainan Pengenalan Bentuk, Setelah bayi dapat memindahkan objek dari tangan ke tangan, melakukan pemilahan dan mencocokkan sesuatu menjadi lebih menyenangkan. Kesempatan untuk menjelajah cabaran-cabaran yang lebih kompleks memperkuat kepercayaan diri.

Mainan bermuzik,"Apa yang akan terjadi apabila saya menukar ini?" Bayi usia ini senang menjelajah bagaimana membuat sesuatu terjadi. Mainan aktiviti yang menyibukkan memberi mereka peluang untuk mencari sesuatu dan mengambil kawalan, cuba variasi dan membina kemampuan berfikir sepanjang bermain.

Mainan dengan tuas & butang, Membuat sesuatu terjadi dengan mainan-menekan sebuah butang, membunyikan loceng, membuka pintu-memberikan suatu perspektif pada fikiran bayi untuk berfikir. Mengambil kawalan dalam tindakan memberi peluang untuk mula meluahkan perasaan, kerana bayi bangga membuat variasi baru untuk suatu aktiviti.

RANGSANGAN BAYI 9 BULAN

Bayi anda telah melalui banyak perubahan di tahun pertama ini; banyaknya cinta dan pujian daripada anda yang akan mendorong anak anda untuk naik ke pencapaian seterusnya. Mainan yang bertindak balas tindakan dan menghadiahkan bayi dengan kejutan yang tidak menyenangkan akan membantu juga.

Dia menyesuaikan postur tubuhnya saat ia bergerak, dengan menggunakan perabot untuk menyeimbangkan diri.
Jika ada bola yang meluncur tepat ke arahnya, dia boleh menangkapnya.
Tangannya lebih cekap, ia boleh menggerakkan objek di antara mereka.
Gerakannya lebih bervariasi dan sengaja.
Dia dapat menunjukkan perasaan dengan gerakan, mungkin melambaikan tangan atau mengangkat lengannya untuk dijawat.
Dia dapat mengikuti pandangan anda.
Dia boleh meraih mainan tanpa terjatuh.

Mainan Rangsangan untuk usia ini :

Stacking, sorting and building toys, Sebagai kemajuan dari kemahiran bayi anda, ketekunannya mulai nampak dan kemajuan yang lebih kompleks lebih terlihat. Mainan yang menawarkan pelbagai aktiviti, menarik perhatian bayi, dan menggalakkan penyelesaian masalah membantu menguatkan kepercayaan diri dan sikap positif selama belajar.

Mainan dengan tuas dan butang, Membuat sesuatu terjadi dengan mainan-menekan sebuah butang, membunyikan loceng, membuka pintu-memberikan suatu perspektif pada fikiran bayi untuk berfikir. Mengambil kawalan dalam tindakan memberi peluang untuk mula meluahkan perasaan, kerana bayi bangga dapat membuat variasi baru untuk suatu aktiviti.

Mainan Pembangunan bahasa, Suara awal, kata, kalimat, dan cerita adalah bangunan fundamental dari bahasa.Mainan yang membantu bayi mencari dasar-dasar bahasa awal dapat membina asas untuk belajar membentuk kata-kata, kata-kata menjadi kalimat, dan kalimat digabungkan untuk membuat cerita.

Mainan untuk menggalakkan perkembangan fizikal, seperti berdiri & menjelajah, Bayi anda bekerja keras untuk menguasai keseimbangan fizikal. Mainan yang memberikan reward terhadap kejayaan bayi-dan menggalakkan bayi untuk terus berusaha-tidak hanya meningkatkan perkembangan fizikal, hal itu juga membina kepercayaan diri yang begitu penting untuk kemajuan selanjutnya.

