Laman Utama
Terapi Pemograman Otak Secara Saintifik (Brainwave)
Terapi Brainwave Bayi dan Kanak-Kanak

TEKNOLOGI SAINTIFIK GELOMBANG OTAK ANUGERAH AGUNG
(MOTIVATION FOR CHILDREN NEUROTHERAPY & BRAINWAVE THERAPY)

Nama Produk Brainwave : Motivation For Children

Keterangan : Terapi brainwave untuk memotivasi anak agar lebih bersemangat dalam segala melakukan hal-hal positif. Mengatasi anak yang malas belajar, malas sekolah, malas beribadah dan kurang aktif dalam berbagai kegiatan.

Cara Penggunaan : Dimainkan   saat anak   tidur dan   bangun atau   beraktiviti   dengan   kelantangan   pelan yang   cukup   didengar   oleh semua   orang disekitar .   Ketika   memainkan   CD ini   kanak-kanak   tidak harus   kepekatan   atau sengaja   mendengar .   Mereka   boleh tidur   atau bermain   sesuka   hati mereka .   Lama   terapi   ketika tidur   30   minit   dan bangun   60   minit , rutin setiap hari   sehingga anda   merasa tidak   diperlukan   terapi   lagi .

Harga : RM130

TERAPI MOTIVASI ANAK / MENGATASI ANAK MALAS

Terapi Brainwave untuk memotivasi anak agar lebih bersemangat dalam segala melakukan hal-hal positif. Mengatasi anak yang malas belajar, malas sekolah, malas beribadah dan kurang aktif dalam berbagai kegiatan.

Anda dilengkapi dengan 6 file audio brainwave yang dibuat dengan menggabungkan terapi dan stimulasi gelombang otak.

Tiga file berdurasi 30 minit untuk dimainkan ketika anak sedang tidur dan tiga file Audio Brainwave lagi berdurasi 60 minit dimainkan ketika anak sedang bangun atau beraktiviti.

PENGENALAN

Para Ibu bapa, pernah merasa pening, jengkel dan frustasi dalam mendidik dan mengasuh anak anda?   Atau pernah merasa bingung, tidak tahu harus berbuat apa dan merasa khuatir dengan masa depan anak anda?

Pelajari rahsia mendidik anak agar tumbuh percaya diri, berdikari, disiplin, hormat pada ibu bapa dan berjaya serta bahagia dalam kehidupannya!

Hal terpenting untuk masa depan anak anda

Para Ibu bapa,

Pernahkah anda merasa kecewa, pusing, bingung harus bagaimana dan bertanya-tanya apa yang sebaiknya dilakukan dalam menghadapi perilaku anak seperti :

Anak tidak mahu sekolah

Malas belajar, dalam fikirannya hanya bermain-main berterusan

Keeper atau tidak percaya diri

Pemalu dan tertutup, tidak mahu bergaul

Sering takut dalam melakukan banyak perkara

Suka melawan orang tua

Suka menganggu saudara atau anak lain

Sering mengeluh, atau marah-marah

Sentiasa ingin menang sendiri

Tidak disiplin

Tidak berdikari atau bergantung pada ibu bapa untuk melakukan banyak perkara

Dan pelbagai perilaku negatif yang lain

Ditambah mungkin anda juga pernah merasa khuatir apakah kelak Anak anda boleh Sukses dan Bahagia dalam kehidupannya?

JIKA anda ingin tahu bagaimana mengatasi semua perilaku negatif kanak-kanak seperti di atas, baca baik-baik apa yang akan kami sampaikan di bawah ini.

Saya juga merupakan ibu bapa.   Saya merupakan seorang ayah kepada tiga anak dan terlibat secara langsung dalam proses mendidik dan mengasuh anak saya sejak lahir.   Kami sebagai ibu bapa tidak mempercayakan penjagaan kanak-kanak kami kepada jururawat atau kepada orang lain.   Jadi kami tahu dan mengalami sendiri kesukaran-kesukaran yang dialami oleh ibu bapa dalam mendidik, mengasuh dan membesarkan anaknya.

MENGAPA BANYAK ORANG TUA GAGAL?

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Keyakinan Diri Anak AndaSetiap ibu bapa ingin anaknya tumbuh dengan memiliki, mempunyai prestasi, mempunyai moral yang baik, percaya diri, rajin, disiplin, hormat pada orang tua, punya motivasi dan semangat untuk maju (bukankah ini semua impian setiap ibu bapa?)

Malangnya, pada zaman sekarang lebih banyak bukti yang menunjukkan impian orang tua tersebut kebanyakan tinggal jadi impian sahaja.

Dengan melihat pelbagai kejadian di masyarakat, sangatlah banyak anak yang tumbuh dengan pelbagai permasalahan daripada yang tumbuh menjadi sesuai impian orang tuanya.Mengapa hal ini boleh terjadi?

