Laman Utama
Terapi Pemograman Otak Secara Saintifik (Brainwave)
Terapi Brainwave Bayi dan Kanak-Kanak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(SELF CONFIDENCE FOR CHILDREN NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Nama Produk Brainwave : Anugerah Agung Brainwave Self Confidence For Children

Keterangan : Menumbuhkan rasa percaya diri pada anak-anak. Sesuai untuk mengatasi anak yang bersikap rendah diri pemalu,   penakut, tidak boleh bergaul, mudah merajuk, melankolis dan belumboleh berdikari. Dalam Anugerah Agung Brainwave Self Confidence   For Children, terdapat   terapi bunyian yangdigabungkan dengan terapi gelombang otak untuk merangsang otak kanak-kanak agar lebih   berani dan lebih fleksibel dalam menghadapi segala situasi. Diharapkan dengan menerapkan Anugerah Agung Self Confidence For Children, maka anak anda menjadi anak yang percaya diri, berani, lebih mudah bergaul dengan persekitaran baru, tidak   tersinggung/mudah merajuk, lebih periang dan lebih berdikari dari sebelumnya .

Cara Penggunaan : Didengar pada ketika anak tidur lelap dengan volume yang cukup didengar orang normal. Lama terapi sekitar 30 minit. Panduan lengkapnya termasuk aplikasi Quantum Mind Programming ada di Ebook Panduan yang termasuk dalam Brainwave ini.

Harga : RM130

TERAPI UNTUK MENINGKATKAN RASA PERCAYA DIRI ANAK ANDA

"Membantu anak penakut, rendah diri dan susah bergaul menjadi percaya diri."

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Rasa Percaya Diri Anak AndaMenumbuhkan   rasa percaya   diri pada anak - anak.   Sesuai untuk   mengatasi   anak yang   rendah diri ,   pemalu ,   penakut ,   tidak boleh   bergaul ,   mudah menangis ,   melankolis   dan belum boleh   berdikari .   Dalam   Brainwave ini   terdapat   terapi   gelombang bunyi yang   digabungkan   dengan terapi   gelombang   otak untuk   merangsang   otak   kanak-kanak   agar lebih   berani dan lebih fleksibel   dalam menghadapi segala situasi .  

Diharapkan   dengan menerapkan brainwave   Self   Confidence   For Children ini ,   maka anak   anda   menjadi anak   yang percaya   diri , berani ,   lebih mudah   bergaul   dengan persekitaran   baru, tidak   lembik ,   lebih   periang dan lebih   berdikari   dari sebelumnya . Anda dilengkapi dengan 2 file audio brainwave yang dibuat dengan menggabungkan terapi dan stimulasi gelombang otak.

Meningkatkan rasa percaya diri pada anak tidaklah semudah membalik telapak tangan.   Boleh jadi kerana kaedah yang digunakan oleh orang tua kurang sesuai maka rasa percaya diri anak justeru semakin lama semakin pudar.   Maka peranan orang tua dalam usaha meningkatkan rasa percaya diri pada anak sangat diharapkan.

Rasa percaya diri pada anak akan kepada sepanjang hidupnya.   Itulah di antara perkara yang akan dapat menguatkan motivasi pada seseorang untuk tetap survive dalam keadaan yang berat.   Ketika permasalahan sosial semakin kompleks maka rasa percaya diri akan semakin memegang peranannya yang penting.

Berikut ini ada beberapa kaedah yang boleh anda pakai dan praktikkan untuk meningkatkan rasa percaya diri pada anak anda :

Panggillah anak-anak dengan nama-namanya

Berilah waktu anak anda untuk bercakap tentang hal yang risaukan

Pakailah kaedah-kaedah yang disukainya

Sesuaikan perhatian anda dengan fasa perkembangan anak dan kemampuannya

Berilah kesempatan dan peluang pada kanak-kanak untuk memilih penyelesaian-penyelesaian dan berilah dia kuasa dan tanggung jawab sesuai dengan fasa perkembangannya

Berilah dia peluang untuk mencuba hal-hal baru dalam usahanya

Luangkan masa anda untuk anak anda dan ingatlah bahawa hal itu merupakan hal yang paling baik berbanding bahan-bahan yang lain

Dampingi anak dalam melakukan hobinya dan hindarkanlah campur tangan kanak-kanak lain dalam hobinya

Hindarilah mencela atau memanggilnya dengan nama yang buruk

Jadi teladan yang baik baginya, kerana anak-anak belajar melalui teladan terutama orang terdekatnya khususnya orang tuanya

Bila bermaksud meluruskan kesalahannya, maka janganlah menyebut peribadinya tapi sebutlah kaedahnya yang keliru (misal: katakanlah "Ruang kerja itu bukan untuk tempat bermain-main" sebagai ganti daripada "Jangan bermain di ruang kerja hai anak tidak beradab")

Pujilah anak jika berjaya melaksanakan tugasnya

Terimalah apa-apa perasaan dari kanak-kanak - baik itu penolakan ataupun penerimaan-tanpa menghukuminya

Dengan melakukan tips-tips di atas diharapkan rasa percaya diri pada anak akan boleh meningkat.  

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Rasa Percaya Diri Anak AndaKaedah Terbaru bagi para ibu bapa untuk meningkatkan keyakinan dan rasa percaya diri anak adalah dengan menggunakan teknologi Saintifik Gelombang Otak iaitu Anugerah Agung Brainwave Self Confidence For Children Membantu mengatasi perasaan rendah diri dialami oleh anak anda. 

Dengan stimulasi  gelombang otak yang sesuai maka anak boleh menjadi seorang anak yang lebih percaya diri dan berani menghadapi orang lain. Ketakutan yang terjadi pada kanak-kanak merupakan gejala psikologi yang tertanam pada bawah sedarnya sehingga dia menjadi seorang anak yang rendah diri. 

Tidak berani mendedah kan sesuatu kerana baginya hal tersebut jauh lebih baik berbanding ketika dia harus  mendedahkannya  tetapi di penuhi perasaan takut dan cemas kalautidak seperti apa yang dia bayangkan. Fikiran dan perasaan anak dipenuhi dengan bayangan negatif yang boleh saja terjadi pada dirinya.
 
Fikiran yang telah tertanam sepenuhnya pada diri sia anak tersebut boleh kita tukar salah satunya dengan terapi Brainwave ini. 

Berdasarkan pengalaman dari para ahli yang menyatakan bahawa seorang anak yang penakut dan pemalu boleh dibersihkan dengan stimulasi gelombang otak yang tepat dan produk ini menjadi salah satu produk terapi brainwave terbaik sesuai dengan rujukan para ahli  serta penyelidik  kerana di buat berdasarkan kajian terkini saat ini.

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Rasa Percaya Diri Anak Anda