RANGSANGAN BAYI 10 BULAN

Permainan yang mendorong rasa ingin tahu bayi adalah yang paling tepat untuk usia ini, seperti kemampuan berfikir dewasa dan bayi anda mula memahami konsep-konsep yang lebih kompleks. Mainan aktiviti yang menyibukkan dengan banyak ciri untuk dieksplorasi sangat menarik bagi bayi dan bermanfaat pada tahap ini

Dengan memegang tangan anda, dia boleh berjalan.
Dengan berkembangnya persepsi bayi, dia tidak akan cuba merangkak dengan kepala lebih dulu.
Dia boleh bertindak balas terhadap satu atau dua Arahan sederhana.
Dia dapat menjangka ungkapan "kejutan yang tidak" dalam lagu kanak-kanak.
Dia suka bermain cilukba dan petak di sudut bilik.
Apabila ia menjatuhkan sesuatu, dia mungkin mencari.
Dia menggunakan tangannya untuk menjelajah dan mengacau.
Dia meniru tindakan orang lebih lagi.
Dia mula menunjukkan keutamaan terhadap suara yang berbeza yang dia dengar dalam bahasa Bahasa.
Dia boleh menjangka dan mengingat urutan yang sederhana, seperti mengharapkan makanan ketika anda membuka tempat makanan.

Mainan stimulasi untuk usia ini :

Mainan yang mendorong pembelajaran usia awal, Ketika belajar disajikan dengan cara yang menyenangkan dan menarik, kanak-kanak menjadi lebih tertarik dan lebih terlibat. Mainan pembelajaran awal membantu mengembangkan kemampuan berfikir dan meningkatkan kosa kata.

Mainan bertema Sukan yang mendorong perkembangan fizikal, Mainan Sukan seperti baseball, bowling, basket, dan permainan lain memberikan peluang bagi bayi untuk memperbaiki pergerakkannya seperti menggelinding, membaling, dan latihan kemahiran motor lain sambil menikmati sorakan dan dorongan dari ibu dan ayah yang meningkatkan kepercayaan diri mereka.

Mainan untuk menggalakkan perkembangan fizikal, seperti menjelajah & berjalan, Sebuah mainan dengan cabaran-progresif dari kegiatan sederhana menuju yang lebih kompleks boleh meningkatkan kemampuan bayi dan menjaga supaya bayi tidak bosan. Multiple activity levels also help develop motor skills while encouraging and rewarding baby 's achievements. Tingkat aktiviti yang pelbagai juga membantu mengembangkan kemampuan motor serta mendorong dan bermanfaat bagi perkembangan bayi.

RANGSANGAN BAYI 11 BULAN

Bayi anda tumbuh dan belajar pada tahap yang menakjubkan. Ketika anda melihat kemajuannya dari hari ke hari, memberikan dorongan dengan banyak kegembiraan dan kata-kata positif, sikap anda akan membantu anak anda percaya bahawa "Apa yang saya lakukan sangat bagus!"

Bagaimana bayi anda bermain :

Dia boleh berdiri tanpa bantuan dan menyusuri sepanjang perabot.
Ocehannya mula mempunyai bentuk bahasa yg agak jelas.
Dia boleh menarik dirinya dan duduk dengan selamat.
Dia mengerti bahawa benda kecil diletak di tempat yang lebih besar.
Dia mengerti apa erti "tidak" tapi terlalu ingin tahu untuk menolak rasa ingin tahunya.
Dia boleh bertindak balas satu atau dua perintah.

Mainan Rangsangan usia ini :

Mainan bertema sukan yang mendorong perkembangan fizikal, Bayi anda akan lebih lincah, mereka senang untuk mempraktikkan kemahiran baru mereka untuk bergerak. Mainan Sukan seperti baseball, bowling, basket, dan permainan lain memberikan peluang bagi bayi untuk memperbaiki pergerakkannya seperti menggelinding, membaling, dan latihan kemahiran motor lain sambil menikmati sorakan dan dorongan dari ibu dan ayah yang meningkatkan kepercayaan diri mereka

Mainan yang boleh dirangkai / rakit, Anak anda mungkin akan jauh lebih mahir dengan tangannya sekarang, dan bersemangat untuk mempraktikkan kemahiran dan ketangkasan untuk bermain.Mainan yang boleh digabungkan dan ditarik berasingan sangat sempurna untuk berlatih kemahiran motor halus.