Menurut pandangan kami inilah sebabnya:

1.   Ibu bapa mempunyai peranan yang sangat besar dalam membentuk sikap, cara berfikir dan perilaku seorang anak.   Ibu bapa baru (sewaktu anak pertama baru lahir), tidak mempunyai pengalaman menjadi ibu bapa.   Mereka hanya mempunyai pengalaman sebagai anak sehingga mereka cenderung mendidik dan mengasuh anaknya seperti mereka dulu dibesarkan orang tuanya.   Jika dulu orang tuanya mendidiknya dengan baik, ya syukurlah, tetapi jika orang tuanya dulu mendidiknya dengan negatif, maka orang tua baru ini juga cenderung ikut mendidik anaknya dengan cara negatif pula.   Dan lebih malangnya mereka tidak sedar akan hal ini

2.   Ibu bapa tidak tahu apa yang mereka tidak tahu.   Mereka berfikir mudahnya saja, yang penting aku beri anakku makan, masukkan dia ke sekolah yang bagus, dan kalau anak melakukan kesalahan maka perlu ditegur atau dihukum, selesai ".Mereka tidak memahami apa yang mereka tidak tahu.   Mereka tidak tahu tentang cara kerja Minda, konsep diri, apa makna disiplin sebenarnya, tidak mengerti apa itu cinta tanpa syarat, tidak mengetahui keperluan emosi kanak-kanak sebenarnya, prinsip-prinsip hidup apa yang perlu ditanamkan kepada anak   dan masih banyak lagi.

3.   Tidak ada sekolah atau institusi yang mengajar bagaimana menjadi ibu bapa yang berkesan agar berjaya dalam mendidik anak.   Umumnya orang tua belajar dari kata teman atau kata orang tua lain yang belum tentu sesuai untuk diterapkan pada setiap anak.

Kami bersetuju bahawa kanak-kanak mempunyai 'sifat bawaan'.   Tetapi pada usia awal pertumbuhan kanak-kanak, ibu bapa benar-benar mempunyai peranan besar dalam membentuk diri seorang kanak-kanak terutama umur 9 tahun ke bawah.   Ada keperluan emosi yang diperlukan anak agar dia dapat tumbuh mencapai potensi dirinya yang terbaik dan itu harus didapat dari orang tuanya.   Ambillah tanggung-jawab akan masa depan anak anda dengan melakukan perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan sebagai ibu bapa.

BAGAIMANA CARA MENJADI IBU BAPA YANG SUKSES MENDIDIK ANAK?

Hanya satu kata: Belajar.   Semua orang yang mahu berjaya di suatu hal, harus mahu belajar. Untuk menjadi ibu bapa yang berjaya mendidik anak, anda perlu belajar.

APA MANFAAT MEMILIKI BRAINWAVE MOTIVATION FOR CHILDREN INI?

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Keyakinan Diri Anak AndaMenjimatkan masa kerana cukup meluangkan masa mempelajari modul bahan latihan dan pendidikan dari Sekolah Ibu bapa.  

Modul telah dipilih dan disusun sedemikian rupa sehingga yang anda pelajari adalah topik yang paling bermanfaat untuk diaplikasikan dalam mendidik ibu bapa dan anak menjadi yang terbaik.   Anda sudah tidak perlu membaca banyak buku atau datang ke banyak seminar, yang seringkali sukar diaplikasikan.

Kedua-dua orang tua jadi boleh sama-sama belajar tentang cara mendidik anak.Seringkali pasangan suami-isteri sukar untuk boleh hadir bersama dalam sebuah seminar padahal mendidik anak memerlukan peranan aktif dari kedua-dua ibu bapa.  

Dengan memberikan pendidikan dalam bentuk multimedia (CD, DVD, Buletin dan Internet) maka maklumat yang sama boleh dipelajari kedua-dua orang tua sehingga dapat dibincangkan bersama dan saling menyokong.

Terapi brainwave untuk memotivasi anak agar lebih bersemangat dalam segalamelakukan hal-hal positif. Mengatasi anak yang malas belajar, malas sekolah,malas beribadah dan kurang aktif dalam pelbagai kegiatan.

Dipasang ketika anak tidur dan bangun atau beraktiviti dengan kelantangan pelan yang  cukup  didengar oleh semua orang disekitar. Ketika memainkan brainwave ini kanak-kanak tidak harus  fokus atau sengaja mendengar. Mereka boleh tidur atau bermain sesuka hati mereka.  Lama terapi ketika tidur  30  minit  dan bangun 60 minit,rutin setiap hari sehingga anda merasa tidak  diperlukan terapi lagi.

Terapi Brainwave Untuk Meningkatkan Keyakinan Diri Anak Anda