Stacking toys yang meningkatkan koordinasi mata-tangan, Mainan yang boleh disusun dan dibina memberikan pengalaman bagi bayi dalam menyelesaikan masalah dan sekaligus memberikan kesenangan. Menaklukkan cabaran sedikit demi sedikit membantu anak-anak mencari jawapan bagi mereka sendiri dan mempersiapkan mereka untuk mengatasi cabaran seterusnya.

Outdoor toys, Kesenangan untuk mendapatkan pengalaman baru dari dunia si kecil merupakan manfaat dari permainan outdoor seperti ayunan. Hal ini juga membantu anak anda untuk memahami arah (maju / mundur, atas / bawah, dll).

Mainan 'tarik dan dorong', Setelah balita mengembangkan keseimbangannya dengan yang baik, mainan yg boleh digalakkan dan ditarik menarik mereka untuk mencuba cabaran-cabaran fizikal yang baru. Mempraktikkan kemahiran berjalan membantu membina kepercayaan diri, dan anak suka membawa sesuatu ketika mereka bergerak.

Telefon mainan, Meniru kata-kata dan frasa membantu anak-anak belajar untuk memahami dunia.Telefon mainan sangat baik untuk menggalakkan kanak-kanak bercakap, memberikan dorongan untuk bercakap "dua hala" dan dasar yang baik untuk meningkatkan kemahiran komunikasi. Mainan ini juga sangat menyenangkan untuk kanak-kanak.

RANGSANGAN BAYI 1 TAHUN

Sudah satu tahun berlalu, dengan kemajuan fizikal yang luar biasa, dan begitu banyak hal menyenangkan bagi anda dan bayi anda!

Anda mempunyai banyak alasan untuk merayakan kegembiraan dan bersiap untuk melangkah ke tahun kedua ...

Bersemangat untuk menjelajah kegiatan baru, bermimpi dan bermain!

Bagaimana anak anda bermain :

Dia memahami banyak hal dari apa yang anda katakan kepadanya.
Dia meniru tindakan orang lain, seperti bercakap di telefon.
Dia boleh menjangka tindakan anda: ketika dia melihat anda memegang jaketnya, dia akan memegang lengannya.
Dia suka anak-anak lain tetapi tidak bermain dengan mereka.
Dia akan memindahkan mainan keluar dari jalurnya untuk mendapatkan yang lain.
Dia hanya membuat suara dalam bahasa yang dia tahu.
Dia akan menunjukkan kasih sayang dengan pelukan, ciuman, senyuman dan tepukan.

Mainan untuk usia ini :

Mainan yang boleh ditunggangi, Anak anda mengembangkan koordinasi dan keseimbangan yang lebih baik, mainan yang boleh ditunggangi baik untuk usia ini. Mainan yang boleh didaki dan dituruni, boleh ditolak ke depan dan ke belakang dapat memperkuat otot-otot kaki juga meningkatkan kemahiran motor. Dan tentu saja, mainan yang boleh bergerak ke satu tempat ke tempat lain adalah cara yang baik untuk menggalakkan sifat berdikari.

Mainan bermuzik, Anak-anak belajar dengan cepat untuk mengekspresikan diri mereka dalam cara mereka untuk mengawal mainan dan membuat hal yang unik terjadi, seperti bermain sebuah lagu atau membuat lampu menyala. Mainan alat muzik membantu anak berkomunikasi dan mengekspresikan diri.

Mainan bertema binatang, Mainan bertema binatang memberikan pengalaman baru pada anak anda dan menggalakkan kanak-kanak mengembangkan imaginasinya. Ketika mereka berinteraksi dengan binatang-binatang yang menyenangkan, -kanak-kanak mencipta sebuah tempat tersendiri di mana mereka sendiri yang memegang kendali. Dan hal ini membantu mengembangkan pemikiran yang kreatif dan penemuan-penemuan yang baru!

Kenderaan mainan yang menarik, Kenderaan mainan yang interaktif merangsang imaginasi kerana mainan ini membantu anak anda mencari cara yang berbeza untuk membuat sesuatu terjadi.Sementara anak anda tumbuh, anak akan cuba memandu kenderaan mainan itu, bermula dari meniru lalu melakukan permainan peranan, untuk menggunakan imaginasinya dalam mencipta permainan baru dan petualangan baru.

Kenderaan yang boleh dinaiki anak, Kenderaan yang boleh dinaiki kanak-kanak membantu mereka untuk mengendalikan tindakan mereka. Ketika anak bermain dengan mainan yang mendorong untuk melakukan kegiatan tiruan dari lingkungannya, mereka mampu meniru hal-hal dari dunia mereka, hal ini membantu kanak-kanak untuk memahami suatu proses. Saat mereka lebih tua, mereka akan mencipta aktiviti yang diciptakan imaginasinya sendiri.

Mainan untuk meningkatkan perkembangan fizikal & koordinasi, Anak anda bangga dengan tonggak fizikal yang dia semua, dan senang dengan kemandirian yang berkembang dan mobilitasnya yang meningkat dan koordinasi yang lebih baik. Mainan yang menggalakkan anak anda untuk terus berusaha tidak hanya meningkatkan perkembangan fizikal, tapi juga memberikan senyum lebar di wajah kecilnya!

Menurut hasil penelitian ilmiah dari berbagai macam pakar seperti doktor ahli syaraf, psikologi, doktor kebidanan, dan lain-lain menyampaikan bahawa:

Sudah ada proses belajar sejak dalam kandungan. Rahim ibu lebih menyerupai ruang kelas dari pada anggapan selama ini hanya sebagai ruang tunggu untuk lahir.

Janin telah dapat mendengar secara jelas pada usia enam bulan dalam kandungan, sehingga ia dapat menggerak-gerakkan tubuhnya sesuai dengan irama nada suara ibunya atau cara ibunya berbicara.

Janin juga mampu untuk belajar sedikit mengenai musik pada usia 4/5 bulan dalam kandungan. Artinya: secara pasti janin dapat bereaksi terhadap bunyi dan melodi dengan cara berbeda-beda terhadap ritme atau irama musik. Misalnya: Jika kita memutar lagu berirama lembut, maka janin yang sedang gelisah sekalipun akan merasa tenang atau relaks. Sebaliknya jika kita memutar lagu-lagu dengan irama cepat seperti Rock, maka janin menjadi kurang tenang.

Janin dalam kandungan sudah memiliki perasaan, kesadaran, dan daya ingat.

Janin dalam kandungan yang diberi rangsangan musik secara teratur dan terus-menerus ternyata mampu memacu kecerdasan bayi setelah lahir.

Atas dasar hasil penelitian dari para pakar tersebut maka kami di Anugerah Agung Spiritual Development Centre menghasilkan Stimulasi Otak Untuk Mencetak Bayi Genius berupa produk Brainwave Super Genius Baby yang khusus didesain untuk mempersiapkan kelahiran bayi Anda dengan cerdas.

Anak sudah dinilai sejak awal dari kehamilan ibu kerana waktu itulah terbentuknya organ-organ yang menjadi wujud seorang manusia. Hal itu dapat dioptimumkan selain dengan mengambil makanan berkhasiat dan senaman khusus ketika hamil, juga melalui terapi brainwave.

Dengan terapi brainwave ini dapat merangsang kecerdasan otak janin. Kerana itulah setiap hari sang janin dalam kandungan perlu mendengarkan terapi gelombang otak yang menenangkan perasaan agar ia kelak membesar menjadi anak yang cerdas.
Terapi brainwave itu adalah media bunyi yang mampu mempengaruhi tahap kesihatan seseorang, baik fizik mahupun mental kerana ada keterkaitan antara brainwave dengan emosi atau mental seseorang. Khusus untuk ibu-ibu hamil, terapi brainwave ini bertujuan untuk memberikan stimulasi pada janin.

Patut diketahui bahawa terbentuknya telinga janin diawali pada usia kehamilan 24 minggu atau 5-6 bulan. Bila seluruh bahagian dari telinga telah terbentuk, maka si janin akan mendengar suara yang datang dari luar, seperti layaknya kita semua. Yang lebih menakjubkan lagi, terbukti bahawa janin bukan saja mendengar, tetapi juga memberikan respon terhadap suara yang didengarnya.

Berdasarkan perkembangan embriologi, otak terdiri dari dua belahan, yakni belahan otak kanan dan belahan otak kiri yang pembentukannya dimulai pada awal-awal kehamilan sampai bayi lahir. Belahan otak kiri merupakan tempat untuk melakukan fungsi akademik yang terdiri dari bercakap/kemampuan tata bahasa, baca-tulis-hitung, daya ingat, logik, angka, analisis dan lainnya. Kerana bersifat logik, maka otak kiri berhubungan erat dengan pembentukan kecerdasan otak anak pada pendidikan formal. Sedangkan belahan otak kanan berkaitan dengan perkembangan artistik dan kreatif, perasaan, gaya bahasa, irama, imaginasi, khayalan, warna, pengenalan diri dan orang lain, sosialisasi dan pengembangan keperibadian.

Bila menyemak penjelasan tersebut jelas sekali bahawa fungsi otak kiri dan otak kanan, ada kaitannya dengan muzik. Dengan demikian, pada pelaksanaan terapi brainwave bagi ibu-ibu hamil, maka perangsangan atau stimulasi mental haruslah mencakup perkembangan dari kedua belahan otak tersebut agar sang bayi kelak tumbuh dan berkembang menjadi individu atau manusia seutuhnya. Dengan kata lain, ada keseimbangan antara fungsi otak kiri dan fungsi otak kanannya.

Adapun manfaat terapi brainwave dalam kehamilan sebagai upaya mengoptimumkan kecerdasan si kecil, antara lain:

Pertama, bagi ibu hamil/ibu setelah melahirkan, terapi brainwave dapat menimbulkan reaksi psikologi kerana brainwave dapat menenangkan dan memberikan perasaan;

Kedua, melalui terapi brainwave dapat mendorong masa depan bayi/anak yang lebih cemerlang kerana menghadapi era globalisasi individu yang memiliki keterampilan otak akan dihargai lebih tinggi dan sangat diperlukan dibandingkan individu yang hanya mengandalkan kekuatan otak.

Ketiga, kegiatan terapi brainwave ternyata dapat membantu ibu hamil agar terapi dapat mempertahankan kesihatan jasmani, fikiran dan emosi.

Keempat, melalui rangsangan-rangsangan brainwave yang diperdengarkan kepada janin/bayi secara teratur, maka dapat memberikan pengaruh yang sangat besar bagi pertumbuhan dan perkembangan bayi tersebut kelak di kemudian hari.

Kelima, maka dalam diri anak kelak akan tumbuh keperibadian yang kuat dan ia mampu menyerap banyak hal.

Keenam, dengan terapi brainwave menjadi janin/anak dapat meresapi muzik,yang bererti ia juga mampu memahami perasaan orang lain.

Produk Anugerah Agung Brainwave For Super Genius Baby ini merupakan salah satu Anugerah Agung Brainwave For Super Genius Baby yang paling laris. Kerana selain harganya yang terjangkau, manfaatnya sangat besar untuk masa depan buah hati Anda nantinya.

Terapi Brainwave Untuk Menghilangkan Kebiasaan Kencing Malam